Αποκάλυψη: Την παρέμβαση της FIFA ζητά ο Ολυμπιακός

Αποκάλυψη: Την παρέμβαση της FIFA ζητά ο Ολυμπιακός

Με επιστολή-φωτιά στις συνομοσπονδίες.

Τα πρωτοφανή γεγονότα με τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να τα αφήσει έτσι. Οι Ερυθρόλευκοι που δίνουν τη μάχη τους εδώ και δύο εβδομάδες, κόντρα στη «συμμορία» που έχει αλώσει το πάρκο Γουδή έφτασαν σήμερα ως τις διεθνείς συνομοσπονδίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωταθλητής με επιστολή του σε FIFA-UEFA ζητά την παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προκειμένου έστω και την ύστατη ώρα να σωθεί η διοργάνωση του κυπέλλου.

Στην επιστολή του Ολυμπιακός αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο ορισμός του τελικού στις 30/8 είναι μια εντελώς παράλογη, λανθασμένη και παράνομη απόφαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και βασικούς στόχους του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι η προστασία της ακεραιότητά του και των αγώνων του.  Και προσθέτει πως η απόφαση αυτή δεν συνάδει με το εθνικό και διεθνές νομικό πλαίσιο.

Δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέβαλλε τον τελικό του Κυπέλλου που προορίζεται να είναι ο τελευταίος αγώνας της τρέχουσας σεζόν και τον ορίζει στις αρχές της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς, υποβαθμίζοντας τον -πρακτικά- σε παιχνίδι προετοιμασίας.  Εκεί όπου τα ρόστερ των δύο ομάδων θα είναι διαφορετικά από αυτά που έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν παίκτες που θα έχουν ενταχθεί στο δυναμικό των συλλόγων για την επόμενη ουσιαστικά σεζόν, δηλαδή αυτής του 2020/21. Κάτι που παραβιάζει άμεσα την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της. Τα είπε όλα αυτά άλλωστε και ο Χέρμπερτ Χούμπελ στη χθεσινή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.  Της μοναδικής Ομοσπονδία μέλος της UEFA, η οποία θα δηλώσει στις 3/8/2020 τις ομάδες που θα την εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις εγχώριες διοργανώσεις της, καθώς θα εκκρεμεί ο τελικός Κυπέλλου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή του ο Ολυμπιακός αναφέρει ξεκάθαρα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί σε άτομα που λειτουργούν με βάση το προσωπικό τους όφελος και όχι για το καλό του αθλήματος. Εξ ου και το αίτημα προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία να παρέμβει έστω και την τελευταία στιγμή για να προστατέψει την αξιοπιστία της διοργάνωσης του Κυπέλλου αλλά και του ίδιου του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ