Ο τελικός του Βόλου και της ντροπής: Τέσσερα χρόνια απο τότε που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διέσυραν την Ελλάδα (vid)

Ο τελικός του Βόλου και της ντροπής: Τέσσερα χρόνια απο τότε που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διέσυραν την Ελλάδα (vid)

Συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα χρόνια από τη μέρα που είδαμε μαχαιριές σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση. Τη μέρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διέσυραν την Ελλάδα, αλλά οι Μελισσανίδης και Σαββίδης... δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ήξεραν.

Έμεινε στην ιστορία. Όσο κανένας άλλος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Κι αν ρωτήσουμε κάποιους που δεν ξέρουν, οι πιθανές απαντήσεις τους θα αφορούν το αγωνιστικό. Θα σου πουν πως έμεινε στην ιστορία επειδή ήταν ένας ωραίος αγώνας. Επειδή είχε σασπένς. Επειδή είδαμε ωραία γκολ.

Τίποτα απ’ αυτά δε συνέβησαν. Αγωνιστικά κρίθηκε με ένα γκολ οφσάιντ. Ένα οφσάιντ απ’ τα πολλά της… Εξυγίανσης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τότε. 6 Μαΐου 2017 είχε γίνει ο τελικός του Βόλου. Ο τελικός της ντροπής. Ο τελικός που σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση είδαμε να βγαίνουν μαχαίρια πάνω στην αερογέφυρα. Είδαμε σκηνές ωμής βίας μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Χωρίς κανένας να τους εμποδίσει.

Ο Ιβάν Σαββίδης αγκαλιά με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης να κοιτάζει από την άλλη. Μια ωραία… ατμόσφαιρα στον πιο ντροπιαστικό τελικό Κυπέλλου όλων των εποχών. Κανείς τους δεν είδε τίποτα. Κανείς τους δεν άκουσε τίποτα. Άλλος μιλούσε για… υπέροχους λαούς και άλλος μιλούσε για τη διαιτησία.

Η πιο ντροπιαστική βραδιά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είχε αρνητικούς πρωταγωνιστές μονάχα τους χούλιγκανς που δημιουργησαν τα αποτρόπαια επεισόδια. Δεν είχε μόνο μαχαίρια και ξύλο να επιδείξει. Είχε και τους παράγοντες των δύο ιστορικών σωματείων να μην βγάζουν κιχ για το… έγκλημα που διαδραματίστηκε.

Ο Ιβάν ευχαρίστησε την αστυνομία για την ασφάλεια του τελικού!

Για όσους δεν θυμούνται, to10.gr κάνει μια αναδρομή σε εκείνον τον τελικό της ντροπής. Και κυρίως στα λόγια ντροπής που ακούστηκαν από επίσημα χείλη. Παρά το γεγονός πως από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς, ο Ιβάν Σαββίδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα είχε δώσει… συγχαρητήρια σε όλους για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα!

Αυτά είναι τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη όπως είχαν μεταφραστεί τότε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους όσους εξασφάλισαν την ασφάλεια στον τελικό, την εταιρεία σεκιούριτι και όλο το προσωπικό που ήταν εδώ. Ήταν κάπως δύσκολα, αλλά γνωρίζουμε τα λάθη μας και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά μου φαίνεται ότι παρόλα αυτά ήταν σχετικά καλά. Και μέσα από την καρδιά μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην αστυνομία και στον Δήμο του Βόλου. Ευχαριστώ την ΕΠΟ η οποία σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Υπουργείου και ευχαριστώ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού».

Λίγες ημέρες μετά, όμως, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην απολογία τους για τα αιματηρά επεισόδια του τελικού Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο διέγραψαν εντελώς από τη μνήμη τους τις δηλώσεις του Σαββίδη. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Λυσάνδρου, είπε στην απολογία της ΑΕΚ: «Δεν θέλω να καταχραστώ τον χρόνο σας. Ήμασταν παρόντες σε έναν τελικό που θα πρέπει να τον τακτοποιήσουμε νομικά. Και τι εννοώ; Είναι τελικός της ΕΠΟ. Οι κανονισμοί υπάρχουν για τους αγώνες με γηπεδούχο και φιλοξενούμενο. Εδώ είναι ένας ειδικός αγώνας. Οι ευθύνες δεν μπορούν να είναι των ομάδων.

Υπήρχε η ΕΠΟ, υπήρχε η εταιρεία security και φύλαξης που έβαλε για τον τελικό. Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη και για την διοργάνωση και για τα μέτρα. Η άδεια εγκατάστασης δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στην ΕΠΟ και έχει ευθύνη και η Ομοσπονδία και η αστυνομία. Είναι δύο ομάδες φιλοξενούμενες και δεν υπάρχει γηπεδούχος. Ναι υπήρχαν προβλήματα στην μετακίνηση των ομάδων και ναι γενικά υπήρχαν θέματα αλλά λόγω διοργάνωσης της ΕΠΟ. Η απόφαση της αστυνομίας να μην βάλει διμοιρίες στην πεζογέφυρα και ενώ της το είχαμε πει εμείς οι ομάδες είναι τουλάχιστον ακατανόητη.

Πως φταίμε για αγώνα που δεν είναι δική μας διοργάνωση; Είναι άδικο να πέφτουν όλες οι ευθύνες σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ήταν παράλειψη της αστυνομίας όλο αυτό. Πως είχε κάτω διμοιρίες και δεν είχε πάνω; Για τα μέτρα τάξης υπήρχε υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ και υπάρχει και η ΕΠΟ με την αστυνομία ως προς τον αγώνα».

Κατηγόρησε την ΕΠΟ, την αστυνομία, την εταιρεία σεκιούριτι και παράλληλα είπε ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν είχαν ευθύνη για τον αγώνα! Λίγο αργότερα τα ίδια είπε και η πλευρά του ΠΑΟΚ στην απολογία της τονίζοντας ότι συμφωνούν με την ΑΕΚ!

Ο Μελισσανίδης στάθηκε στον «στημένο και παλιοαλήτη» επόπτη

Οσο για τον έτερο μεγαλομέτοχο των φιναλίστ; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ούτε άκουσε, ούτε είδε, ούτε του… είπαν πως έγιναν επεισόδια τα οποία είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Ασχολήθηκε με τη διαιτησία, με τον επόπτη και με το γκολ που στέρησε από την ομάδα του το Κύπελλο, κάνοντας λόγο για στημένο επόπτη, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε παλιοαλήτη.

«Για μένα δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ο επόπτης ήταν στημένος. Τι να την κάνεις την συγγνώμη. Συγγνώμες στο Άγιο Όρος», είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης αμέσως μετά τη λήξη του τελικού με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Τι δηλώσεις να κάνω. Με τρία μέτρα οφσάιντ πάρθηκε ένα Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ δεν με πειράζει να το πάρει το Κύπελλο. Με τρία μέτρα οφσάιντ, το είδατε όλοι. Με αυτή την αλητεία, με αυτόν τον επόπτη, τον παλιοαλήτη», ανέφερε ακόμα o «Τίγρης», αποχωρώντας από το γήπεδο.

Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ