ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1: Μπαλάρα και προβάδισμα πρόκρισης

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1: Μπαλάρα και προβάδισμα πρόκρισης

Μαθήματα ποδοσφαίρου από τον ΠΑΣ Γιάννινα του Γιαννίκη απέναντι στο... φάντασμα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 2' με τον Μακέντα, αλλά οι Ηπειρώτες με υπέροχο ποδόσφαιρο γύρισαν το ματς με Παμλίδη και Κάργα και πήραν προβάδισμα πρόκρισης με 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα που θύμιζε… Μπαρτσελόνα και ένας Παναθηναϊκός… φάντασμα. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έπαιξε ποδόσφαιρο που δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια από επαρχιακή ομάδα, δικαίωσε τον προπονητή τους που ζητάει έναν κανονικό αγωνιστικό χώρο και επικράτησε με 2-1 των πράσινων (δείτε εδώ το live του ματς), οι οποίοι… έμπλεξαν για την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στην πρώτη του επίθεση στο ματς με τον Μακέντα (2′) αλλά από εκεί και έπειτα έγινε… έρμαιο στις ορέξεις του εκπληκτικού και φουλ επιθετικού ποδοσφαίρου του ΠΑΣ. Ο Παμλίδης με υπέροχο γκολ στο 20′ και ο Κάργας με κεφαλιά στο 66′ γύρισαν την κατάσταση χαρίζοντας τη νίκη στους Ηπειρώτες και το ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης. Δοκάρι είχε ο Χατζηγιοβάνης στο 41′. Πρώτη ήττα έπειτα από εννιά ματς για τον Παναθηναϊκό.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του επίθεση στο ματς. Σε ένα ξεκίνημα που θύμισε εκείνο με τον Ολυμπιακό πριν από μερικές μέρες, όπου και πάλι οι πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς. Μόλις στο 2′ ο Κάργας δεν υπολόγισε σωστά μια σέντρα του Χατζηγιοβάνη, έστειλε την μπάλα στον Βιγιαφάνιες που από την τελική γραμμή τη γύρισε με το κεφάλι για τον Μακέντα ο οποίος με πλασέ από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ.

Ποια ήταν η συνέχεια; Η… γνωστή που βλέπουμε από την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κάθε φορά που παίρνει προηγείται στο σκορ. Περίμενε τον αντίπαλο, του άφησε την μπάλα και έψαχνε την κόντρα επίθεση. Αυτή τη φορά, όμως, ο ΠΑΣ έδειξε και εκείνος από νωρίς ότι σκοπεύει να παίξει επιθετικά (φαινόταν και από το 4-4-2 του Γιαννίκη). Απείλησε μόλις στο 3′ με τον Λέο να σουτάρει μόνος του από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να φεύγει έξω.

Ισοφάριση με τρομερό γκολ Παμλίδη

Ο Παναθηναϊκός δεν… άκουσε τις προειδοποιητικές βολές του ΠΑΣ. Και οι Ηπειρώτες τον τιμώρησαν. Στο 21′ ο Παμλίδης πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, δεν έδωσε στον Λέο που τον είχε ως επιλογή στα δεξιά και τελείωσε τη φάση μόνος του με ένα σουτ έξω από το ημικύκλιο. Δικαιώθηκε, με την μπάλα να πηγαίνει στο παραθυράκι του Ξενόπουλου για την ισοφάριση του ΠΑΣ.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Σένκεφελντ έκανε λάθος, αφήνοντας τον Λέο να βγει μπροστά του και να βρεθεί απέναντι στον Ξενόπουλο, με τον τελευταίο να σταματά το τετ α τετ.

Ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός, δοκάρι ο Χατζηγιοβάνης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πρώτα 30 λεπτά κυριαρχούσε και γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος (8 τελικές έναντι τεσσάρων του Παναθηναϊκού). Οι πράσινοι, που είχαν πολλά προβλήματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, απ’ όπου και έβγαιναν περισσότερο οι τυπικά γηπεδούχοι, ισορρόπησαν στο τελευταίο τέταρτο και άγγιξαν το προβάδισμα.

Αρχικά με τον Αϊτόρ στο 34′ με τον Ισπανό να μην μπορεί να πλασάρει από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 41′ μια καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη από αριστερά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο με 1-1.

Μπαλάρα ο ΠΑΣ Γιάννινα και δίκαιο προβάδισμα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με απίστευτη ένταση και μια επιθετικότητα που τον έκανε να κυριαρχήσει. Οι παίκτες του Γιαννίκη έπαιζαν υπέροχο ποδόσφαιρο, δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να πατήσει στην περιοχή και έβγαιναν με κάθε τρόπο μπροστά μπαίνοντας πολύ εύκολα στην περιοχή. Με πολύ κίνηση χωρίς την μπάλα, με άπλωμα στο γήπεδο και βάζοντας πολλούς παίκτες συνεχώς στην περιοχή του Ξενόπουλου.

Οι Ηπειρώτες άρχισαν να απειλούν, είχαν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Παμλίδη σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα άουτ στο 56′, αλλά δέκα λεπτά αργότερα πήραν αυτό που δικαιούνταν. Στο 66′ από κόρνερ του Καρτάλη ο Κάργας σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1, με τον ΠΑΣ να αξίζει απόλυτα αυτο το προβάδισμα. Και τον Παναθηναϊκό σε ρόλο… κομπάρσου να προσπαθεί να αμυνθεί και να μην έχει την παραμικρή βλέψη για πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας τραγικό πρόσωπο μέχρι εκείνο το σημείο.

Ισορρόπησε με τις αλλαγές, αλλά έφυγε χαμένος

Ο Μπόλονι φρέσκαρε την ομάδα του, βάζοντας Ενγκμπακοτό, Καρλίτος και Αθανασακόπουλο, αλλά διατήρησε στο γήπεδο παίκτες αρνητικούς όπως ο Βιγιαφάνιες, που δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του αγώνα. Οι πράσινοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, ανέβηκαν πιο ψηλά, είχαν μεγαλύτερη κατοχή μπάλας στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν ευκαιρίες για να απειλήσουν τον Λοντίγκιν.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΣ μάλιστα σε κόντρα επιθέσεις να είναι περισσότερο επικίνδυνος και τελικά να έχει προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού της Λεωφόρου.

Το δεκάρι: Όλη η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει μεγάλο παιχνίδι. Δυσκολεύεσαι να βρεις παίκτη που να μην έχει κάνει καλή εμφάνιση. MVP ο Παμλίδης, ο οποίος στο 20′ ισοφαρίζει με καταπληκτικό γκολ.

Στον πάγκο: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες κλήθηκε να αναλάβει τη δημιουργία του παιχνιδιού, αλλά με εξαίρεση την κεφαλιά γύρισμα για το 0-1 του Μακέντα ήταν εξαφανισμένος από το γήπεδο.

Που κρίθηκε: Στα περισσότερα τρεξίματα και στη μεγαλύτερη ένταση που έβγαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει και μεγαλύτερο προβάδισμα, αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Γιατί κόουτς: Ο Μπόλονι φρέσκαρε την ομάδα του, φυσιολογικά αφού έχει επιβαρυνθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά οι παίκτες του δεν τον δικαίωσαν. Οι απουσίες στοίχισαν στον Παναθηναϊκό. Ο Γιαννίκης έπαιξε φουλ επίθεση σε όλο το ματς, με 4-4-2 και η ομάδα του κυριάρχησε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (76′ Λιάσος), Κάστρο, Ντομίνγκεζ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης (89′ Νάουμετς), Λέο (81′ Μιλιντσεάνου)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιας, Αλεξανδρόπουλος (70′ Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (80′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70′ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (70′ Καρλίτος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ