Ανεπανάληπτο σκάνδαλο: Διακοφώτης και ΕΠΟ μπλοκάρουν τη συμμετοχή Τοροσίδη, Αβραάμ, Χασάν στον τελικό!

Ανεπανάληπτο σκάνδαλο: Διακοφώτης και ΕΠΟ μπλοκάρουν τη συμμετοχή Τοροσίδη, Αβραάμ, Χασάν στον τελικό!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών, Παναγιώτης Διακοφώτης, αρνείται να επικυρώσει την παράταση διάρκειας των συμβολαίων τους, παρότι το έχουν ήδη κάνει Super League και FIFA!

Στην Ελλάδα του 2020, των τόσων προβλημάτων, υπάρχουν άνθρωποι που με τις πράξεις τους, δείχνουν ότι έχουν στόχο ζωής, να κινούνται βάσει των εξαρτήσεων που τους καθοδηγούν και όχι με ό,τι προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή της «Εξυγίανσης» αποτελεί φάρο σαπίλας, διαφθοράς, εξαρτήσεων, σκανδάλων. Με φαροφύλακες την ΕΠΟ και συγκεκριμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της, που έχουν βάλει στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα. Εχοντας τον Ολυμπιακό στο σημάδι. Με το νέο σκάνδαλο, που αφορά στο διαρκές φιάσκο του Κυπέλλου Ελλάδος, φαίνεται ότι έχει πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Διακοφώτη και την Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, λοιπόν, ο Διακοφώτης, ως πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής, φαίνεται ότι έχει βαλθεί να «παροπλίσει» παρανόμως και πραξικοπηματικά τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ώστε να μην αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου, με αντίπαλο την ΑΕΚ: Τους Αχμέντ Χασάν, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη.

Διαβάστε για να καταλάβετε τι ακριβώς σκαρφίστηκαν αυτή τη φορά τα «επιφανή» στελέχη της Ομοσπονδίας, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό…

Στις 16 Ιουνίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε πως τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου 2020, δύναται να παραταθούν έως τις 31 Αυγούστου, λόγω της πανδημίας και της παράτασης της σεζόν.

Στις 17 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός παρέτεινε τα συμβόλαια του Βασίλη Τοροσίδη, του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Αχμέντ Χασάν, όπως είχε δικαίωμα με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Super League επικύρωσε τα συμβόλαια και των τριών ποδοσφαιριστών, τα απέστειλε στην ΕΠΟ και από τότε ο κ. Διακοφώτης και η επιτροπή του έχουν μπλοκάρει την επικύρωση της παράταση της διάρκειας των συμβολαίων, χωρίς καμία αιτιολογία. Και φυσικά χωρίς κανένα δικαίωμα.

Πρόκειται για μια πραξικοπηματική κίνηση, που δείχνει τις (εξ αρχής δεδομένες, αλλά πλέον κραυγαλέες) προθέσεις της ΕΠΟ, αλλά και προσωπικά του Διακοφώτη, να δημιουργηθεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό, πριν τον τελικό με την ΑΕΚ.

Πλέον, ο μόνος δρόμος είναι αυτός που οδηγεί στην… εισαγγελία. Διότι η πρωτοφανής μεθόδευση και η καθυστέρηση της επικύρωσης της επέκτασης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, δεν μπορεί να κριθεί ως μια ενέργεια που έγινε… κατά λάθος. Εκτός κι αν ξαφνικά το ποδόσφαιρο της χώρας έγινε τσιφλίκι του κάθε Διακοφώτη, που θα αποφασίζει ποιοι θέλει να παίξουν και ποιοι όχι.

Πέραν της εισαγγελικής έρευνας, που δεδομένα θα πρέπει να διεξαχθεί, τι ακριβώς κάνει η ΕΠΟ ως διοίκηση; Τι κάνει ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Γραμμένος; Πού είναι η νομιμότητα; Πώς είναι δυνατόν κάποιος Διακοφώτης, που τυγχάνει να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών (σ.σ. επιτροπής που ούτως ή άλλως έχει απασχολήσει τον Εισαγγελέα, για παράνομη έκδοση δελτίων αλλοδαπών, που δεν είχαν άδεια παραμονής), να κάνει ό,τι γουστάρει με τα δελτία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και να πιστεύει ότι μπορεί να παίζει με μεγέθη όπως ο Ολυμπιακός;

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και τι ακριβώς κάνει η επιτροπή του Διακοφώτη, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η FIFA έχει ήδη παρατείνει το συμβόλαιο του Χασάν με τον Ολυμπιακό μέχρι τις 31/08. Και αυτό διότι πρόκειται για διεθνή δανεισμό, οπότε περνάει μέσω της FIFA και του συστήματος TMS. Παρά την απόφαση της FIFA, ωστόσο, η ΕΠΟ της Εξυγίανσης βρήκε ακόμη έναν ευφάνταστο τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Και φυσικά να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην ΑΕΚ…

Μετά τις ντροπιαστικές μεθοδεύσεις, με σκοπό να μετατεθεί με κάθε τρόπο ο τελικός για 30 Αυγούστου, τώρα προέκυψε θέμα με τα δελτία. Και ποιος ξέρει, έως την Κυριακή, όλο και κάτι ακόμη θα βρεθεί. Χωρίς κανείς αρμόδιος να αντιδρά. Με το ποδόσφαιρο παραδομένο στα φαντάσματα του παρελθόντος και του παρόντος…

Προφανώς το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που ξεπερνάει όλα τα προηγούμενα όρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ