Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όταν η Λεωφόρος… βάφτηκε κόκκινη! (vids)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όταν η Λεωφόρος… βάφτηκε κόκκινη! (vids)

Τα μεγάλα «διπλά» του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο που δείχνουν τον δρόμο στην ομάδα του Μίτσελ - Η αρχή το 1963 με το ιστορικό 5-3, οι θρυλικές τεσσάρες και το... έμφραγμα στο 90' με Μήτρογλου επί θητείας του Ισπανού

Το ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου πάντοτε τραβάει τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων στη χώρα μας. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν σήμερα Κυριακή (6/11, 19:30) στη Λεωφόρο, για την 11η αγωνιστική της Superleague.

Οι πρωτοπόροι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το 11/11 και να αυξήσουν τη διαφορά στους 13 βαθμούς από τον πρωταθλητή, ενώ η ομάδα του Μίτσελ «καίγεται» για τη νίκη με σκοπό να μπει ξανά δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η αποψινή μονομαχία θα είναι συνολικά η 212η ανάμεσα στους δύο «αιώνιους», με τον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα να μετρά 86 νίκες και να είναι ξεκάθαρα κυρίαρχος, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 53 επικρατήσεις και 72 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Όσον αφορά τις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού (Λεωφόρος/ΟΑΚΑ), οι δύο ομάδες μετρούν από 32 νίκες, ενώ 38 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα.

Τα πρώτα «διπλά» από καταβολής Α’ Εθνικής

Όπως προείπαμε για τον Ολυμπιακό είναι ζωτικής σημασίας να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Απόστολος Νικολαϊδης» προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση τίτλος. Και οδηγός για την ομάδα του Μίτσελ είναι τα μεγάλα «διπλά» που έχουν πάρει οι «ερυθρόλευκοι» κατά καιρούς μέσα στη Λεωφόρο.

Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου ήρθε σε έναν αγώνα Κυπέλλου τον Ιούνιο του 1963 όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-3 του Παναθηναϊκού. Σε επίπεδο Α’ Εθνικής το παρθενικό «διπλό» επετεύχθη στις 6 Νοεμβρίου 1966 με σκορ 1-0.

Η αξέχαστη τεσσάρα

Το «διπλό» που θα μείνει για πάντα στην ιστορία πάντως ήρθε στις 21 Μαρτίου. Για τα νοκ-άουτ του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό σε ένα ντέρμπι που φιλοξένησε οπαδούς και των δύο ομάδων στη Λεωφόρο, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα «καυτή».

Ο Λουτσιάνο, που σε εκείνο το ματς κάλυψε με ιδανικό τρόπο το κενό του απόντα Τζόρτζεβιτς, έβγαλε ασίστ στον Αλεξανδρή και το σκορ άνοιξε νωρίς-νωρίς από το 6′. Λίγα λεπτά αργότερα, θα ο Βραζιλιάνος χαρίσει ένα εντυπωσιακό highlight! Με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα, με ένα σουτ-φωτοβολίδα, θα διαμορφώσει το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει και θα μειώσει το σκορ σε 1-2 με τέρμα του Νίκου Λυμπερόπουλου, αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια πέτυχε δύο ακόμα γκολ με τους Γεωργάτο και Τζιοβάνι με το 1-4 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Το… έμφραγμα στο 90′, ο Μήτρογλου και ο Μίτσελ

Τη 2α Νοεμβρίου 2013 σίγουρα τη θυμάται και θα τη θυμάται για πολύ καιρό ακόμα ο Μίτσελ. Στην πρώτη του θητεία τότε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Ισπανός τεχνικός κατόρθωσε να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό».

Μέχρι το 90′ το ντέρμπι «αιωνίων» στην κατάμεστη Λεωφόρο φαινόταν πως θα ολοκληρωθεί δίχως τέρματα. Ωστόσο, στο 90’… μίλησε η κλάση του Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και με ένα απίθανο σλάλομ έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, πάσαρε στον Φουστέρ, ο Ισπανός του ξανάδωσε την μπάλα και ο πρώτος πλάσαρε με το αριστερό προκαλώντας… παγωμάρα στη Λεωφόρο.

Η νέα τεσσάρα με υπογραφή Ελ Αραμπί-Μασούρα

Για τα play offs της σεζόν 2020-21 ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό φινάλε στη χρονιά, επικρατώντας του «αιωνίου» αντιπάλου με το εκκωφαντικό 4-1 (ξανά) μέσα στη Λεωφόρο. Μόλις στο 12′ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 2-0 χάρη σε τέρματα του Γιώργου Μασούρα και στη συνέχεια έγινε το 3-0 από τον Ελ Αραμπί.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός μείωσε το σκορ με ένα υπέροχο τέρμα του Μαουρίσιο αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 1-4 με τον Ελ Αραμπί.

Δείτε και άλλα «διπλά» του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ