O τελικός της ντροπής κάνει τον γύρο του κόσμου

O τελικός της ντροπής κάνει τον γύρο του κόσμου

Οι απίστευτες εικόνες από το ΟΑΚΑ με τα σοβαρά επεισόδια, η πέτρα που τραυμάτισε τον Αϊτόρ και το ξύλο στο ταρτάν κάνουν τον γύρο του κόσμου, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να είναι στο επίκεντρο για αρνητικούς λόγους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 1-0 του Δικεφάλου του βορρά με σκόρερ τον Αϊτόρ. Οι πράσινοι έτσι επέστρεψαν και πανηγύρισαν μια κούπα από το μακρινό 2014 και τον τελικό του Κυπέλλου και πάλι με αντίπαλο τους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, ο φετινός τελικός στιγματίστηκε για άλλη μια φορά από τα σοβαρά επεισόδια που έγιαναν πριν την έναρξη του ματς, αλλά και από τις αρκετές διακοπές που υπήρξαν. Μετά το γκολ του Αϊτόρ με πέναλτι για περίπου 20 έως 25 λεπτά είχαμε διακοπή στο ματς από τον Λαόθ εξαιτίας της πέτρας που πετάχτηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά μετά από τη διακοπή, όμως οι ντροπιαστικές εικόνες από το ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου κάνουν τον γύρο του κόσμου, με την χώρα μας να είναι και πάλι στο επίκεντρο για αρνητικούς λόγους. Σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο αναφέρονται στον τελικό της ντροπής, τονίζοντας ότι λόγω των επεισοδίων διήρκησε περίπου 3 ώρες, ενώ ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η «Marca» σε δημοσίευμά της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαμός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: Ο Ματέου Λαόθ έστειλε δύο φορές τις ομάδες στα αποδυτήρια! Διήρκεσε τρεις ώρες λόγω επεισοδίων».

Η «Mundo Deportivo» στάθηκε στον τραυματισμό του Αϊτόρ από πέτρα αλλά και στις αποφάσεις του Ισπανού ρέφερι να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Από την άλλη, αναφορά για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος έγινε κι από το το γερμανικό «Kicker». «Ο Αϊτόρ χτυπήθηκε από πέτρα – Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε του Κύπελλο», είναι ο τίτλος του άρθρου και μέσα γίνεται αναφορά στη φάση που έκρινε τον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Guardian» αλλά και η «washingtonpost» στέκονται περισσότερο στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. «Η βία αναστατώνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0 για να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος το Σάββατο σε έναν αγώνα που στιγματίστηκε από επεισόδια στις εξέδρες καθώς αντίπαλοι οπαδοί πέταξαν φωτοβολίδες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο», αναφέρει στο δημοσίευμά του ο «Guardian».

Από εκεί και πέρα, η πορτογαλική «Record», αναφέρθηκε στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου από τον Παναθηναϊκό, στην παρουσία των Πορτογάλων ποδοσφαιριστών στο ματς αλλά και στα επεισόδια. «Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων συνέβησαν πολύ πριν τη σέντρα και η ρίψη αντικειμένων και δακρυγόνων για να διαλύσει τους εμπλεκόμενους στις συμπλοκές ανέβαλε την κανονική έναρξη, λόγω έλλειψης ορατότητας», τονίζεται μεταξύ άλλων στο πορτογαλικό δημοσίευμα.

Τέλος, στο «Reuters» μεταδόθηκαν οι εικόνες της βίας με το κείμενο να τονίζει ότι μετά τη δολοφονία 19χρονου οπαδού, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αυστηροποιήσει τα μέτρα για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας.

234

672

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ