Άρης-ΑΕΚ 1-1 (πεν.4-2): Σούπερ Άρης πέταξε την ΑΕΚ έξω από το Κύπελλο

Άρης-ΑΕΚ 1-1 (πεν.4-2): Σούπερ Άρης πέταξε την ΑΕΚ έξω από το Κύπελλο

Ο Άρης πέταξε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδας την κάτοχο του θεσμού ΑΕΚ και προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά από μια αναμέτρηση που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Μετά το 1-1 της κανονική διάρκεια και της παράτασης οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 4-2 στην... ρώσικη ρουλέτα και πήραν την μεγάλη πρόκριση.

Ο Άρης πραγματοποίησε μια εξαιρετική και πέταξε εκτός Κυπέλλου την ΑΕΚ, παίρνοντας στα πέναλτι την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Γκατσίνοβιτς, με τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν με τον Μορόν. Τελικά, η πρόκριση κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, στην οποία οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με 4-2. Πλέον ο Άρης κάνει όνειρα τελικού αφού οι διασταυρώσεις είναι αρκετά βατές.

Διαβάστε επίσης: Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-4: «Πάρτι» του Δικεφάλου στις Σέρρες

Γρήγορος ρυθμός από την αρχή και 2 ακυρωθέντα γκολ

Το ματς είχε από την αρχή γρήγορο ρυθμό με τον Άρη να πιέζει ψηλά την ΑΕΚ και να την εμποδίζει στην επιθετική της ανάπτυξη. Η Ένωση στην πρώτη της καλή στιγμή, στο 11ο λεπτό, σκόραρε με τον Βίντα, ωστόσο το γκολ του Κροάτη αμυντικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Νταμπάνοβιτς, όμως ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε μία φάση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Βίντα έκανε μαρκάρισμα για κόκκινη στο 17′ στον Νταρίντα και ο Μαυροβούνιος διαιτητής δεν έδωσε ούτε κίτρινη. Με τους παίκτες του Άρη να μην διαμαρτύρονται καν. Στο 23’ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά. Ο Σαβέιρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιόνσον, ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ έκανε το φαλτσαριστό σουτ, ωστόσο ο Αθανασιάδης μπλόκαρε σταθερά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να δουν να ακυρώνεται το γκολ που πέτυχαν. Ο Μορόν βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη, έκανε τη λόμπα, όμως ο Ισπανός ήταν εκτεθειμένος στη αρχή της φάσης.

Τρεις μεγάλες φάσεις σε 4 λεπτά και 0-1 με τον Γκατσίνοβιτς

Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα σημειώθηκαν διαδοχικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες προκειμένου να σκοράρουν. Στο 32’ ο Βίντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά με τον Κουέστα να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, πάλι ο Κροάτης αμυντικός απείλησε για λογαριασμό της Ένωσης, με τον 34χρονο άσο να πιάνει το μονοκόμματο σουτ μετά από την πάσα του Μάνταλου, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 35’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μία καλή στιγμή. Ο Μορόν πέρασε μέσα στην περιοχή την κάθετη για τον Νταρίντα, με τον Τσέχο να κάνει την προβολή και την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 43′ ο Νταμπάνοβιτς πήρε ακόμα μία εσφαλμένη απόφαση, αφού στο ο Σιντιμπέ πάτησε αντίπαλό του και ενώ ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του παίκτη, ο Νταμπάναβιτς δεν έδωσε καν φάουλ. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, η μπάλα «κόλλησε» στην μικρή περιοχή με τον Γκατσίνοβιτς να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ισοφάρισε νωρίς ο Άρης με τον Μορόν

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να βρει το γκολ της ισοφάρισης το οποίο θα τον έβαζε ξανά στην υπόθεση πρόκριση. Στο 58ο λεπτό η ομάδα του Άκη Μάντζιου ισοφάρισε με τον συνήθη… ύποπτο Λόρεν Μορόν. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ισπανός επιθετικός νίκησε τους πάντες στον αέρα, φέρνοντας το ματς στην ισορροπία με καρφωτή κεφαλιά. Στην συνέχεια το ματς έγινε αρκετά… ροκ με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της λύτρωσης. Στο 65’ ο Μάνταλος μετά από ωραία προσπάθεια, σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κουέστα όμως μπλόκαρε σταθερά.

Διαχείριση από τις δύο ομάδες και λίγες καλές στιγμές

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες έχουν πλέον στο μυαλό τους την περίπτωση της παράτασης. Οι επόμενες καλές στιγμές ήρθαν μετά το 80’ και ανήκαν στην Ένωση. Στο 82ο λεπτό, ο Άμραμπατ σούταρε δυνατά από πλάγια θέση με την μπάλα να περνάει άουτ, στην τελευταία του ενέργεια στο ματς. Ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς πάλι από πλάγια θέση σούταρε με τον Κουέστα να μπλοκάρει. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη φάση και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Προσεκτικές οι δύο ομάδες στην παράταση

Στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές, χωρίς να έχουν την διάθεση να πάρουν κάποιο ρίσκο. Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης πέρασε χωρίς κάποια καλή στιγμή, ενώ η πρώτη ευκαιρία στην 30λεπτη παράταση, ήρθε στο 113’ για τον Άρη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ρόουζ να βρίσκεται σε θέση βολής μετά την κακή απομάκρυνση του Αθανασιάδη, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ από την προσπάθεια του Γάλλου αμυντικού. Στην συνέχεια δεν προέκυψε κάποια καλή στιγμή και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Άρης ήταν πιο ψύχραιμος και ευστόχησε στα 4 από τα πέναλτι, με τον Κουέστα να αντιδρά σωστά στις εκτελέσεις των Βίντα και Πόνσε, αποτελώντας των μεγάλο πρωταγωνιστή αποκρούοντας δύο πέναλτι. Στο τελευταίο πέναλτι ο Βερστράτε ευστόχησε κι έστειλε τους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός.

Η σειρά εκτέλεσης: Φαμπιάνο Λέισμαν (1-0), Βίντα (απόκρουση Κουέστα), Μορόν (2-0), Τομ φαν Βέερτ (2-1), Γιάννης Φετφατζίδης (άουτ), Πόνσε (απόκρουση Κουέστα), Νταρίντα (3-1), Πινέδα (3-2), Βερστράτε (4-2).

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (106’ Φεράρι), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38’ Ρόουζ), Ντουκουρέ (53’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (90’+1’ Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (54’ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (62’ Πήλιος), Μήτογλου, Βίντα, Ρότα (74’ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (83’ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106’ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (83’ Φερνάντες), Τσούμπερ (74’ Πόνσε).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ