Ομιλία Μαρτίνς στο Ρέντη: «Ετσι θα παίξουμε στον τελικό…»

Ομιλία Μαρτίνς στο Ρέντη: «Ετσι θα παίξουμε στον τελικό…»

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσε ότι έχει αποφασίσει το 3-4-3 για τον τελικό του ΟΑΚΑ. Οι δοκιμές, οι σκέψεις, αλλά και τα πρόσωπα που μπορεί να αλλάξει.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2019-20, εξελίσσεται σε αυτό που όλοι περίμεναν και καταλάβαιναν από την πρώτη στιγμή που η ΕΠΟ επέλεξε τον διασυρμό του θεσμού. Σε ένα φιάσκο. Ενα ματς που ενώ θα έπρεπε να κλείνει τη σεζόν και να προσφέρει έναν τίτλο σε όποιον τον κατακτήσει, ουσιαστικά ταλαιπωρεί όσους συμμετέχουν. Και κυρίως, επιβεβαιώνει ότι όλα αυτά έγιναν για το καπρίτσιο και της εξαρτήσεις.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ολυμπιακός, η (ισοπεδωτικά) καλύτερη ομάδα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, δεν θέλει να αφήνει τίτλους, προετοιμάζεται για τη μάχη. Με ανοιχτά χαρτιά από τον Πέδρο Μαρτίνς. Δείγμα του ότι οι πρωταθλητές είναι αποφασισμένοι και σίγουροι για τον εαυτό τους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε στο φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη διάθεση να δοκιμάσει πρόσωπα, σχηματισμούς και συστήματα. Δοκίμασε σχεδόν τα πάντα. Το 3-4-3, με τους Σισέ, Παπαδόπουλος, Μπα στην άμυνα και τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς στα δύο άκρα σε όλο μπακ χαφ. Δοκίμασε το 3-5-2, με δίδυμο στην επίθεση τους Ελ Αραμπί και Χασάν. Δοκίμασε το 4-2-3-1. Δοκίμασε το 4-3-3. Αλλά επί της ουσίας η δοκιμή που αποτυπώνει όσα αναμένεται να δούμε στον τελικό με την ΑΕΚ, είναι όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Μάλιστα, δεν είναι μόνο ότι ο Μαρτίνς δοκίμασε το 3-4-3 για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ούτε ότι εδώ και μέρες δοκιμάζει αυτόν τον σχηματισμό στο Ρέντη. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να το πει κιόλας. Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη του φιλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του πως «με αυτόν τον σχηματισμό θα παίξουμε πιθανότατα και κόντρα στην ΑΕΚ. Οπότε θέλω να είστε προσεκτικοί, να ακολουθήσετε την τακτική, για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να το συνηθίσετε».

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε κόντρα στους Γιαννιώτες, αλλά από την άλλη κανείς δεν περίμενε να το κάνει. Οι Ερυθρόλευκοι, άλλωστε, έχουν λόγους να μην φορτσάρουν σε τέτοια παιχνίδια. Καθώς προέρχονται από μία χρονιά με σχεδόν 60 ματς, αλλά και με αρκετά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Και κανείς δεν θέλει να τραυματιστεί και να χάσει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

Πάντως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η απόφαση του Μαρτίνς για το 3-4-3 δεν σημαίνει ότι έχει αποφασίσει και για τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει. Διότι ειδικά στη μεσαία γραμμή έχει τους ενδοιασμούς του. Με τον «φευγάτο» Γκιγιέρμε να δείχνει αποσυντονισμένος αυτό το διάστημα. Ενώ και ο Μπουχαλάκης δεν δείχνει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ