Πήρε το ντέρμπι στην παράταση και την πρόκριση στους «8» η ΑΕΚ (28-25)

Πήρε το ντέρμπι στην παράταση και την πρόκριση στους «8» η ΑΕΚ (28-25)

Η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στην παράταση με 28-25 (23-23 κ.δ) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στο χάντμπολ ανδρών.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών προκρίθηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε στην παράταση του Ολυμπιακού με 28-25 (23-23 κ.δ).

Ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ειδικά στο φινάλε της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Δέκα λεπτά «κήρυγμα» και τέλος…

Μια ακόμα φορά που η ΑΕΚ ευνοείται σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που είδε τους διαιτητές να παίρνουν λάθος αποφάσεις, σε τουλάχιστον δύο κραυγαλέες φάσεις στην παράταση.

Λανθασμένες αποφάσεις που έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση, με την ΑΕΚ να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού και τον Ολυμπιακό να μένει εκτός συνέχειας.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-2, αλλά η ΑΕΚ απάντησε και λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 8-8 με τον Λιάπη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τους Ερυθρόλευκους να ολοκληρώνουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 11-10. Το ντέρμπι συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 14-14.

Ο Ολυμπιακός λίγο αργότερα προηγήθηκε με 19-18, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας με το σκορ στο 23-23. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία με πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα να κάνουν το 24-23, αλλά δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Στο πρώτο κομμάτι του έξτρα δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 25-25, αλλά στο δεύτερο η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη τα λάθη των διαιτητών έκανε το 28-25 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Δράμα.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 5-3, 6-5, 8-7, 9-9, 11-10 (ημ.), 14-14, 15-16, 16-17, 19-18, 21-21, 23-23.

Η παράταση: 2-2, 0-3.

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή (Νίκος Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Βίντα 2, Τζίμπουλας 2, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 7, Δομπρής, Πασσιάς 1, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 8.

AEK (Φρεντερίκ Μπουζόν): Αραμπατζής 5, Τικ 3, Κρητικός, Γιόνσον 4, Μαντάλινιτς 3, Μάλλιος 1, Τέπερ, Ηλιούπολος, Tόμε, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 5, Άρσιτς, Σόκολιτς, Μίλερ 5, Λέμος, Κεδέρης 1.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Βριλήσσια – Πανελλήνιος ΓΣ
ΠΑΟΚ- Ιωνικός Ν. Φ.
ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΣΕ Δούκα
Δράμα- ΑΕΚ

FINAL FOUR

Κιλκίς ή Δούκας – ΠΑΟΚ ή Ιωνικός
Βριλήσσια ή Πανελλήνιος – Δράμα ή ΑΕΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ