ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου!

ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου!

Διαβάστε για τις (αστείες) φθορές που κάνει λόγο στην έκθεση της για τον τελικό Κυπέλλου η αστυνομία που ξέχασε να γράψει για τις βιαιοπραγίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις εκθέσεις των παρατηρητών της ΕΠΟ της εξυγίανσης που δεν… είδαν τα σοβαρά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και η Ελληνική Αστυνομία.

Στη έκθεση της που εστάλη την Τετάρτη στην ΕΠΟ, μετά την κλήση του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ σε απολογία, και δεν αξιολογήθηκε ως ικανή από την Πειθαρχική Επιτροπή για να γίνει συμπληρωματική κλίση στις δύο ΠΑΕ, η ΕΛ.ΑΣ αποφεύγει επιμελώς να κάνει λόγο για βιαιοπραγίες ή για φθορές ξένης περιουσίας στο ΟΑΚΑ που επισύρουν αφαίρεση τριών βαθμών, πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ και αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται λόγος γενικά και αόριστα για φθορές σε 3 κράνη, 3 ασπίδες, 2 πυροσβεστήρες, 1 θήκη ασυρμάτου, 1 προσωπίδα και 3 αστυνομικές ράβδοι.

Κατά τα άλλα, πουθενά λόγος για βιαιοπραγία, για το ξύλο στις εξέδρες, για τις φθορές που προκλήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο από τις φωτιές που άναψαν παρά μόνο για ρίψη αντικειμένων, ακόμη και για φωτοβολίδες με πιστόλι που αντιμετωπίστηκε με δακρυγόνα και απώθηση.

Ακόμη, γίνεται λόγος για πυρπόληση ενός βαν και τον τραυματισμό 5 φιλάθλων του ΠΑΟΚ που επέβαιναν σε αυτό από 60 οπαδούς της ΑΕΚ στις 16:45 στην οδό Νερατζιωτίσσης 71 και για συμπλοκές 400 οπαδών της ΑΕΚ με 600 οπαδούς του ΠΑΟΚ στις 17.50 στη Λεωφόρο Κηφισίας. Και τα δύο σημεία όμως. είναι εκτός γηπέδου και δεν ελέγχονται πειθαρχικά.

Με αυτή την έκθεση και τις εκθέσεις των παρατηρητών της ΕΠΟ, δύσκολα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου θα ασκήσει δίωξη παρά την καταγγελία του Ολυμπιακού. Εκτός και αν αξιολογήσει διαφορετικά το βίντεο που περιλαμβάνεται στην καταγγελία.

Στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται λόγος:

– Ώρα 17:50, 50-60 οπαδοί του ΠΑΟΚ απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την θύρα 19 και μπήκαν χωρίς έλεγχο.
– Ώρα 18:10, οπαδοί του ΠΑΟΚ από την θύρα 15 εκτόξευσαν στις διμοιρίες που ήταν εντός του στίβου φωτοβολίδες, μπουκάλια και κροτίδες, έκοψαν με κόφτη το κιγκλίδωμα, δημιούργησαν γέφυρα και εισήλθαν στο στίβο. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.
– Ώρα 18:20, 15 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο επιχείρησαν να διασπάσουν το φραγμό μεταξύ Σταδίου και Κλειστού. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων. Από την θύρα 35, 300 οπαδοί της ΑΕΚ κινήθηκαν προς τα εκεί και εκτόξευσαν αντικείμενα. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.
– Την ίδια ώρα 100 οπαδοί της ΑΕΚ εκτόξευσαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις της θύρας 4.
– Ώρα 20:00, στο ύψος του Κλειστού, 200 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο κινήθηκαν εναντίον διμοιριών. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.
– Ώρα 20:30, 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν πέτρες σε δυνάμεις εκτός περίφραξης με κατεύθυνση την θύρα 12. Αντιμετωπίστηκαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
– Ώρα 20:40, 60 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο μπροστά στο φραγμό μεταξύ Σταδίου και Κλειστού πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.
– Ώρα 21:20, 200 ΠΑΟΚ εκτόξευσαν μπουκάλια εξωτερικά της θύρας 19.
– Ώρα 22:15, 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ εισήλθαν στο στίβο για πανηγυρισμό στο δεύτερο γκολ. Με παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν άμεσα στις θέσεις τους.
– Ώρα 22:25, 200 οπαδοί της ΑΕΚ που στη συνέχεια έγιναν 500, μετά την αποχώρησή τους από τις θύρες 4 και 35, εκτόξευσαν πέτρες, καπνογόνα εξωτερικά του Σταδίου. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν προς τον σταθμό Ειρήνη.
– Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ εκτόξευσαν αντικείμενα σε διμοιρίες που ήταν στις θύρες 13 και 7. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.
– Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα από διάφορες θύρες, οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν χρήση 50 πυρσών και 30 κροτίδων και οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν χρήση 15 φωτοβολίδων με πιστόλι, 130 πυρσών και 30 κροτίδων.
Συνολικά έγιναν 14 συλλήψεις και 25 προσαγωγές.

Στα αξιοσημείωτα ότι σε έλεγχο που έγινε στα πούλμαν που μετέφεραν φιλάθλους του ΠΑΟΚ, βρέθηκε κουζινομάχαιρο (!) με λάμα 30 εκατοστών, 3 πυρσοί και 7 σιδερόβεργες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ