Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Ο Μλαντένοβιτς τον έστειλε στα ημιτελικά (vid)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Ο Μλαντένοβιτς τον έστειλε στα ημιτελικά (vid)

Ο Μλαντένοβιτς με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» της πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να ανατρέπουν την ήττα της πρώτης αναμέτρησης με τον Ατρόμητο και να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και ανέτρεψε το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης, με τους πράσινους να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Τριφύλλι ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και βρήκε το «χρυσό» της πρόκρισης με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μλαντένοβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η ομάδα του Φταίχ Τερίμ επέστρεψε στις νίκες και πλέον ετοιμάζεται για τους δύο ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Πήρε το ντέρμπι στην παράταση και την πρόκριση στους «8» η ΑΕΚ (28-25)

«Άχρωμο» πρώτο μισάωρο και 0-1 στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς

Τα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιοσημείωτο. Ο Παναθηναϊκός έχοντας την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ματς, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την καλή άμυνα του Ατρόμητου, ο οποίος είχε κλείσει καλά τους χώρους. Οι Πράσινοι έγιναν απειλητικοί μόνο μέσα από στατικές φάσεις και με μία από αυτές κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 35’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι γηπεδούχοι δεν απομάκρυναν καλά και η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να κάνει το μονοκόμματο σουτ και να νικάει τον Τσιντώτα για το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον Ισπανό μέσο με την φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από 2,5 χρόνια στην Ελλάδα.

Ακόμα δύο ευκαιρίες για τους Πράσινους πριν το ημίχρονο

Στο 39′ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία και δεύτερο γκολ, όταν ο Μλαντένοβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μπακασέτας έκανε την προβολή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ απείλησε ξανά, με τον Μπερνάρ να εκτελεί κόρνερ, όμως η κεφαλιά του Ακαϊντίν πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Καλύτερος και στο δεύτερο ημίχρονο, γκολ λύτρωσης από τον Μλανένοβιτς στο 95′

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Ατρόμητου, ψάχνοντας δεύτερο γκολ και στο 57’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακασέτα. Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς πάτησε στην περιοχή και γύρισε προς τον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε με τη μία πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Στο 60’ από τακουνάκι του Γερεμέγεφ, ο Τσέριν πάτησε στην περιοχή και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Έλληνα τερματοφύλακα του Ατρομήτου, ο οποίος μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά (62’) ο Γερεμέγεφ υποδέχθηκε την μπάλα στο όριο της περιοχής και πλάσαρε εύστοχα, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε από υπόδειξη του VAR Σπύρου Ζαμπαλά, καθώς ο Σουηδός φορ ήταν ακάλυπτος την στιγμή της πάσας. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ατρόμητο και η επιμονή του επιβραβεύτηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς έδωσε στον Μπερνάρ, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα προς τον Σέρβο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή, απίθανη κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους «πράσινους» χαρίζοντας στην ομάδα του μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης (87’ Πομώνης), Έντερ Γκονζάλεθ (86’ Έρλινγκμαρκ), Κούντε (90’ Φριντγιόνσον), Αθανασίου, Βαλένσια, Βρακάς (68’ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (90’+6’ , Τσέριν, Παλάσιος (90+6’ Γεντβάι), Μπακασέτας (90’+7’ Βιλένα), Μπερνάρ, Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ