ΑΕΚ : Μανόλο, πάρτο αλλιώς…

ΑΕΚ : Μανόλο, πάρτο αλλιώς…

Από την αρχή της σεζόν η ΑΕΚ παλεύει να νικήσει εκτός από τον αντίπαλο και την ίδια την άμυνά της. Πλέον έχει απέναντι ακόμη και τον προπονητή της...

Η έτερη αγαπημένη ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πλην της ΑΕΚ, η Σεβίλλη, παρατάχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Καμπ Νου με μοναδικό στόχο να διαφυλάξει το 2-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλήρωσε. Έχασε με 3-0 και οι Καταλανοί θα είναι αυτοί που θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου.

Η Σεβίλλη βέβαια, το έπραξε αυτό κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Έστω και κόντρα σε αυτή την Μπαρτσελόνα που είναι στα χειρότερά της. Λίγες ώρες αργότερα, ο Χιμένεθ παρέταξε την Ένωση με την ίδια ακριβώς νοοτροπία στη ρεβάνς Κυπέλλου με αντίπαλο τον Βόλο. Απλά για να χάσει έστω με ένα μικρό σκορ, όπως και συνέβη, να πάρει την πρόκριση και… όλα καλά. Κόντρα στον Βόλο.

Ακατανόητες επιλογές πριν και κατά τη διάρκεια του ματς

Γι΄αυτό και τα τρία χαφ στο αρχικό σχήμα, ουσιαστικά τέσσερα δηλαδή με τον Μάνταλο που έπαιζε βέβαια αριστερά στην τριάδα της επίθεσης. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει ούτε τα βασικά στο παιχνίδι. Ούτε το (όποιο) παιχνίδι της κατάφερε να επιβάλλει, ούτε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα ούτε να δημιουργήσει ευκαιρίες έχοντας ουσιαστικά μία σοβαρή ευκαιρία για γκολ σε όλο το παιχνίδι.

Το έργο βέβαια είχε φανεί από το ξεκίνημα. Σβάρνας ξανά δεξί μπακ ενώ θεωρητικά είχε τρεις διαθέσιμους παίκτες γι’ αυτή τη θέση (Νταντσένκο, Ραντόνια και Βασιλαντωνόπουλο) με τον Ελληνα αμυντικό να βρίσκεται ωστόσο σε πολύ καλή κατάσταση αλλά να χαραμίζεται σε θέση που δεν είναι η φυσική του, Τάνκοβιτς στον πάγκο χωρίς μάλιστα να μπει ούτε αλλαγή ενώ δεν ξεκίνησαν ούτε οι Αλμπάνης και Μαχαίρας που ειδικά σε τέτοια ματς είναι ευκαιρία να παίρνουν χρόνο συμμετοχής ώστε να ξεκουράζονται και κάποιοι παίκτες που έχουν σηκώσει το περισσότερο βάρος μέχρι τώρα.

Κι αν τα λάθη στο αρχικό σχήμα μπορούν και να δικαιολογηθούν με κάποιον τρόπο, τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είναι ανεξήγητα. Ο επιθετικός Χριστόπουλος που φέτος δεν είχε παίξει ούτε 30 λεπτά μέχρι τώρα, μπήκε στη θέση του Μάνταλου, ο Χνιντ στα χαφ!!!, ο Αλμπάνης όπως και ο Τάνκοβιτς που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ματς, δεν μπήκαν ούτε αλλαγή.

Αν κάτι διέκρινε φέτος την ΑΕΚ σε αυτή την τραγική από όλες τις απόψεις σεζόν που πραγματοποιεί, είναι το γεγονός πως έχει πολλή ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Και ποσότητα αλλά και ποιότητα. Ακόμη και τώρα που έχει ήδη φύγει ο Λιβάγια, οι λύσεις που έχει είναι τουλάχιστον ικανοποιητικές για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές φέτος που η επίθεση της ΑΕΚ φαινόταν να παίζει κόντρα στην άμυνα της ίδιας της της ομάδας. Όταν πρέπει κάθε φορά να βάζεις ένα γκολ περισσότερο από αυτά που δέχεσαι, πώς αλλιώς να το εξηγήσεις; Απ’ ότι φαίνεται όμως, εδώ και αρκετό καιρό, με αποκορύφωμα το ματς του Βόλου, η Ένωση παίζει και κόντρα στον ίδιο της τον προπονητή.

Κινδυνεύει να «καεί» ό,τι καλό υπάρχει στο ρόστερ

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί επιδιώκει ο Χιμένεθ. Να δείξει τη γύμνια του ρόστερ; Να δείξει ότι δεν γουστάρει, δεν του κάνουν συγκεκριμένοι παίκτες; Πάντως αυτά που κάνει ο Ανδαλουσιανός μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα του που κινδυνεύει να χάσει πολύτιμες μονάδες στις οποίες υπολόγιζε ότι θα ποντάρει για τα επόμενα χρόνια.

Πλην του Τάνκοβιτς που ο Χιμένεθ κάνει ότι μπορεί για να τον ξενερώσει, τρανταχτό παράδειγμα είναι και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Από «εκτελεστής» στο πρώτο μισό της σεζόν έχει συμπληρώσει δύο μήνες χωρίς γκολ πλέον και μοιάζει σκιά του εαυτού του. Ένας παίκτης που απέδειξε τί μπορεί να κάνει με το καλημέρα, με αρκετά και σημαντικά γκολ. Και πλέον παίζει σαν παλαίμαχος.

Η μοναδική μεταγραφή που έκανε η ΑΕΚ τον Ιανουάριο, ο Νταντσένκο για τον οποίο προσπαθούσε μέχρι και τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών η Ένωση, δεν κάνει τελικά ούτε για αλλαγή. Και το ερώτημα είναι αφού ο Χιμένεθ ήξερε τι παίκτη πηγαίνει να πάρει η ΑΕΚ, τι χαρακτηριστικά έχει, γιατί δέχθηκε να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή.

Συμπερασματικά, αν συνεχίσει έτσι ο Χιμένεθ, εκτός από το ότι μόνο με θαύμα θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, θα καταφέρει να καταστρέψει και ό,τι καλό υπάρχει σε αυτό το κακοφτιαγμένο ρόστερ. Γιατί μπορεί να έχει πολλές αδυναμίες, μπορεί να έχει κενά, αλλά το ρόστερ της ΑΕΚ δεν είναι για πέταμα, ειδικά μεσοεπιθετικά γι’ αυτό και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να μην υποθηκευτεί από τώρα και η επόμενη σεζόν. Είτε να αλλάξει πλεύση ο Μανόλο είτε να αρχίσει η ΑΕΚ να ψάχνει για τον επόμενο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ