Σαράφης : «Καλή η ΑΕΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος»

Σαράφης : «Καλή η ΑΕΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος»

Ο Σταύρος Σαράφης, ο «Καίσαρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, δήλωσε σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το φετινό Κύπελλο, καθώς υπερέχει της ΑΕΚ σε ποιότητα.

Ο Σταύρος Σαράφης είναι αρχηγός της αποστολής της ομάδας Κ15 του ΠΑΟΚ, η οποία θα διεκδικήσει σήμερα (21/5) το πρωτάθλημα στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λαμία.

Ο «Καίσαρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου μιλώντας στο «Metropolis 95.5» δήλωσε σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το φετινό Κύπελλο, καθώς υπερέχει της ΑΕΚ σε ποιότητα αλλά αναφέρθηκε και σε πολλές μεγάλες στιγμές που έζησε ο ίδιος στον Δικέφαλο του Βορρά.

Αρχικά για τον τίτλο που διεκδικεί η Κ15 του ΠΑΟΚ είπε: «Τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι η ελπίδα της ομάδας και μέχρι στιγμής τα έχουν πάει πολύ καλά. Ο τίτλος κρίνεται σε ένα παιχνίδι. Είναι η πέμπτη χρονιά που η Κ15 βρίσκεται στα τελικά. Έχει κερδίσει δύο φορές και έχει χάσει άλλες δύο, όλες με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και να χαρούν και τα παιδιά».

Για τις ακαδημίες της ομάδας: «Έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται αφού οι ομάδες μας είναι πρώτες σε όλα τα πρωταθλήματα! Αυτό τα λέει όλα! Γίνεται καλή δουλειά και προσπαθούμε τα ταλέντα και ότι καλύτερο κυκλοφορεί να το έχουμε».

Για την επιλογή περισσότερων ξένων ποδοσφαιριστών και όχι Ελλήνων στην πρώτη ομάδα είπε: « Σίγουρα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Υπάρχουν παίκτες που είναι ισάξιοι με τους ξένους. Οι προπονητές όμως δεν μπορούν να ρισκάρουν επιμένοντας σε έναν ταλαντούχο παίκτη και μη χρησιμοποιώντας έναν έμπειρο παίκτη. Είναι ένα δύσκολο σημείο και όλοι θέλουμε να το ξεπεράσουμε. Εξάλλου, οι Έλληνες που παίζουν στην μεγάλη ομάδα είναι ηγέτες και είναι ερέθισμα και για τους άλλους να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και ποιο είναι το καλύτερο για εκείνη».

Για τον φετινό τελικό Κυπέλλου: «Εγώ βλέπω ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να δω κάτι άλλο, ναι μεν η ΑΕΚ έχει καλή ομάδα αλλά ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από πλευράς ποιότητας. Υπάρχει διαφορά. Ο ΠΑΟΚ πλέον δείχνει ότι έγινε ομάδα, υπάρχει χημεία, έχει βρεθεί εκείνο το στοιχείο που έλειπε και βλέπουμε ότι όλοι έχουν καλή απόδοση και ας παίζουν σε άδειες κερκίδες».

Για το τι είναι για εκείνον ο ΠΑΟΚ και τις καλύτερες στιγμές του: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ 15 χρονών και είμαι στα 69 και είμαι ακόμη εδώ. Είμαι 45 χρόνια στον ΠΑΟΚ από όλα τα πόστα. Δε θα ξεχάσω το πρώτο κύπελλο και το πρώτο πρωτάθλημα. Είναι δυο περιπτώσεις που δε μπορεί να ξεχάσει κανείς».

Για το γκολ που δε θα ξεχάσει κανείς: «Ήταν στην Κύπρο. Εκείνο το γκολ ήταν στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με το σκορ στο 2-2. Έγινε μια σέντρα από τον Παρίδη στην τελευταία φάση, πάτησα ακριβώς στο πέναλτι, σηκώθηκα οριζόντια και πέτυχα γκολ. Πέφτοντας μετά έφτασα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και επειδή δεν υπήρχε χόρτο δεν υπήρχε περίπτωση να μην ματώσεις όπως καταλαβαίνεις. Δεν το ξεχνάω γιατί είχε 10.000 κόσμο και αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας. Ο κόσμος έφυγε όταν σηκώθηκα και πήγα στα αποδυτήρια ματωμένος. Εκτός από τη νίκη ήταν και το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού. Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δεν μπορείς να την ξεχάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ