ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Στη Φιλαδέλφεια κερδίζει και η ΑΕΚ Β’

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Στη Φιλαδέλφεια κερδίζει και η ΑΕΚ Β’

Με γκολ από Μουστακόπουλο, Ραντόνια και Μαχαίρα η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς στην «Opap Arena» και με δύο νίκες προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Πανσερραϊκό. Αποθέωση για τον Ματίας Αλμέιδα.

Το 2-0 της Ριζούπουλης είχε κρίνει ουσιαστικά την πρόκριση για την ΑΕΚ κόντρα στην Κηφισιά και μετέτρεψε τη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας σε τυπική διαδικασία. Μία μέρα μετά την επέκταση του συμβολαίου του με την Ένωση, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε έντεκα αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και οι «κιτρινόμαυροι» τελείωσαν τη δουλειά με άνετο 3-0 επί της ομάδας της Super League 2.

Πρωταγωνιστές ήταν κυρίως ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τη Β’ ομάδα του συλλόγου, με τους Μουστακόπουλο, Ραντόνια και Μαχαίρα να βρίσκουν δίχτυα και την ΑΕΚ να περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Πανσερραϊκός. Την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας γνώρισε ο Ματίας Αλμέιδα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Τα δυο «όχι» του Σφαιρόπουλου στον Παναθηναϊκό, αλλά…

Η «ζωγραφιά» του Μουστακόπουλου και η αστοχία του Τσούμπερ

Το πρώτο ημίχρονο στην «Opap Arena» θα μείνει στην μνήμη για τις μεγάλες ευκαιρίες του Τσούμπερ και για το υπέροχο γκολ του Μουστακόπουλου. Ο Ελβετός, που για πρώτη φορά μετά το χειρουργείο του ξεκίνησε βασικός, δεν κατάφερε να σκοράρει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, εκ των οποίων οι δύο ήταν από αυτές που λέμε άχαστες. Πρώτα στο 9’ όταν από γύρισμα του Φαν Βέερτ ο Αγριμάκης τον νίκησε από κοντά με σπουδαία επέμβαση, στη συνέχεια στο 35’ όταν και πάλι από πάσα του Ολλανδού δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από θέση βολής και τέλος στο 43’ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Αυτός που βρήκε δίχτυα ήταν ο Μουστακόπουλος, ο οποίος πήρε την ευκαιρία από τον Ματίας Αλμέιδα και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση την οποία συνδύασε με υπέροχο γκολ στο 27’. Ο Γαλανόπουλος του έστρωσε την μπάλα κι ο 24χρονος χαφ την έστειλε στα δίχτυα με τρομερό μακρινό σουτ για το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Ο Φαν Βέερτ από γύρισμα του Μάνταλου είχε επίσης μία καλή στιγμή πριν το γκολ ενώ και η Κηφισιά είχε τις στιγμές της, με τον Στάνκοβιτς να κρατά το μηδέν όποτε χρειάστηκε, όπως στη φάση με το ωραίο σουτ του Προβυδάκη στο 23’.

Στο ρελαντί με Ραντόνια και Μαχαίρα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ακόμη ένας παίκτης της ΑΕΚ Β’ συνδέθηκε με τα δίχτυα. Από σέντρα του Ρότα, ο Ραντόνια με υπέροχο τελείωμα στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του. Μετά και το δεύτερο γκολ η Ένωση συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, πλησίασε στο τρίτο γκολ με Φαν Βέερτ και Μάνταλο και το βρήκε τελικά στο 82′.

Ο Φαν Βέερτ έκανε πολύ όμορφη κίνηση μέσα στην περιοχή, έδωσε για τον Πινέδα που γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Μαχαίρας από κοντά έγραψε το 3-0. Αμέσως μετά το τρίτο γκολ το γήπεδο αποθέωσε τον Ματίας Αλμέιδα που ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη του.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου Τζαβέλλας, Ραντόνια (63′ Πινέδα), Μουστακόπουλος (78′ Κοσίδης), Φερνάντες, Τσούμπερ (66′ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Φαν Βέερτ.

Κηφισιά: Αγριμάκης, Ποζατζίδης, Να, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Καλλέργης (70′ Παυλάκης), Προβυδάκης (79′ Παναγιώτου), Παπασάββας (55′ Κουιρουκίδης), Γκίνη, Τετέι (70′ Πρίτσας), Ταλάλ (55′ Πέιος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ