ΑΕΚ: Το «μαύρο κουτί» του τελικού

ΑΕΚ: Το «μαύρο κουτί» του τελικού

Ήττα με κάτω τα χέρια αλλά και αιτίες για την αγνώριστη πρωταθλήτρια. Τα σοβαρά λάθη του Κιτρινόμαυρου πάγκου και η κακή βραδιά βασικών μονάδων της ΑΕΚ που έκαναν το αποτέλεσμα του τελικού να μοιάζει φυσική εξέλιξη

Είναι ξεκάθαρο πως για την ΑΕΚ δεν λειτούργησε τίποτα καλά στον τελικό. Η Ένωση παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, έχοντας πολλούς παίκτες σε κακή βραδιά και παράλληλα τον πάγκο της «θολωμένο». Μιας και ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε πολλά και σοβαρά λάθη, που εγκλώβισαν την ΑΕΚ και δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από το ματς.

Η προσέγγιση του αγώνα από μεριάς ΑΕΚ ήταν να περιοριστεί η επιθετική δράση του ΠΑΟΚ, να διαφυλαχθεί το μηδέν στην άμυνα τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια, εφόσον δοθεί η ευκαιρία, να έρθει ένα γκολ. Που για το συγκεκριμένο ματς πιθανότατα να ήταν αρκετό. Ωστόσο όλα τα παραπάνω πήγαν περίπατο, με την ΑΕΚ να μην μπορεί σε κανένα σημείο του ματς να σηκώσει κεφάλι και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Το λάθος με τον Μάνταλο και ο… Λάζαρος

Μία από τις λάθος επιλογές του Χιμένεθ για τον τελικό, ήταν το να πάρει φανέλα βασικού ο ανέτοιμος Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ   δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο που πρέπει και το εν λόγω ρίσκο από τον Ισπανό τεχνικό, δεν βγήκε σε καμία περίπτωση. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως για την συγκεκριμένη επιλογή, «θυσιάστηκε» ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο οποίος πέρασε στο ματς σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να αλλάξει και πολλά. Δείχνοντας μάλιστα σε έναν βαθμό και «ξενερωμένος» από την διαχείριση του προπονητή του.

Η έμπνευση με τον Χουλτ και ο παραγκωνισμός του Λόπες

Τα λάθη του Χιμένεθ δεν περιορίστηκαν δυστυχώς για την ΑΕΚ μόνο στην παραπάνω επιλογή, αφού αποτυχημένη αποδείχθηκε και η έμπνευση της χρησιμοποίησης του Χουλτ. Ο Σουηδός μπακ ήταν σε άλλο γήπεδο χθες, κάνοντας πολλά λάθη και βγάζοντας νευρικότητα στο παιχνίδι του. Με την Ένωση να «πονά» στα αριστερά, εκεί όπου έπειτα από απόφαση του Χιμένεθ, δεν υπήρχε και ο Λόπες. Μιας και ο Πορτογάλος άσος έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής.

Αλλαγές χωρίς καθαρό μυαλό

Η κακή βραδιά από μεριάς Χιμένεθ πάντως δεν περιορίστηκε στον καταρτισμό της ενδεκάδας αλλά είχε και… συνέχεια. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε να βρίσκεται σε τρικυμία μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, ανακατεύοντας αρκετά την τράπουλα και μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ο Αραούχο βρέθηκε ξαφνικά να αγωνίζεται στα αριστερά, παρότι ήταν ο μοναδικός παίκτης που απειλούσε, ο Λιβάγια αναγκαζόταν να γίνει τρίτο χαφ για να υποδεχθεί την μπάλα και ο Σιμόες άφηνε πολύ μεγάλο κενό στον άξονα, βγαίνοντας για να πιέσει την πρώτη πάσα από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ΑΕΚ να χάσει τη συνοχή της, να δυσκολεύεται αφάνταστα στο να διατηρήσει την κατοχή και να περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο. Βλέποντας τον ΠΑΟΚ να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Τρικυμία στα μετόπισθεν

Πέρα από τα λάθη του πάγκου πάντως, η ΑΕΚ είχε χθες σε κακή βραδιά και πολλές από τις μονάδες της. Με την αμυντική της γραμμή ειδικά να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ο Μπακάκης είχε ζητήματα τόσο σαν δεξί μπακ, όσο και σαν αριστερό, ενώ θέματα συνεννόησης υπήρξαν και μεταξύ Τσιγκρίνσκι, Βράνιες. Με τον πρώτο ειδικά να δείχνει φανερά εκτός ρυθμού, κάνοντας λάθη που δεν μας έχει συνηθίσει. Όπως η… ασίστ στον Κάμπος στο πρώτο ημίχρονο, ή η καθυστερημένη αντίδραση στην «μπούκα» του Πέλκα στην επανάληψη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ