Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Κορυφαίοι του Δικέφαλου του Βορρά ήταν ο Βιεϊρίνια (αναδείχθηκε και MVP) και ο Κάνιας, χωρίς πάντως να υστερήσει κάποιος από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος από την ΑΕΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ, κέρδισε δίκαια και πανάξια με 2-0 και κατέκτησε το 2ο συνεχόμενο Κύπελλο, μετά από περσινό στον Βόλο. Κορυφαίοι του Δικέφαλου του Βορρά ήταν ο Βιεϊρίνια (αναδείχθηκε και MVP) και ο Κάνιας, χωρίς πάντως να υστερήσει κάποιος από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι οποίοι φέτος ήταν σίγουρα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από το πρώτο μέρος, αλλά ο Μπάρκας (κορυφαίος της ΑΕΚ) απέκρουσε πέναλτι του Πρίγιοβιτς, όμως στην επανάληψη ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει την Ένωση και τελικά με γκολ του Βιεϊρίνια (75’) με απευθείας φάουλ και του Πέλκα στις καθυστερήσεις κατέκτησε το 6ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Πασχαλάκης: Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, αλλά όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν σε σωστή θέση και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μάτος: Δεν έκανε πολλές επελάσεις αλλά ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δεν επέτρεψε τον Μάνταλο να γίνει καθόλου απειλητικός όσο αγωνίστηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ.

Βιεϊρίνια: ΗΓΕΤΗΣ! Πέρα από την εξαιρετική του παρουσία έβαλε και το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ με ένα φοβερό απευθείας φάουλ, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Βαρέλα: Κράτησε καλά την οργάνωση της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ και καθάρισε σχεδόν όλα τα γεμίσματα των παικτών της ΑΕΚ. Για άλλο ένα ματς ήταν ο βράχος της άμυνας του Δικέφαλου.

Κρέσπο: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ισπανό, ο οποίος απέφυγε τα λάθη που έκανε σε άλλα ματς. Στο τέλος έπαιξε και αριστερό μπακ όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Βιεϊρίνια λόγω τραυματισμού.

Μαουρίσιο: Βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κυριαρχήσει στο κέντρο, αλλά στο 80’ έκανε ένα αχρείαστα δυνατό τάκλιν στον Αραούχο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Με την εμπειρία που έχει έπρεπε να την αποφύγει.

Κάνιας: Προτιμήθηκε για το βασικό σχήμα αντί του Σάκχοφ. Ο Ισπανός έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ήταν παντού μέσα στο γήπεδο και συνέβαλλε τα μέγιστα για να κυριαρχήσει ο Δικέφαλος στη μεσαία γραμμή.

Πέλκας: Συνολικά δεν έπιασε τοπ απόδοση, καθώς φέτος έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια. Συνολικά ήταν καλός και έβαλε το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ με το οποίο σφραγίστηκε η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τζάλμα Κάμπος: Πίεσε την ΑΕΚ παίζοντας στη δεξιά πλευρά της επίθεσης του ΠΑΟΚ, αλλά δέχθηκε νωρίς κάρτα και έχασε ένα τετ-α-τετ, οπότε έγινε νωρίς αλλαγή στο β’ μέρος.

Μπίσεσβαρ: Μπήκε 11άδα αντί του Μακ ή του Λημνιού. Έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά κέρδισε το πέναλτι. Συνολικά ήταν αρκετά καλός.

Πρίγιοβιτς: Είχε 8Χ8 εύστοχα πέναλτι στον ΠΑΟΚ πριν αστοχήσει σε αυτό του τελικού! Μετά έχασε και ένα μοναδικό τετ-α-τετ στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Κι όμως έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και στις καθυστερήσεις έβγαλε την ασίστ στον Πέλκα για το 2ο γκολ του Δικέφαλου.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μακ: Προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ με την ταχύτητά του, και είχε μια καλή ευκαιρία μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Σάκχοφ: Μπήκε στο τελευταίο τέταρτο του ματς για να βοηθήσει ανασταλτικά και τα κατάφερε μια χαρά.

Μαλεζάς: Μπήκε στο 83’ όταν τραυματίστηκε ο Βιεϊρίνια για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του ΠΑΟΚ και τα πήγε καλά στον χρόνο που έπαιξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ