Θα «συμμορφωθεί» η ΕΠΟ με τον νέο κανονισμό της UEFA ή θα γράψει ιστορία στο Κύπελλο με το εκτός έδρας γκολ;

Θα «συμμορφωθεί» η ΕΠΟ με τον νέο κανονισμό της UEFA ή θα γράψει ιστορία στο Κύπελλο με το εκτός έδρας γκολ;

Παρά το γεγονός πως η UEFA έχει καταργήσει από τον περασμένο Ιούνιο το εκτός έδρας γκολ, στην ΕΠΟ δεν λένε να... συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

Μια κίνηση… επαναστατική για το ποδόσφαιρο, έπειτα από πολλές δεκαετίες, αποφάσισε τον περασμένο Ιούνιο η UEFA. Μια κίνηση μάλλον δίκαιη που αφορούσε το εκτός έδρας γκολ. Και την κατάργησή του.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε επίσημα στις 26 Ιουνίου πως καταργείται άμεσα ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Και εφαρμόστηκε αυτή η αλλαγή από τα προκριματικά παιχνίδια των διοργανώσεών της το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Πλέον αν μια ομάδα κερδίσει 2-1 στην έδρα της και ηττηθεί 1-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι δεν θα μένει εκτός συνέχειας στο 90λεπτο. Θα πηγαίνει στην παράταση και θα διεκδικεί εκεί την πρόκρισή της.

Οι ομοσπονδίες που υπάγονται στην UEFA όφειλαν να συμμορφωθούν με τον κανονισμό της. Και στις διοργανώσεις που τα παιχνίδια είναι διπλά (Κύπελλο, Λιγκ Καπ κτλ) να αλλάξουν την προκήρυξή τους προκειμένου όταν θα έρθει η ώρα να γνωρίζουν και οι ομάδες πως πλέον δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Κι όμως υπάρχει μία Ομοσπονδία που δεν έχει αλλάξει την προκήρυξή της. Και μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα στη φάση των διπλών αγώνων, ωστόσο είμαστε πλέον μια ανάσα από εκεί. Ποια είναι αυτή η Ομοσπονδία; Ποια άλλη από την ελληνική.

Στην ΕΠΟ που αποφάσισαν να ανοίξουν τους φακέλους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων την ίδια μέρα που μπήκαν στο γήπεδο για να παίξουν στο Κύπελλο οι ομάδες της Superleague, δείχνοντας πως λειτουργούν σε δικούς τους ρυθμούς, δεν έχουν αλλάξει ακόμα την προκήρυξη της διοργάνωσης και τον κανονισμό που αφορά το εκτός έδρας γκολ.

Με λίγα λόγια, αν σήμερα είχαμε διπλούς αγώνες, η προκήρυξη θα έλεγε πως μετράει το εκτός έδρας γκολ! Τη στιγμή που το έχει καταργήσει η ίδια η UEFA από τον περασμένο Ιούνιο. Και οι ομάδες θα έμπαιναν στο γήπεδο χωρίς επί της ουσίας να γνωρίζουν με τι κανονισμό καλούνται να αγωνιστούν.

«Στην 6η , 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι», γράφει κατά λέξη η προκήρυξη της ΕΠΟ, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη εδώ.

Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί την παράγραφο από την προκήρυξη του Κυπέλλου που αναφέρεται στο εκτός έδρας γκολ από την 6η φάση του θεσμού και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ