ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 3-1 – Με τα χίλια ζόρια ο ΠΑΟΚ…

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 3-1 – Με τα χίλια ζόρια ο ΠΑΟΚ…

Ο ΠΑΟΚ τα... χρειάστηκε, είδε την ΑΕΛ να «αγγίζει» την πρόκριση, ωστόσο είχε τον Τσούμπα Άκπομ που μπήκε στο 77', σκόραρε δύο φορές, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και μάλιστα κατάφερε να αποβληθεί, δίνοντας έτσι στον Δικέφαλο του Βορρά το εισιτήριο για τους «8».

Τα… χρειάστηκε αλλά τα κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε έστω και δύσκολα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 3-1 της ΑΕΛ στην Τούμπα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Άκπομ, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε σε μία πολύ δύσκολη νίκη και γλίτωσε από ένα μεγάλο «κάζο». Ο Άγγλος φορ μπήκε στο 77′, σκόραρε δύο φορές και μάλιστα κατάφερε να αποβληθεί στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

«Άγγιξε» την πρόκριση η ΑΕΛ, που πάλεψε μέχρι τέλους.

Δυνατό ξεκίνημα και γκολ από το… πουθενά

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι και έκλεισε από το ξεκίνημα στην περιοχή της την ΑΕΛ, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα έβαζε τέλος στα… όνειρα των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου έκλεισε στα καρέ της την Λάρισα και άρχισε να απειλεί με μερικά σουτ εκτός περιοχής, δίχως ωστόσο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο «γόρδιος δεσμός» ωστόσο λύθηκε στο 23ο λεπτό. Ο Λύρατζης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκοτζαμανίδης έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε μια ανάσα από το 2-0 στην αμέσως επόμενη φάση, ωστόσο ο Σβαμπ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από πολύ κοντά. Η φάση του αγώνα ήρθε πάντως από τον Ζίβκοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος εξτρέμ του Δικεφάλου του βορρά στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε ένα απίθανο σλάλομ από τα δεξιά της επίθεσης του ΠΑΟΚ, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε απέναντι από τον Σουλούκο, προσποιήθηκε και σε εκείνον, όμως το τελείωμα του πέρασε παράλληλα από τη γραμμή, όπου έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΛ.

Άλλη… ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος και μια ανάσα από την ανατροπή

ο δεύτερο μέρος ωστόσο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και άρχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα στο 55′. Ο Όγκμποε έφυγε στην κόντρα, εκτέλεσε μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς στον σταμάτησε.

Στο 63ο λεπτό ο επιθετικός της Λάρισας σκόραρε. Ο Όγκμποε πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ και ισοφάρισε σε 1-1, αφού το γκολ ελέγχθηκε και από το VAR.

Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ανατροπή, ωστόσο η λόμπα του Όγκμποε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα πάντα… όλα μέσα σε 15′ ο Άκπομ

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου πέρασε τον Άκπομ στο 77ο λεπτό. Και ο Άγγλος έκανε τα πάντα. Αρχικά σκόραρε για την ομάδα του στο 82ο λεπτό και έβαλε ξανά σε τροχιά πρόκρισης τους «ασπρόμαυρους».

Ο φορ του Δικεφάλου του Βορρά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Και μάλιστα δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (84′ Σίντκλεϊ), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (77′ Άκπομ), Σβαμπ (67′ Κούρτιτς), Μουργκ (67′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Σουλούκος, Αμπούντ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης (86′ Tαχάρ), Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46′ Ακούνια), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γλυνός (86′ Μαυρίας), Μπαντιμπανγκά (90′ Κούστα), Όγκμποε.

Το δεκάρι: Ο Άκπομ. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, ο Άγγλος σκόραρε δύο φορές και αποβλήθηκε!

Στον πάγκο: Κακό το transition του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΛ βγήκε πολλές φορές στην αντεπίθεση και έφτασε κοντά στην ανατροπή.

Το κλειδί: Η αλλαγή του Άκπομ στο 77′.

Γιατί κόουτς: Δεν είχε καλή εικόνα ο ΠΑΟΚ και «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ