Γιδόπουλος : «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε άξια το Κύπελλο»

Γιδόπουλος : «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε άξια το Κύπελλο»

Ο Στράτος Γιδόπουλος μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο φρέσκος από την ΑΕΚ και άξια κέρδισε το τρόπαιο.

Ο Στράτος Γιδόπουλος πέρασε από την ΑΕΚ ως πρόεδρος, αλλά είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ ως τιμ μάνατζερ. Μίλησε στο Πρακτορείο FM 104,9 και αναφέρθηκε στον τελικό του περασμένου Σαββάτου, σημειώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε άξια το Κύπελλο.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Βασικά στο ξεκίνημά της συζήτησης να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί άξιζε τη νίκη και απέδειξε πως στη φετινή σεζόν ήταν από τις ομάδες που απέδιδαν καλό ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να αναγνωρίσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, πως για την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος έκανε λάθη και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν μόνο τα λάθη των άλλων που ζημίωσαν την ομάδα τους, αλλά ήταν και λάθη του ΠΑΟΚ.

Εμείς σαν ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου κάναμε ένα μεγάλο λάθος. Υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας, και έχοντας κάνει περισσότερα ματς μέσα στη σεζόν πιστέψαμε πως θα το πάρουμε το παιχνίδι, κάτι που δεν συνέβη φυσικά. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι ήταν πιο φρέσκος, πιο ομάδα και εμείς μεθυσμένοι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρασυρθήκαμε και από τις λανθασμένες εκτιμήσεις του αθηναϊκού Τύπου που ισχυρίζονταν πως θα κάνουμε ένα εύκολο παιχνίδι και θα πάρουμε και το Κύπελλο. Φάνηκε ότι ήρθαμε να παίξουμε σε ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι το οποίο θα το κερδίζαμε επειδή παίζαμε και στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν όμως έτσι τα πράγματα κι εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ μας επανέφερε στην πραγματικότητα με το παιχνίδι του».

-Μπορεί να σταθεί η άποψη ότι η ΑΕΚ ήταν κορεσμένη αφού είχε κατακτήσει ήδη τον τίτλο του πρωταθλήματος και αυτό της δημιούργησε επανάπαυση;

«Πιστεύω πως δεν ήταν κορεσμένη ή υπνωτισμένη η ΑΕΚ. Απλά η ομάδα έχει «τυφλωθεί» από τις εκτιμήσεις των εφημερίδων πως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και θα έκανε εύκολη δουλειά στον τελικό αφού άλλωστε έπαιζε και στο δικό της γήπεδο. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι κι αν ακτινογραφήσει κανείς τις δύο ομάδες θα δει πως ο ΠΑΟΚ ήταν σε όλη την σεζόν, εξίσου καλός με την ΑΕΚ και μέσα στο γήπεδο έδειχνε ότι ξέρει τι ψάχνει και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Η ΑΕΚ ήταν πιο δεμένη και πιο οικογενειακή ομάδα μέσα στο γήπεδο όμως έχει μείνει μέσα στις δάφνες εκτιμώντας ότι ο τελικός θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο φρέσκια ομάδα λόγω και των λιγότερων αγώνων που είχε δώσει ήταν όμως και οι εμπρηστικές δηλώσεις κάποιων που έλεγαν ότι η ΑΕΚ θα κάνει περίπατο στον τελικό».

-Μήπως έγιναν και λάθη στη συγκρότηση της ομάδας από την πλευρά του κυρίου Χιμένεθ. Όπως πχ στην περίπτωση της αργοπορημένης χρησιμοποίησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου;

«Αυτό ήταν σίγουρα μεγάλο λάθος γιατί ακόμα κι αν δεν μπορεί ο Λάζαρος να αγωνιστεί επί 90 λεπτά τον βάζεις από την αρχή του παιχνιδιού για να σου δώσει στην αρχή τη φρεσκάδα που χρειάζονταν η ομάδα. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσει με τον Χριστοδουλόπουλο και όχι με τον Μάνταλο. Γιατί το παιδί αυτό ερχόταν από ένα σοβαρό τραυματισμό και δεν έχει βρει ακόμα τη φόρμα του. Αν οι απαιτήσεις του αγώνα το απαιτούσαν θα μπορούσε ο Μάνταλος να χρησιμοποιηθεί στο τέλος του παιχνιδιού για ένα εικοσάλεπτο και κάτι ακόμα. Βασικοί παίκτες από την ομάδα της ΑΕΚ ήταν σε κακή μέρα παίκτες οι οποίοι είχαν προσφέρει πολλές υπηρεσίες στη διάρκεια της σεζόν. Ο Μπακάκης ας πούμε, θέλετε η κούραση ή οι αρχικές ήττες από τον Μπίσεσβαρ, ήταν η αιτία κι ένας πολύ καλός παίκτης, δεν μπόρεσε να σταθεί αξιοπρεπώς».

-Τι έχετε να πείτε για την επιλογή ενός ξένου διαιτητή να σφυρίξει στον τελικό;

«Είμαι αντίθετος με την άποψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και θεωρώ ότι το εγχείρημα πέτυχε 100%. Άποψή μου είναι ότι, ας ξυπνήσουν οι Έλληνες διαιτητές και να είναι πιο προσεκτικοί γιατί στο ματς του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, ένας απίθανος βοηθός, ο κ. Ποντίκης τίναξε το παιχνίδι στον αέρα Από τη στιγμή που υποδεικνύει γκολ δεν μπορεί να αλλάζει άποψη σε λίγα δεύτερα. Αυτοί οι διαιτητές με τα χέρια τους βγάλανε τα μάτια τους και ας προσέξουν ώστε να μην χρειαστεί να φωνάξουμε στη συνέχεια ξένους διαιτητές. Είδατε στο παιχνίδι του Σαββάτου ότι ο Ισπανός διαιτητής απέβαλε τον Μαουρίτσιο και δεν διαμαρτυρήθηκε ο ποδοσφαιριστής, το ίδιο έγινε και με τον Βράνιες που σηκώθηκε και έφυγε από το γήπεδο χωρίς να κάνει καμία διαμαρτυρία. Πρωταρχικό πρόβλημα στη διαιτησία των Ελλήνων είναι η πίεση η οποία ασκείται από μας τους παράγοντες. Στην Αγγλία και στις άλλες χώρες γίνονται λάθη από διαιτητές αλλά εκείνη την ώρα κατακυρώνει να ακυρώνει ένα γκολ, εκείνη την ώρα παίρνει απόφαση και αυτή είναι τελεσίδικη. Δεν κάθονται να το συζητήσουν με τους υπόλοιπους και στο τέλος να βγει μία λανθασμένη απόφαση. Οι Έλληνες διαιτητές παίζουν πολύ καλά όταν παίζουν στο εξωτερικό γιατί γνωρίζουν ότι εκεί δεν θα κριθούν τόσο κακόπιστα. Εδώ θα γράφουμε 300 ημέρες για ένα σφύριγμα που μπορεί και να μην είναι λάθος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ