
Καλαμάτα και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της League Phase του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 44′ με τον Νοικοκυράκη και η Καλάμάτα που ήταν ανώτερη στο δεύτερο, απάντησε στον 84′ με τον Μπολίβαρ. Τελικό αποτέλεσμα 1-1 στο παιχνίδι που έγινε στη Νεάπολη με τυπικά γηπεδούχο τη «Μαύρη Θύελλα», για την 3η αγωνιστική της League Phase του Superbet Kυπέλλου Ελλάδας.
Έτσι η Καλαμάτα πήρε το 2ο βαθμό της στη διοργάνωση σε δύο παιχνίδια (προηγήθηκε το 2-2 με τον Βόλο), ενώ για την ΑΕΛ ήταν ο 1ος (προηγήθηκε το 0-4 από τον Ολυμπιακό).
Ξεκάθαρη η υπεροχή της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, καθώς ήταν ομάδα που είχε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες, που γενικότερα έβγαλε ωραίες συνεργασίες και η οποία έψαξε το γκολ, το οποίο κατάφερε εν τέλει πετύχει έστω και λίγο πριν το φινάλε. Οι Θεσσαλοί απείλησαν αρχικά με τον Τσελεπίδη στο 13′, δέκα λεπτά αργότερα είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του ίδιου παίκτη, ενώ στο 26′ «άγγιξαν» το γκολ σε τετ α τετ του Αντράτα.
Στο 33′ «φλέρταραν» και πάλι με ένα τέρμα, όταν αυτή τη φορά ο Αντράτα σε ρόλο δημιουργού έβγαλε τον Παρρά τετ α τετ με τον Γκίνη, ο οποίος όμως τον νίκησε. Η δικαίωση για τους φιλοξενούμενους στο 44′. Μετά από σέντρα από τα δεξιά του Αγαπάκη στην καρδιά της άμυνας, ο Νίτσος «έσπασε» με τη μία στον Νοκοκυράκη, ο οποίος μόνος, προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Να αναφέρουμε πως ο σκόρερ είχε μπει στο παιχνίδι μόλις δύο λεπτά νωρίτερα αντί του τραυματία Παρρά.
Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα έδειξε διάθεση να βγάλει αντίδραση και είχε μια πιο «ζωηρή» εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το «εύθραυστο» σκορ έδωσε μια «άγρια ομορφιά» στην αναμέτρηση, κρατώντας το ενδιαφέρον ως το τέλος, έστω κι αν οι κλασικές φάσεις εκατέρωθεν δεν ήταν πολλές.
Η «μαύρη θύελλα» αρχικά «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 59′ με μια εντυπωσιακή ενέργεια του Χαμζά, ενώ έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 70′ , όταν το εναέριο απευθείας βολέ του Ιγκνιάτοβιτς μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι.
Η ΑΕΛ από την πλευρά της «άγγιξε» το 2-0 στο 66′ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Παπαγεωργίου (είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα) και σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα να φεύγει επίσης άουτ για λίγο.
Η Καλαμάτα συνέχισε να βγαίνει μπροστά κυνηγώντας τουλάχιστον την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 84ο λεπτό από ωραίο σουτ του Τζιοβάνι Μπολιβάρ μέσα από την περιοχή, μετά από κόρνερ του Μπονέτο.
Σκόρερ: 84′ Μπολίβαρ – 44′ Νοικοκυράκης
Καλαμάτα (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκίνης, Ιγκνιάτοβιτς (77′ Καλουτσικίδης), Μπακαγιόκο, Γκεσάν, Χατζηθεοδωρίδης, Ντιαρρά (46′ Πινέιρο), Κατάλντι (64′ Αλόνσο), Λιατσικούρας, Χάμζα (64′ Μουζάκης), Μπονέτο, Αγγελής (46′ Μπολίβαρ)


















