Βιεϊρίνια: «Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις»

Βιεϊρίνια: «Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις»

Ο Βιεϊρίνια μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην ΑΕΚ, για το άδειο γήπεδο, τα προηγούμενα παιχνίδια με την «Ένωση» και το μέλλον του.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην ΑΕΚ μίλησε για όλα.

Οι στόχοι του ΠΑΟΚ, ο τελικός χωρίς κόσμο, η προϊστορία με την ΑΕΚ και τι πρόκειται να κάνει μετά τον μεγάλο τελικό.

Διαβάστε επίσης: Δύο ακόμα ονόματα για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βιεϊρίνια εν όψει του αυριανού αγώνα:

Για τη διαφορετικότητα αυτού του αγώνα σε σχέση με προηγούμενους τελικούς: «Το διαφορετικό είναι ότι θα είναι χωρίς κόσμο, αλλά το έχουμε συνηθίσει αυτό στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς πάμε για να πάρουμε το Κύπελλο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να τελειώσουμε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Οι τελικοί δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται. Είναι ένα παιχνίδι που όποιος το θέλει και το παλεύει περισσότερο συνήθως το κερδίζει. Πέρσι με κάποιο τρόπο δεν το κερδίσαμε, αν και το θέλαμε πολύ. Από το 2017 έχουμε πάει καλά σε τελικούς και έχουμε αποδείξει ότι σε τελικούς είμαστε καλοί. Θέλουμε να κλείσουμε με θετικό τρόπο αυτή την περίεργη σεζόν».

Για τη σεζόν που πέρασε και τι αλλάζει μία ενδεχόμενη κατάκτηση αύριο, είπε: «Ένας τελικός είναι ένας τελικός, ένα Κύπελλο είναι ένα Κύπελλο. Μέσα σε αυτή την σεζον έχουμε πολλά διαφορετικά πράγματα, είμαστε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες που αρκετοί παίζουν πρώτη φορά σε τελικό. Ξέρουν όλοι ότι κρινόμαστε από αυτό το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε την ήττα. Σίγουρα μια νίκη αύριο θα μας δώσει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για την νέα σεζόν.

Φυσικά θα είναι ο καλύτερος τρόπος να τελειώσεις μια καριέρα είναι ένα τρόπαιο, αλλά δεν θα κριθεί το αν θα πάρουμε το Κύπελλο αν θα συνεχίσω ή όχι. Σίγουρα όμως θέλω να το πάρουμε και σκέφτομαι μόνο αυτό».

Για την προϊστορία κόντρα στην «Ένωση» δήλωσε: «Έχουμε παίξει αρκετά ματς με την ΑΕΚ, ξέρουμε τι λάθη έχουμε κάνει και είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτό τον τελικό. Έχουμε κερδίσει ένα ματς, έχουμε χάσει τα άλλα και πλέον όμως γνωρίζουμε καλύτερα τον αντίπαλο».

Για την απουσία των φιλάθλων: «Δεν είναι μόνο ότι θα γίνει χωρίς κόσμο, είναι ο τελικός έχει περάσει από όλη την Ευρώπη η διεξαγωγή του. Δυστυχώς το έχουμε συνηθίσει αυτό και δεν πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό. Είναι κρίμα που ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο».

Για το πως πρόκειται να προετοιμάσει τους συμπαίκτες του πριν το σφύριγμα της έναρξης:  «Θα πω αυτό που λεω κάθε φορά. Να χαρούν τον αγώνα, να δώσουν το 100% στο ματς, να είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το Κύπελλο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ