Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0: Τελικά τελείωσε και το πήρε ο ΠΑΟ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0: Τελικά τελείωσε και το πήρε ο ΠΑΟ

Σε έναν τελικό-ντροπή που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες, με επεισόδια διακοπές και... λίγο ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο.

Μετά από κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, ημίωρη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα και 35λεπτη διακοπή στο πρώτο ημίχρονο, ο τελικός της ντροπής ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ και βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 του ΠΑΟΚ χάρη στο πέναλτι του Αϊτόρ και κατέκτησαν το Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 2014 όταν είχαν σηκώσει την κούπα και πάλι κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Σε έναν τελικό τον οποίο η ΕΠΟ παρουσίαζε σαν γιορτή και τελικά αποδείχθηκε η απόλυτη ντροπή, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρούονται με τα ΜΑΤ πριν τη σέντρα, να ξεκινάει τελικά το ματς στις 20:30 αντί για τις 20:00 και να διακόπτεται ξανά στο 35′ όταν ο σκόρερ των «πράσινων» πανηγύρισε μπροστά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και δέχθηκε πέτρα από την κερκίδα. Αποτέλεσμα; Ο Λαόθ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια κι ενώ στους πάγκους υπήρξε συμπλοκή και μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων καθώς οι «ασπρόμαυροι» ήταν έξαλλοι με τον Αϊτόρ.

Τα πράγματα δεν ηρέμησαν ούτε στα αποδυτήρια όπου υπήρξε μεγάλη ένταση με παράγοντες των δύο ομάδων και μπράβους του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στη μέση, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν και κάποια στιγμή να επιβάλλουν την τάξη. Κι όμως! Μετά παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:10, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο νικητής και κάθε υγιή φίλαθλο να θέλει να ξεχάσει όσα έζησε/είδε στο ΟΑΚΑ.

Χωρίς εκπλήξεις οι δύο ομάδες

Με την αναμενόμενη ενδεκάδα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας στη διάθεσή του τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Χουάνκαρ ενώ στα χαφ τριάδα με Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς. Παλάσιος και Αϊτόρ ήταν στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την άλλη, επέλεξε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα, με τους Κούρτιτς και Αουγκούστο στα χαφ. Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ ήταν στα δύο άκρα, με τον Σοάρες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Άκπομ.

Επιτέλους σέντρα, γκολ και διακοπή

Στα του αγώνα, ίσως επηρεασμένοι και από τη μισάωρη καθυστέρηση οι παίκτες των δύο ομάδες δεν παρουσίασαν τίποτα για 28 λεπτά όταν έγινε και η φάση που έκρινε το ματς. Σε φάησ διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Γκατσίνοβιτς επιχείρησε να κάνει μία κεφαλιά ψαράκι, ο Βιεϊρίνια στην προσπάθειά του να διώξει τον βρήκε στο κεφάλι και ο Λαόθ μετά από έλεγχο στο VAR έδωσε πέναλτι. Ο Αϊτόρ το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, πανηγύρισε μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, δέχθηκε την πέτρα και το ματς διακόπηκε για περίπου 35 λεπτά.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων κι αφού ο Λαόθ ξεκαθάρισε σε όλους πως με το παραμικρό θα το διακόψει οριστικά ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή στο 42′, με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να κοντρολάρει από θέση βολής και δύο λεπτά μετά ο Άκπομ ολομόναχος από τη μικρή περιοχή έστειλε την κεφαλιά πάνω στον Μπρινιόλι.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ, αλλά…

Το δεύτερο ημίχρονο που δεν είχε και καμία διακοπή ήταν καλύτερο σε ρυθμό και ποιότητα αγώνα, κυρίως στο δεύτερο μισό του. Σε φάση που ξεκινάει από βολέ του Μπρινιόλι στο 47′ ο Παλάσιος κατέβασε και έστρωσε για τον Γκατσίνοβιτς που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε έξω. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και αφού στο 49′ γλίτωσε δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Βιγιαφάνες ο Αουγκούστο (τρία λεπτά μετά ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Βραζιλιάνο κι έβαλε τον Σβαμπ), έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 58′ από λάθος του Πέρεθ ο Μπίσεσβαρ πλάσαρε λίγο έξω και στο 79′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Δικέφαλο όταν ο Σβαμπ έκανε κεφαλιά από κόρνερ και ο Κώτσιρας έσωσε την ομάδα του με μυθική επέμβαση πάνω στη γραμμή. Πρώτα σταμάτησε την μπάλα με το πόδι και μετά την έδιωξε πεσμένος. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ, ο Λουτσέσκου έριξε ό,τι είχε στον πάγκο για να βρει το γκολ, αλλά ούτε το σουτ του Μιτρίτσα στο 89′, ούτε η κεφαλιά του Σβαμπ στο επόμενο λεπτό βρήκαν στόχο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιστροφή στις κούπες (19ο Κύπελλο) και τον κόσμο τους στις κερκίδες να ξεσπά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ