Οριστικό: Κερδίζει έναν γύρο στο Conference League ο Κυπελλούχος

Οριστικό: Κερδίζει έναν γύρο στο Conference League ο Κυπελλούχος

Η νίκη της Ρόμα επί της Τορίνο προκάλεσε ένα ευχάριστο ντόμινο, με τον Κυπελλούχος Ελλάδας να κερδίζει έναν προκριματικό γύρο στο Conference League.

‘Εναν γύρο στα προκριματικά του Europa Conference League θα κερδίσει ο Κυπελλούχος Ελλάδας και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στις στις 4 Αυγούστου αντί για 21 Ιουλίου. Κι αυτό, χάρη στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν το βράδυ της Παρασκευής με 3-0 της Τορίνο και εξασφάλισαν «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League μέσω της στη Serie A, προκαλώντας ντόμινο που ευνοεί τον Κυπελλούχο. Δηλαδή τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ.

Αν η Ρόμα κατακτήσει το Europa Conference League κόντρα στη Φέγενορντ στον τελικό της Τετάρτης (25/5) το «εισιτήριο» του προβιβασμού τους στο Europa θα περισσεύει, αφού βρίσκονται ήδη εκεί μέσα από το πρωτάθλημά τους! Το περισσευούμενο «εισιτήριο», λοιπόν, θα παραχωρηθεί στον Κυπελλούχο της επόμενης χώρας στην κατάταξη της UEFA, που δεν έχει αυτόματη θέση στη φάση των ομίλων, και αυτή είναι η Ολλανδία και… η Φέγενορντ!

Η ομάδα του Ρότερνταμ, όμως, τερμάτισε στην 3η θέση της Eredivisie και αυτήν τη στιγμή έχει «εισιτήριο» για τα playoffs του Europa League 2022-2023. Οπότε, όποια ομάδα και να κατακτήσει το Europa Conference League, θα υπάρξει κενό στα προκριματικά του Europa League της νέας σεζόν!

Και εδώ αρχίζει το ελληνικό ενδιαφέρον. Καταρχήν, η θέση της Φέγενορντ θα καλυφθεί από τον Κυπελλούχο Κύπρου (Ομόνοια ή Εθνικό Άχνας), που προβιβάζεται από τον 3ο προκριματικό. Η Σλοβάτσκο, ως Κυπελλούχος Τσεχίας, παίρνει τη θέση της Κύπρου, αλλάζοντας διοργάνωση και έτσι προκύπτει κενό στα προκριματικά του Europa Conference League, με την Ελλάδα να είναι η πρώτη επιλαχούσα χώρα και ο Κυπελλούχος της θα προβιβαστεί στον 3ο προκριματικό γύρο αντί για το 2ο, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Προς το παρόν για τα παραπάνω δεν υπάρχει ανακοίνωση από την UEFA, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι με το φινάλε της σεζόν θα επισημοποιηθούν οι μετατοπίσεις και ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα ευνοηθεί.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ