Μόνο πρόστιμο ο Σαββίδης αν πάει στον τελικό!

Μόνο πρόστιμο ο Σαββίδης αν πάει στον τελικό!

Σε περίπτωση που δεν τηρήσει τους περιοριστικούς όρος της τριετούς απαγόρευσης εισόδου σε γήπεδα και πάει στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει μόνο χρηματική ποινή από 10.000 έως 60.000 ευρώ.

Από τη στιγμή που απορρίφθηκε οριστικά και από το Διαιτητικό Δικαστήριο, η προσφυγή του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη για τις τιμωρίες τους στο ματς με την ΑΕΚ, αυτές παρέμειναν ως είχαν.

Δηλαδή ο Δικέφαλος (που κέρδιζε με 1-0 στο 90’ με το γκολ του Βαρέλα), έχασε οριστικά στα χαρτιά το ματς από την ΑΕΚ με 3-0 και του αφαιρέθηκαν επιπλέον τρεις βαθμοί φέτος (οπότε έχασε και οριστικά το πρωτάθλημα) και άλλοι δύο του χρόνου. Στον Ιβάν Σαββίδη παρέμεινε η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στην Ελλάδα για τρία χρόνια συν 100.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ άλλες 63.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσει η ομάδα (η οποία έχει ήδη εκτίσει και τιμωρία τριών αγωνιστικών της έδρας που είχε επιβληθεί).

Από εδώ και πέρα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ περιμένει διευκρίνηση από την ΕΠΟ για το τι ακριβώς σημαίνει «απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια». Έχει σταλεί σχετική επιστολή, διότι ενδεχομένως το κτίριο με τις σουίτες της Τούμπας να μη θεωρείται «γήπεδο» και να μπορεί να βλέπει από εκεί ο Ιβάν Σαββίδης τα ματς του Δικέφαλου.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που αγνοήσει την τιμωρία του;

Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει μόνο χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα το «Άρθρο 12», το οποίο αφορά «Ποινές σε αξιωματούχους, θεατές και λοιπά πρόσωπα» αναφέρει:

Οι ποινές που επιβάλλονται σε αξιωματούχους, θεατές και λοιπά πρόσωπα είναι οι ακόλουθες:

α) Ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων ή στον αγωνιστικό χώρο

β) Ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο: Η εν λόγω ποινή στερεί το δικαίωμα να

εισέρχεται εντός των ορίων ενός η περισσοτέρων γηπέδων.

γ) Ποινή απαγόρευσης ποδοσφαιρικής δραστηριότητας: Η εν λόγω ποινή στερεί το

δικαίωμα άσκησης δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (διοικητική,

αθλητική ή οποιαδήποτε άλλη).

Οι ομάδες είναι αντικειμενικά υπεύθυνες για την έκτιση των ποινών, ήτοι για την τήρηση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί σε αξιωματούχους ή θεατές τους. Σε περίπτωση μη τήρησης επιβάλλεται η χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως εξήντα Χιλιάδες (60.000) ευρώ».

Με απλά λόγια, αν ο Ιβάν Σαββίδης πάει στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρά την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε ελληνικές διοργανώσεις που έχει, τότε θα πληρώσει μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο, χωρίς να προβλέπεται κάποια άλλη επιπλέον ποινή για τον ίδιο ή την ομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η ποινή ισχύει μόνο για τις ελληνικές διοργανώσεις και όχι και για τις διεθνείς, συνεπώς ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να δει κανονικά ζωντανά τα ματς στο Μουντιάλ της Ρωσίας ή τους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ