Μάτος: «Καθοριστικοί οι Πασχαλάκης και Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ»

Μάτος: «Καθοριστικοί οι Πασχαλάκης και Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ»

Ο Λέο Μάτος τόνισε ότι οι δύο πρώην συμπαίκτες του θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο σημερινό τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Στην εφημερίδα Metrosport μίλησε ο Λέο Μάτος και αναφέρθηκε στον σημερινό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, αλλά και στις δικές του αναμνήσεις από αντίστοιχα παιχνίδια.

Ο 35χρονος άσος θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ μετά από δύο χρόνια να επιστρέψει στους τίτλους και καταθέτει το «πιστεύω» του για το πώς ο Δικέφαλος να κατακτήσει το τρόπαιο. «Για μένα υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα για να κερδίσει έναν τελικό: Το ένα είναι η συγκέντρωση και το άλλο το μαχητικό πνεύμα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό είναι το κλειδί», σημειώνει. Παράλληλα, στέλνει και ένα μήνυμα προς κάθε οπαδό του ΠΑΟΚ, αλλά και στους πρώην συμπαίκτες του: «Θέλω να πω σε όλη την οικογένειά του ΠΑΟΚ ότι είμαι εδώ στο Ρίο, κάνω θετικές σκέψεις και στέλνω όλη την θετική μου ενέργεια στην ομάδα όχι μόνο για να πάρει το Κύπελλο, αλλά να γίνει ξανά πρωταθλήτρια».

Ο Μάτος δεν ξεχνά τους τρεις τελικούς που συμμετείχε. «Οι αναμνήσεις μου είναι οι καλύτερες γιατί κατακτήσαμε και τα τρία τρόπαια (σ. σ. γέλια)», λέει αρχικά και μας στέλνει… αυτομάτως στην επόμενη ερώτηση. Ποιος από τους τρεις του δίνει λίγο πιο γλυκές αναμνήσεις; «Ο τελικός που βάζω πιο πάνω απ’ όλους είναι εκείνος της σεζόν 2016-2017. Κι αυτό για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι δεν είχαμε τόσο δυνατή ομάδα όσα τα επόμενα χρόνια και ο δεύτερος ότι ήταν η αρχή μίας εποχής πέντε τίτλων, δεν ξεχνώ και τι ακριβώς συνέβη και μας πήραν στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2018».

Η συζήτηση με τον άσο της Βάσκο Ντα Γκάμα επικεντρώνεται γύρω από τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον τελικό, τον Ολυμπιακό. «Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ δώσαμε πολλά σπουδαία παιχνίδια, αλλά εκείνα με τον Ολυμπιακό ήταν πάντα πολύ ξεχωριστά και με τεράστιο κίνητρο να τους νικήσουμε», σημειώνει ο Λέο Μάτος και συνεχίζει εστιάζοντας στην παρουσία στον τελικό του Βιεϊρίνια και του Πασχαλάκη: «Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία του Αντρέ και του Πάσχα είναι καθοριστική για να πάρει ο ΠΑΟΚ την κούπα. Είναι παίκτες με ξεχωριστό ταλέντο και πάρα πολύ έμπειροι. Εχουν ζήσει τέτοια παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και γνωρίζουν τι χρειάζεται για να φτάσει η ομάδα στην επικράτηση».

Ο έμπειρος φουλ μπακ έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Πάμπλο Γκαρσία κι ας μην πρόλαβε να συνεργαστεί μαζί του. Είχε όμως άποψη από την δουλειά που έκανε στην Κ19, αλλά και για τον χαρακτήρα του. «Ο Γκαρσία είναι ένας κόουτς που έχει το DNA του ΠΑΟΚ. Δουλεύει κάθε μέρα με τους ποδοσφαιριστές και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιες είναι οι ανάγκες της ομάδας στο γήπεδο», σημειώνει και προσθέτει σχετικά με την επαναφορά του 3-4-3: «Αλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας και αυτή έκανε σπουδαία ματς τελευταία. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο σύστημα για να πάρει ο ΠΑΟΚ τον τελικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ