Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Δικέφαλοι, ο Ελ Αραμπί σας περιμένει!

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Δικέφαλοι, ο Ελ Αραμπί σας περιμένει!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον ΠΑΟΚ είτε την ΑΕΚ – Δύο γκολ από τον Ελ Αραμπί, ένα από τον Μπρούμα.

Με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τον Μπρούμα άλλη μία στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ηπειρωτών και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα προκύψει από τον αυριανό επαναληπτικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (29/4, 19:00. 0-1 το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο και το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Σεμέδο, Σωκράτη και Χολέμπας στην τριάδα της άμυνας. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Καμαρά και Εμβιλά στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί, με τους Μασούρα και Μπρούμα, αριστερά και δεξιά από τον Μαροκινό επιθετικό. Από την άλλη, ο Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με την εξής 11άδα: Λοντίγκιν, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σάλιακα, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλη, Ελευθεριάδη, Παμλίδη και Μιλιντσεάνου.

Καλός ρυθμός και ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε με τον Ελευθεριάδη. Ο επιθετικός των Ηπειρωτών σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ζοσέ Σα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 13’ ο Μπρούμα μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε. Οπως και στο 18’ στο σουτ του Ελ Αραμπί. Ο Ανδρούτσος πάσαρε στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 1-0, αλλά ο Λοντίγκιν είπε και πάλι «όχι». Το σουτ του Ελ Αραμπί σταμάτησε στον Πίρσμαν, η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως, δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και ο πορτιέρο των Ηπειρωτών μπλόκαρε.

Διπλό χτύπημα από τον Ελ Αραμπί

Στο 25’ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν. Ο Μπρούμα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Πίρσμαν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45’, ο Μαροκινός επιθετικός χτύπησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Ο Καμαρά σούταρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Αφρικανό, αυτός ελίχθηκε και με αριστερό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε δύο φορές με τον Ελ Αραμπί και έκλεισε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο.

Αλλαγές και 2-1

Πριν τη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε διπλή αλλαγή, με τον τεχνικό των Ηπειρωτών να ρίχνει στο ματς τους Κρίζμαν και Μπρένερ αντί των Ελευθεριάδη και Παμλίδη.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Λοντίγκιν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Μαροκινός στράικερ επωφελήθηκε, σούταρε, αλλά ο Παντελάκης έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 51’ ο ΠΑΣ σκόραρε με τον Καρτάλη και ξαναμπήκε στο ματς. Ο 26χρονος άσος των Ηπειρωτών σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Σα δεν είχε οπτικό πεδίο και δεν κατάφερε να αντιδράσει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του και τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παντελάκη για να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Κρίζμαν εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ηπειρώτες, ο νεαρός σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζοσέ Σα.

3-1 και άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες

Οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Παντελάκη και στο 57’ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με τον Μπρούμα. Ο Ρέαμπτσιουκ σούταρε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Ελ Αραμπί, αυτός έστρωσε στον Μπρούμα και ο Πορτογάλος με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ μάλιστα ο Πορτογάλος είχε τρεις ακόμα ευκαιρίες για να κάνει το 4-1. Στο 63’, στο 66’ και στο 67’, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από τις τρεις. Στην πρώτη περίπτωση ο Μασούρας του έστρωσε την μπάλα, αλλά ο Πορτογάλος σούταρε ψηλά άουτ. Στη δεύτερη ο Ελ Αραμπί του έκανε την κάθετη πάσα, τον έβγαλε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ του είπε «όχι». Στην τρίτη σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 71’ ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, με τους Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη αντί των Μπρούμα και Καμαρά, ενώ στο 77’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ που έκανε ο Μασούρας από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Εξι λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Τιάγκο Σίλβα και Χασάν να παίρνουν τις θέσεις των Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Στο 89’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χοσέ Χολέμπας. Ένα λεπτό αργότερα ο τεχνικός των Πειραιωτών ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βρουσάι αντί του Μασούρα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και την πρόκριση στον τελικό.

Το δεκάρι: Ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός «χτύπησε» δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε στους Ερυθρόλευκους αέρα δύο γκολ. Τους έδιωξε το άγχος και έβαλε τι βάσεις για την πρόκριση.

Το κλειδί: Το 3-1. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε, μείωσε και παραλίγο να ισοφαρίσει. Το γκολ του Μπρούμα στο 57’ όμως έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Ηπειρωτών.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς έδωσε αρκετό χρόνο στους βασικούς και για πρώτη φορά στα τελευταία ματς έκανε τις αλλαγές του μετά το 70’. Ο Γιαννίκης από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου το έψαξε αρκετά, αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού.

Στον πάγκο: Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες. Ειδικά ο Μπρούμα. Εβαλε το γκολ στο 57’, αλλά μετά έχασε τρία άχαστα. Εάν ήταν πιο αποτελεσματικοί οι Πειραιώτες θα είχαν σκοράρει πολλά περισσότερα γκολ.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83′ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’+2′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69′ Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46′ Μπρένερ) Μιλιντσεάνου (69′ Λώλης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ