Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ο Πανιώνιος υπέταξε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του 1998 (vid)

Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ο Πανιώνιος υπέταξε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του 1998 (vid)

Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια οι «κυανέρυθροι» κατέκτησαν το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους στη διοργάνωση.

Ο Πανιώνιος περνάει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, αφού η ΠΑΕ διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων και υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική. Σε αυτή τη νέα αρχή που πραγματοποιεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης ημερομηνίες όπως η σημερινή λειτουργούν ως οδηγός της για να θυμάται το ένδοξο παρελθόν της.

Γιατί σαν σήμερα πριν 22 χρόνια, στις 29 Απριλίου του 1998, ο Πανιώνιος στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας κατακτώντας το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας του. Ως το απόλυτο αουτσάιντερ είχε νικήσει 2-1 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πριν το παιχνίδι, ο Πανιώνιος έμοιαζε χαμένος από χέρι. Έχοντας ανέβει στην Α’ Εθνική εκείνη τη σεζόν, με οικονομικά προβλήματα και παλεύοντας για την παραμονή με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Εμβολιάδη, το Κύπελλο φάνταζε πολυτέλεια για τους «κυανέρυθρους». Ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκού του Βασίλη Δανιήλ, ο οποίος ήθελε να τελειώσει τη σεζόν με τίτλο, αφού το πρωτάθλημα κατέληξε στον Πειραιά.

Αλλά, στο χορτάρι τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά. Το γκολ του Σαπουντζή ήταν το μοναδικό που επιτεύχθηκε, οι αποβολές των ΓΧ Γεωργιάδη, Καμίτση και Ιωαννίδη δεν επηρέασαν το ματς, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λυμπερόπουλος έχασε το… άχαστο για την ισοφάριση.

Τελικά, το τρόπαιο πήγε στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης για τα επινίκια, οι «κυανέρυθροι» ξεσάλωσαν στους πανηγυρισμούς και οι «πράσινοι» έμειναν με άδεια χέρια. Ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευση στο Τριφύλλι, ώστε ακόμα και ο μεγάλος Κριστόφ Βαζέχα είχε επεισόδιο με οπαδούς στην παραλαβή του μεταλίου του και απείλησε να το πετάξει, ενώπιον του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Χρήστος Εμβολιάδης): Στρακόσια, Μπουγάς, Ιωαννίδης, Κατσαμπής (78’ Καρασαββίδης), Βόκολος, Μάντζιος, Μένταν (66’ Κάφαλης), Καμίτσης, Ναλιτζής (73’ Βάσμπεργκ), Σαπουντζής, Φύσσας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (65’ Σιμπνιέφσκι), Νικολαΐδης, Γκούμας, Γ. Σ Γεωργιάδης, Κολιτσιδάκης, Γ.Χ Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Μίκλαντ (48’ Μπασινάς), Αλεξούδης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ