Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης και το πλάνο του Μαρτίνς για Εμβιλά

Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης και το πλάνο του Μαρτίνς για Εμβιλά

Η μεγάλη προσπάθεια του Έλληνα στόπερ για να παίξει στον τελικό και οι σκέψεις του Μαρτίνς για τον Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός κινείται σε ρυθμούς τελικού Κυπέλλου και ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων, Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του προς τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά.

Η κατάκτηση και του Κυπέλλου είναι το μόνο που σκέφτονται οι πρωταθλητές, με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να ζητά το νταμπλ από τους ερυθρόλευκους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε όπως προαναφέραμε στους παίκτες ενώ είχε συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς αλλά και με τους αρχηγούς του Ολυμπιακού.

Η παρουσία του προέδρου των πειραιωτών στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών αλλά και όσα είπε στους παίκτες, φανερώνουν την μεγάλη επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση και του Κυπέλλου, ώστε να ολοκληρωθεί με πανηγυρικό τρόπο η σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος και το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για τον τελικό του Σαββάτου, είναι ξεκάθαρο πως ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει να μάθει αν θα υπολογίζει στον Παπασταθόπουλο.

Αυτή την στιγμή πάντως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι, αν και θα πρέπει να εστιάσουμε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο διεθνής στόπερ μαζί με τον προπονητή φυσικής κατάστασης, Χρήστο Μουρίκη.

Ο Παπασταθόπουλος έκανε σήμερα ατομικό πρόγραμμα στο Ρέντη και πάει βήμα – βήμα για να μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό.

Είναι άλλωστε το τελευταίο ματς της χρονιάς και ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός θέλει να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρτίνς περιμένει τα νεότερα και μέχρι να κριθεί η συμμετοχή του Σωκράτη όλα είναι ανοιχτά σε ότι αφορά το πλάνο του προπονητή του Ολυμπιακού.

Αυτή την στιγμή πάντως υπάρχει μια μικρή αισιοδοξία ότι ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θα καταφέρει να παίξει στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών. Δεν είναι τίποτε σίγουρο, αλλά όσοι βλέπουν την προσπάθεια που κάνει στο Ρέντη, θεωρούν ότι θα δώσει το παρών στον τελικό.

Αυτό πάντως που θα είναι ιδανικό για τον Μαρτίνς είναι η παραμονή του Γιαν Εμβιλά στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θέλει να «μεταθέσει» στο κέντρο της άμυνας τον Γάλλο μέσο και γι’ αυτό τον λόγο θα είναι μεγάλη υπόθεση η παρουσία του Σωκράτη στο βασικό σχήμα.

Με δεδομένο ότι ο Χολέμπας είναι οκ, αν ο Παπασταθόπουλος ξεπεράσει τις ενοχλήσεις τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει με διάταξη 3-4-3 και τον Εμβιλά στην μεσαία γραμμή δίπλα σε Καμαρά ή Μπουχαλάκη. Κι αυτό είναι το ιδανικό σχήμα που έχει στο μυαλό του ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων καλείται επίσης ν’ αποφασίσει ποιος θα είναι ο ένας από τους δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Η παρουσία του Μασούρα στο ένα άκρο της επίθεσης είναι δεδομένη αλλά ο Πορτογάλος δεν έχει κατασταλάξει στον άλλο εξτρέμ και κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο έκπληξης από τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Επιλογές πάντως υπάρχουν πολλές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να φανερώσει τις σκέψεις του στις προπονήσεις των επόμενων ημερών αλλά είναι ξεκάθαρο πως αυτό που «καίει» τον Πορτογάλο είναι αν θα έχει στην διάθεσή του τον Παπασταθόπουλο.

Γιατί αν ο Σωκράτης είναι σε θέση να παίξει, όλα θα γίνουν πιο εύκολα για τον προπονητή των ερυθρόλευκων και το πλάνο που έχει στις σκέψεις του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ