Ολυμπιακός : Η ανάλυση Γκαρθία, οι αλλαγές και η αυτοκριτική του Ισπανού

Ολυμπιακός : Η ανάλυση Γκαρθία, οι αλλαγές και η αυτοκριτική του Ισπανού

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του, για το αυριανό ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Επιστροφή στο 4-2-3-1 με Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Στη θέση του ο Φορτούνης και ξανά βασικός ο Μάριν.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται το απόγευμα της Τετάρτης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη είχε λήξει ισόπαλο 0-0 με τους ερυθρόλευκους να έχουν μοναδικό στόχο την κατάκτηση της πρόκρισης στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά τις σκέψεις που κάνει ο Όσκαρ Γκαρθία για την πολύ σημαντική αναμέτρηση με τους κιτρινόμαυρους, αλλά θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος και στην αυτοκριτική του Ισπανού, για τα λάθη που έγιναν στο ματς του πρωταθλήματος. Και η αλήθεια είναι πως ο 44χρονος προπονητής των πειραιωτών, είναι ο πρώτος που αναγνώρισε ότι αρκετές επιλογές του αποδείχθηκαν ατυχείς και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα του.

Ο Γκαρθία μπορεί να μην μίλησε στους παίκτες του στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, ωστόσο μίλησε με τους συνεργάτες του. Ανέλυσαν το ματς, στάθηκαν στα λάθη που έγιναν και τι δεν πήγε σωστά στο πλάνο τη ομάδας του λιμανιού, με τον Γκαρθία να αναγνωρίζει πως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Παρ΄ όλα αυτά όμως ο Καταλανός τεχνικός έχει να πει πολλά στους παίκτες του για την έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά του ματς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο 81′ αλλά δεν υπήρξε η απαιτούμενη προσοχή και στο φινάλε έχασε το ματς.

Ο Γκαρθία θα δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα, στην ανάλυση του βίντεο. Θεωρεί πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά αν οι παίκτες του έδειχναν μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωσης μετά το γκολ του Ανσαριφάρντ.

Βασικός ο Ανσαριφάρντ μέσα και ο Μάριν

Σε ότι αφορά τώρα τις σκέψεις του Ισπανού τεχνικού για την εντεκάδα των ερυθρόλευκων στο αυριανό παιχνίδι με την Ένωση, ο Γκαρθία αναμένεται να διαφοροποιήσει αρκετά πράγματα. Τόσο σε ότι αφορά την διάταξη της ομάδας του όσο και στα πρόσωπα που θα είναι στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών. Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν με διάταξη 4-2-3-1 καθώς ο πειραματισμός στην Τρίπολη αλλά και στο προχθεσινό ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, κάθε άλλο παρά βοήθησε τον Ολυμπιακό.

Σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές προσώπων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ανσαριφάρντ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης των πρωταθλητών. Ο Γκαρθία είχε αφήσει προχθές εκτός βασικού σχήματος τον Ιρανό και φάνηκε πως αυτό ήταν λάθος από τον Καταλανό προπονητή. Πολύ πιθανό θα πρέπει να θεωρείται και το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάριν στη βασική εντεκάδα, με τον Γερμανό να παίρνει τη θέση του Πάρντο. Πολλά πάντως θα ξεκαθαρίσουν μετά την σημερινή προπόνηση της ομάδας το λιμανιού.

Ο Αλμπέρτο Μποτία είναι τιμωρημένος και δεν έχει φυσικά δικαίωμα συμμετοχής, μετά την αποβολή του στο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Ισπανού, ο Γκαρθία θα περιμένει να δει αν ο Ένγκελς είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς ο Νορβηγός είχε κάποιες μικροενοχλήσεις. Στου Ρέντη πάντως εκτιμούν πως ο Βέλγος θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Σε ότι αφορά τον Ομάρ, ο οποίος και αυτός παραπονέθηκε για έναν μικροτραυματισμό, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την σημερινή προπόνηση.

Στη θέση του ο Φορτούνης

Ο Όσκαρ Γκαρθία επέλεξε την χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη, στο προχθεσινό ματς πρωταθλήματος, σε μια θέση που Έλληνας μέσος δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ήταν μια επιλογή που «βραχυκύκλωσε» το παιχνίδι των ερυθρόλευκων αλλά αυτή τη φορά ο διεθνής μέσος των πρωταθλητών αναμένεται να επιστρέψει στη θέση του, έχοντας ρόλο επιτελικού μέσου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ