Κύπελλο – Παναθηναϊκός: Επτά χρόνια φαγούρα. Και… (pics & vids)

Κύπελλο – Παναθηναϊκός: Επτά χρόνια φαγούρα. Και… (pics & vids)

Ένας ακόμη πρόωρος αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο. Μια «κατάρα» που διαιωνίζεται. Από την κούπα του 2014, στον Κύζα και τις «σφαλιάρες».

Για ακόμη μία χρονιά… ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει πρόωρα εκτός Κυπέλλου Ελλάδος. Το «τριφύλλι» ηττήθηκε μέσα-έξω από τον φοβερό και τρομερό ΠΑΣ Γιάννινα και γνώρισε τον αποκλεισμό από τον θεσμό, λέγοντας «αντίο» από τα προημιτελικά.

Μία διοργάνωση στην οποία ο Παναθηναϊκός παλεύει με νύχια και με δόντια για να την κατακτήσει τα τελευταία χρόνια… Δίχως αποτέλεσμα… Από τη μία η σφαγή του Κύζα στην Τούμπα… Από την άλλη οι απανωτοί αποκλεισμοί από μικρότερες ομάδες και τον δαίμονα του… τη Λαμία!

Μία συνήθεια που τείνει να γίνει… λατρεία για τον Παναθηναϊκό. Από τον τίτλο του 2014 μέχρι και σήμερα, το «τριφύλλι» έχει καταφέρει μόλις μία φορά να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τη σεζόν 2016-17 ο ΠΑΟΚ τον απέκλεισε με την πιο χυδαία διαιτησία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με διαιτητή τον Κύζα. Ο οποίος, αν και ήταν διεθνής, εξαφανίστηκε από τη διαιτησία και το 2017 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, αν και μόλις 37 ετών. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός, αποκλείεται, είτε από μικρότερες ομάδες (Ξάνθη, Λαμία δύο φορές, ΠΑΣ Γιάννινα) ή τον ΠΑΟΚ!

Η πρώτη… σφαλιάρα για το «τριφύλλι» ήρθε την αμέσως επόμενη χρονιά του θριάμβου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό, η Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να αφήσουν… τέζα τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου!

Και μάλιστα μέσα στο Λεωφόρο! Με γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ο Γιώργος Βασιλακάκης σκόραρε στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, αφήνοντας εκτός θεσμού τον Παναθηναϊκό, που ήταν κάτοχος του τροπαίου!

Την επόμενη χρονιά ακολούθησε ακόμη ένας αποκλεισμός από τα προημιτελικά για το «τριφύλλι»… Ο Μίλος Στόιτσεφ εκτέλεσε το «τριφύλλι» με μία φοβερή γκολάρα και απέκλεισε πρόωρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Παναθηναϊκό, δίνοντας το εισιτήριο της επόμενης φάσης στον Ατρόμητο!

Επόμενη σεζόν… Μία από τις μεγαλύτερες διαιτητικές σφαγές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-0 του Παναθηναϊκού και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο οι αποφάσεις του Γιώργου Κύζα αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των «πράσινων». «Θεωρούμε ΚΕΔ και ΠΔΕ συνυπεύθυνες της κλοπής εις βάρος του Παναθηναϊκού», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Έλληνας διαιτητής έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια κατάφερε να επικρατήσει στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ. Όχι απλά αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά αλλοίωση θεσμού! Μάλιστα ο Κύζας εξαφανίστηκε από τη διαιτησία και το 2017 ανακοίνωσε την απόσυρση του αν και μόλις 37 ετών!

 

Κάπου εκεί ανέλαβε ο κακός… δαίμονας του Παναθηναϊκού! Η Λαμία… Η ομάδα της Φθιώτιδας άφησε back t0 back εκτός διοργάνωσης το «τριφύλλι». Δύο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με το ντροπιαστικό 4-1 στη χιονισμένη Λαμία, η οποία κατάφερε να πάρει μία σπουδαία πρόκριση απέναντι στην ομάδα της πρωτεύουσας και να την αφήσει εκτός θεσμούς από νωρίς! Η ρεβάνς ήταν τυπικού χαρακτήρα και η Λαμία κλείδωσε τη μεγάλη πρόκριση της!

 

Την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός έμεινε και πάλι εκτός διοργάνωσης από τη… Λαμία! Με έναν δραματικό τρόπο, καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε την πρόκριση της στο ΟΑΚΑ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι!

Αν και το τέρμα του Εμμανουηλίδη έστειλε το ματς στην παράταση και φάνηκε να σώζει την ομάδα του Δώνη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, μέσα από τη ρώσικη… ρουλέτα, με τον Καραμάνο να εκτελεί τον Διούδη και να πετάει εκτός το «τριφύλλι»!

 

Την περασμένη σεζόν, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να τον αφήσει εκτός θεσμού… Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ανώτερος και στις δύο αναμετρήσεις, επικρατώντας με 2-0 και 1-0 αντίστοιχα… Δύο παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων, γνωρίζοντας έναν δίκαιο αποκλεισμό.

Με το φετινό… μαρτύριο απέναντι στον ΠΑΣ να σφραγίζει ακόμη έναν πρόωρο αποκλεισμό για τον Παναθηναϊκό. Για 7η συνεχόμενη σεζόν. Μια «κατάρα» που διαιωνίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ