Τελικός Κυπέλλου: Η ΕΠΟ θέλει να μεταθέσει το πρωτάθλημα και να γίνει το ματς στη Ριζούπολη στις 12/09

Τελικός Κυπέλλου: Η ΕΠΟ θέλει να μεταθέσει το πρωτάθλημα και να γίνει το ματς στη Ριζούπολη στις 12/09

Το θετικό κρούσμα κορωνοϊού του Μάξι Λοβέρα έβαλε την ΕΠΟ σε διεργασία νέου «μαγειρείου» για το πότε και πού θα γίνει ο τελικός.

Ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού αναβλήθηκε. Ωστόσο, μόλις λίγα λεπτά μετά την ενημέρωση ότι ο Μάξι Λοβέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και τα υπόγεια της ΕΠΟ, έπιασαν δουλειά. Ηδη από τα Μέσα της γνωστής mediaκής συμμορίας, αλλά και συγκεκριμένες «σκιές» της Ομοσπονδίας, κυκλοφόρησαν σενάρια,  που δείχνουν ότι το «μαγειρείο» ήδη ξεκίνησε.

Πότε, λοιπόν, θα γίνει ο τελικός μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ; Και πού; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το «πότε» δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα. Κυρίως, επειδή δεν υπάρχουν ημερομηνίες. Ο τελικός δεν μπορεί να οριστεί αυτή την εβδομάδα, καθώς υπάρχουν αγώνες εθνικών ομάδων για το Nations League. Ούτε, βεβαίως, μπορεί τη μεθεπόμενη, καθώς ξεκινάει το πρωτάθλημα (12/09).

Η ΕΠΟ, μέσω των κέντρων που προαναφέραμε, προκρίνει ως πιθανότερο σενάρια-επιθυμία τη Ομοσπονδίας τη διοργάνωση του αγώνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League. Και μάλιστα εμφανίζεται απόλυτη σε αυτό το σενάριο. Σενάριο, ωστόσο, που για να ευοδωθεί θα πρέπει να προκληθεί αναβολή της έναρξης της Super League, με απόφαση της ΕΠΟ. Και με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, τόσο για τις ημερομηνίες των αναμετρήσεων, όπου ούτως ή άλλως είναι πολύ οριακά τα πράγματα, όσο και με τα ευρωπαϊκά ματς των ομάδων μας, αλλά και τις αντιδράσεις τηλεοπτικών παρόχων, χορηγών κλπ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με «ΠΟΥ» θα διεξαχθεί ο τελικός, τώρα, τα πράγματα είναι εξίσου περίπλοκα. Και αυτό διότι το ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένο να κλείσει τη Δευτέρα (31/08), με σκοπό να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας και να είναι έτοιμος για το νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα, αυτό αποφασίστηκε από τις ομάδες που έχουν την ευθύνη, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Από τα media που τροφοδοτούνται από τα σκοτεινά υπόγεια, προκύπτει σενάριο που θέλει την ΕΠΟ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ορίσει τον τελικό στη… Ριζούπολη. Ένα γήπεδο που κρίθηκε ακατάλληλο από την Αστυνομία και η (κατ’ εντολήν των… υπογείων) επιλογή του από την ΕΠΟ προκάλεσε όλο το αλαλούμ με τον τελικό του Κυπέλλου. Και μάλιστα να οριστεί ο αγώνας στις… 12 Σεπτεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει αναβολή τους έναρξης του πρωταθλήματος.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ήδη τα κέντρα της παραενημέρωσης και οι «σκιές» της ΕΠΟ προσπαθούν να βρουν τρόπο για να περάσουν τη νέα μεθόδευση. Και τη «στηρίζουν» επικοινωνιακά, αναφέροντας χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, σοβαρότητας και σχέσης με την αλήθεια ότι η UEFA είναι είχε δώσει εντολή να διεξαχθεί ο τελικός με τα… περσινά ρόστερ (σ.σ. την ώρα που ο τελικός Κυπέλλου της Ισπανίας, έχει οριστεί για τα… Χριστούγεννα). Η UEFA, η οποία είχε διατάξει την ΕΠΟ να κάνει τον τελικό έως τις 2 Αυγούστου, αλλά η Ομοσπονδία και οι… σκιές που τη διοικούν, την έγραψαν κανονικά. Είπαμε, η αλήθεια είναι δύσκολο πράγμα όταν είσαι υποτακτικός και σαθρός.

Πού οδηγούμαστε; Η ΕΠΟ, ως συνήθως, θα κάνει αυτό που θα της πουν. Για τα μάτια του κόσμου, πάντως, την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας, με σκοπό να βρει νέα ημερομηνία για τον τελικό. Και πιθανότατα νέα έδρα. Ενας τελικός, πλέον, θα διεξαχθεί αναγκαστικά με τα νέα ρόστερ των ομάδων.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Το γεγονός ότι ένα νέο παιδί προσβλήθηκε από κορωνοϊό, δεν απασχολεί τους φαιδρούς που με την τοξικότητα και τη φαιδρότητά τους μολύνουν το ποδόσφαιρο. Ούτε ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί κι άλλοι. Απλά ντροπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ