Κύπελλο Ελλάδος : Τα «ξέρατε ότι» των πρώτων αγώνων των προημιτελικών

Κύπελλο Ελλάδος : Τα «ξέρατε ότι» των πρώτων αγώνων των προημιτελικών

Όλα τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων της πρώτης πράξης των προημιτελικών του Κυπέλλου και όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τους έξυπνους στην παρέα σας.

Είστε λάτρεις των στατιστικών του ποδοσφαίρου; Θέλετε να κάνετε τους… έξυπνους και τους γνώστες στην παρέα σας; Θέλετε απλώς να ενημερωθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας;

To10.gr σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε όλα τα παραπάνω, παραθέτοντας κάθε λογής στατιστικό στοιχείο, με τη συνδρομή του Soccerbase.gr, της κορυφαίας βάσης δεδομένων και στατιστικών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Εδώ και εννέα χρόνια (18.02.2009 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 0-1) έχει να χάσει ο Πανιώνιος στην έδρα του όταν παίζει το πρώτο από διπλό παιχνίδι. Γενικότερα είναι αήττητος στα 10 τελευταία εντός έδρας για το Κύπελλο (13.02.2014 Πανιώνιος – ΟΦΗ 1-2).

Πέντε ήττες στις ισάριθμες επισκέψεις του στη Νέα Σμύρνη μετράει ο Μπάμπης Τεννές από τον Πανιώνιο. Τελευταία του νίκη στις 19.09.1999, Πανιώνιος – Πανηλειακός 1-2 (Φ. Παπαδόπουλος – Τασιόπουλος, Γκώνιας) για την Α’ Εθνική.

• Και στα επτά τελευταία παιχνίδια του για το Κύπελλο ο Πανιώνιος δεν έχει δεχτεί γκολ. Στα τελευταία 16 έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στα επτά τελευταία Κυπέλλου στη Νέα Σμύρνη μόνο ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

• Ο Αντρέ Σιμόες πήρε κίτρινη κάρτα στο Καραϊσκάκη, χωρίς να παίζει. Κάτι τέτοιο σε ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ έχει να συμβεί από τις 2 Μαϊου 2010, όταν ο Τριτσώνης έδειξε κίτρινη στο Νίκο Γεωργέα.

• Για πρώτη φορά στο νέο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν»! Τελευταία φορά που δεν δέχτηκε γκολ από τον Ολυμπιακό στην έδρα του ήταν στις 14.03.2004 στη Ριζούπολη. Στο παλιό Καραϊσκάκη είχε να το κάνει από τις 30.05.1999.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχαν να μην σκοράρουν ταυτόχρονα σε παιχνίδι τους από τις 07.11.2004, 0-0 με την ΑΕΚ γηπεδούχο στο «Σπύρος Λούης». Με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο τελευταίο 0-0 στις 30.05.1999 στο παλιό Καραϊσκάκη.

• Για πρώτη φορά τα τελευταία 68 χρόνια, σε παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό δεν ΑΕΚ δεν μπαίνει γκολ! Τελευταίο τους 0-0 στο θεσμό στις 29.01.1950. Μετά και από παράταση χωρίς γκολ, η ΑΕΚ νίκησε στον επαναληπτικό 2-0 40 μέρες μετά.

• Και τις 5 προηγούμενες φορές που ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στην έδρα του στον πρώτο προημιτελικό προκρίθηκε (2001 με Παναθηναϊκό, 2006 με Ξάνθη, 2014 και 2017 με Ατρόμητο και 2015 με ΑΕΚ)! Τελευταία ομάδα που του πήρε ισοπαλία και της ήταν χρήσιμη στη ρεβάνς, η ΑΕΚ το 2000!

• Ο Γεβγέν Σάκχοφ έχει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στα τελευταία έξι παιχνίδια κυπέλλου που έχει παίξει. Ο Σάκχοφ έφτασε τα 12 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και στα 12 αυτά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ νίκησε!

• Ξέρετε ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος στο Κύπελλο Ελλάδας για 29 παιχίδια (καλοκαίρι 1992 – Μάρτιος 1996), αλλά δεν πήρε Κύπελλο; Αποκλείστηκε δύο φορές με δύο ισοπαλίες (Δόξα Δράμας και Άγιο Νικόλαο) και μια στα πέναλτι (Παναθηναϊκό)!

• Ο Πέδρο Κόντε γίνεται ο πρώτος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα που φτάνει τα τέσσερα γκολ σε μια σεζόν στο Κύπελλο, μετά από 11 χρόνια. Το 2006-07 είχε βάλει τέσσερα ο Σαϊτιώτης (σε επτά ματς).

• Ο Γιάννης Μασούρας πέτυχε το πρώτο γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, μετά από 51 αγώνες. Τόσο στο πρώτο του γκολ όσο και στην πρώτη συμμετοχή (22.03.2014 Παναχαϊκή – Βύζας) είχε προπονητή τον Ηλία Φυντάνη.

• Έξι φορές έχουν παίξει για το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ και οι Θεσσαλοί έχουν νικήσει και τις έξι! Και φυσικά έχουν τρία στα τρία μέσα στα Γιάννενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ