O Μπιόρν Κάιπερς στον τελικό του Κυπέλλου

O Μπιόρν Κάιπερς στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Ολλανδός διαιτητής ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Τον Ολλανδό διαιτητή, Μπιορν Κάιπερς, όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου (12/9, 21:00) στο Πανθεσσαλικό.

Ο 47χρονος ρέφερι θα σφυρίξει για δεύτερη φορά αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού είχε διευθύνει και τον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Πρόκειται για διαιτητή από το πάνω ράφι και αναμφίβολα έναν από τους πιο γνωστούς ρέφερι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εγινε διεθνής το 2006 και συνολικά στην καριέρα του έχει σφυρίξει πάνω από 150 διεθνείς αγώνες.

Βοηθοί του θα είναι οι Ολλανδοί Σάντερ Φαν Ρούκελ και Ερβιν Γιαν Ζόσεφ Ζέινστρα, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ροβ Ντιεπέρινκ. Στην αίθουσα του VAR θα βρίσκεται ο Ολλανδός Πάουλους Φαν Μπούκελ, ο οποίος θα έχει AVAR την Χρυσούλα Κουρομπύλια.

Ο Κάιπερς έχει στο παλμαρέ του σπουδαίους αγώνες, όπως είναι ο τελικός του Champions League του 2014 ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο, τον οποίο κέρδισε η Βασίλισσα με 4-1. Ο Ολλανδός έχει σφυρίξει επίσης δύο τελικούς Europa League. Πιο συγκεκριμένα, του 2018 ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Ατλέτικο (0-3), αλλά και τον τελικό του 2013 ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Τσέλσι (1-2). Εχει διευθύνει επίσης πολλούς ημιτελικούς επιπέδου Champions League. Μεταξύ άλλων σφύριξε τα Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ 3-0 (2019), Μπάγερν-Ρεάλ 1-2 (2018), Γιουβέντους-Μονακό 2-1 (2017) και Ντόρτμουντ-Ρεάλ 4-1 (2013).

Ο Κάιπερς έχει σφυρίξει δύο φορές αγώνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Το πρώτο ματς ήταν το Σάλκε-Ολυμπιακός (1-0) στις 21/11/2012 για τους ομίλους του Champions League και το δεύτερο το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός (3-0) στις 19/3/2014 για την φάση των «16» του Champions League. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του στο ματς του Μάντσεστερ, αφού το 1-0 προήλθε από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ενώ το 3-0 προήλθε από φάουλ, που έδωσε πολύ εύκολα ο Ολλανδός διαιτητής. Ο Ολυμπιακός όμως είχε παράπονα και στο ματς με την Σάλκε, αφού ο Κάιπερς δεν είχε δώσει πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ματίπ πάνω στον Αμπντούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι διαιτητές του τελικού είναι Ολλανδοί, εκτός από την Χρυσούλα Κουρομπύλια, η οποία θα είναι AVAR. Μάλιστα, είναι η μοναδική μαζί με τον Χρήστο Δαγκλή (παρατηρητή εκ Μακεδονίας), που παρέμειναν και στους νέους ορισμούς, μετά την αντικατάσταση του Μπριχ. Μάλιστα, το παράδοξο είναι ότι ο Δαγκλής δεν υπήρξε ποτέ διεθνής ρέφερι, ούτε έχει μεγάλη εμπειρία ως διαιτητής της πρώτης κατηγορίας.

Διαιτητής – εκατομμυριούχος!

Ο Μπιορν Κάιπερς δεν είναι ένας απλός διαιτητής. Είναι εκατομμυριούχος. Ο 47χρονος ρέφερι έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Είναι ο ιδρυτής των «C1000» και η εταιρία του έχει πάνω από 500 καταστήματα σε ολόκληρη την Ολλανδία. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια η εταιρία του Κάιπερς (C1000) είχε κερδίσει τον τίτλο του «καταστήματος της χρονιάς» στο διαγωνισμό του Ολντενζάαλ.

Η περιουσία του υπολογίζεται στα 12.5 εκατ. ευρώ, ενώ ετησίως τα δικά του κέρδη από τα σούπερ μάρκετ υπολογίζονται από 2 έως 4 εκατ. ευρώ. Η εταιρία του είναι τόσο φημισμένη στην Ολλανδία, που τα τελευταία χρόνια είναι εκ των βασικών χορηγών του Μαξ Φερστάπεν. Του πιλότου της Fomula 1.

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ έχει επενδύσει και σε κομμωτήρια, αφού η οικογένειά του έχει ήδη 3!

Αναλυτικά η διαιτητική ομάδα του τελικού Κυπέλλου:

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Βοηθοί: Σάντερ Φαν Ρούκελ (Ολλανδία), Ερβιν Γιαν Ζόσεφ Ζέινστρα (Ολλανδία)
4ος: Ροβ Ντιεπέρινκ (Ολλανδία)
VAR: Πάουλους Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)
AVAR: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δ. Αττικής)
Παρατηρητής: Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ