ΠΑΟΚ : Απόδειξη ανωτερότητας

ΠΑΟΚ : Απόδειξη ανωτερότητας

Ώρα αποδείξεων είναι ο αποψινός τελικός με την ΑΕΚ για τον ΠΑΟΚ που περιμένει αυτή την αναμέτρηση από τις 11 Μαρτίου όταν και διεκόπη το παιχνίδι του πρωταθλήματος εξαιτίας των αποφάσεων του Κομίνη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ετοιμάστηκε για το τελικό, πωρωμένος και αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε για να κατακτήσει ό,τι του στέρησε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Θέλει το Κύπελλο για να δείξει στο πανελλήνιο πια είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλει το Κύπελλο για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη που δεν θα βρεθεί το Σάββατο το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Θέλει το Κύπελλο για τον κόσμο της ομάδας που την φετινή χρονιά ήταν εκτός Τούμπας στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας. Θέλει το Κύπελλο για όλους τους φίλαθλους που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο ή δεν τους περισσεύουν χρήματα για να κάνουν αυτό το ταξίδι στην Αθήνα.

Οι Θεσσαλονικείς προετοιμάστηκαν με ηρεμία και χωρίς μεγαλόστομες δηλώσεις όπως έκαναν με ευκολία οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός από την πρώτη στιγμή άνοιξε τα χαρτιά του και έδειξε σε όλους το πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του. Η συμμετοχή του Σάκχοφ στην αρχική 11αδα δεν είναι έκπληξη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί πως ο Ουκρανός είναι παίκτη του Κυπέλλου, σε όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει ο Δικέφαλος, έχει σκοράρει, και θα βοηθήσει περισσότερο στην μάχη του κέντρου αντί του Κάνιας που είναι πιο επιρρεπείς στο λάθος.

Οι ασπρόμαυροι θα στηριχθούν στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, όπως έκαναν όλη την σεζόν. Ο Λουτσέσκου έχει ετοιμάσει την ομάδα του για μια αναμέτρηση δίχως αύριο, αναφέροντας στους παίκτες του ότι πρέπει «να τα δώσουν όλα για την νίκη».

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να «χτυπήσει» από τα πλάγια εκεί όπου είναι η δύναμη του πυρός του, έχοντας ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, φαντασία, δυνατά πόδια, αλλά και έτοιμους να σηκώσουν στις πλάτες τους όλο το βάρος της ανάπτυξης αν χρειαστεί.

Τα κλειδιά της νίκης θα είναι η μάχη του κέντρου, με τον Λουτσεσκου να επιμένει στην σωστή συμπεριφορά των μέσων του. Ο παίκτης βαρόμετρο του φετινού ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Αν ο 25χρονος μεσοεπιθετικός βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί μαζί με τον Πρίγιοβιτς να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αναμένεται να παραταχθεί σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας ο Βαρέλα με τον Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μαουρίσιο και Σάκχοφ και στις πτέρυγες οι Μακ και Κάμπος. Στην κορυφή της επίθεσης ο πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος και πίσω του ο Δημήτρης Πέλκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ