Τσουρέλας: «Ήταν αλλιώς τα ΠΑΟΚ-Άρης παλαιότερα»

Τσουρέλας: «Ήταν αλλιώς τα ΠΑΟΚ-Άρης παλαιότερα»

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για τα ντέρμπι του παρελθόντος.

Απόψε (26/9) στις 19:00 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές φόρεσαν τις φανέλες και των δύο ομάδων. Ένας από αυτούς ήταν και ο Απόστολος Τσουρέλας.

Αρχικά φόρεσε για σειρά χρόνων την φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά συνέχισε στον Άρη, για να καταλήξει και να κλείσει την καριέρα του στον Ηρακλή. Γεννημένος το 1963, ξεκίνησε την καριέρα του πριν κλείσει τα 17 του χρόνια στο Δικέφαλο ερχόμενος από την ομάδα της Πυλαίας. Έκανε ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 1980, παίζοντας στα τελευταία έξι λεπτά του παιχνιδιού με τη Δόξα Δράμας σαν αλλαγή, και φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 128 παιχνίδια, πριν συνεχίσει στον Άρη και μετά στον Ηρακλή. Στον Άρη αγωνίστηκε σε 37 αγώνες, ο ίδιος όμως νιώθει βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αφού σε αυτόν έπαιξε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του.

«Ποδοσφαιρικά νιώθω «γεμάτος» και πλούσιος, αφού είμαι από τους ελάχιστους που πέρασαν και από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα χρόνια τα έπαιξα με τον ΠΑΟΚ, αλλά νιώθω τιμητικά που αγωνίστηκα και στον Άρη και τον Ηρακλή», τόνισε ο παλαίμαχος άσος μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Συνεχίζοντας είπε: «Έπαιξα με κάθε ομάδα μου, απέναντι της άλλης και θυμάμαι τα ντέρμπι, το πάθος, τον φανατισμό, τη δύναμη και ζούσαμε γι΄ αυτά.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι ίδια η εποχή και σήμερα, γιατί τα πράγματα είναι απολύτως επαγγελματικά και ψυχρά. Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι ίδιο, δεν αλλάζει, αν και έχουν αλλάξει θεαματικά οι διαδικασίες και οι λεπτομέρειες που ορίζουν τις δύο ομάδες. Οι παίκτες τους δεν γνωρίζονται μεταξύ τους σήμερα, ίσως γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι ξένοι, ενώ εκείνα τα χρόνια γνωριζόμασταν όλοι μεταξύ μας, όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς. Είχαμε συνάψει σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και τα παιχνίδια, μολονότι ήταν πολύ σκληρά και δυνατά, εφαρμοζόταν το fair play που δεν υποβάλλεται από τους γραπτούς ποδοσφαιρικούς κανόνες.

Τώρα τα πράγματα όπως είπαμε είναι διαφορετικά. O Άρης είναι στο ξεκίνημα μιας καινούργιας σελίδας της ιστορίας του και θέλει να κάνει πράγματα στη φετινή περίοδο και φαίνεται πως είναι ικανός να το καταφέρει. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά όπως τελείωσε την περασμένη σεζόν και θέλει να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι Κυπέλλου που θα γίνει στην Τούμπα ξαναγυρίζει πάλι το χρόνο πίσω για να θυμηθούμε τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Δυστυχώς θα γίνει και πάλι με τους φιλάθλους της μίας μόνο ομάδας. Αλλά αυτό όπως έχει αποδειχθεί είναι αναπόφευκτο, με τις μετακινήσεις οπαδών που δεν λειτουργούν σε συνθήκες πλήρους ασφαλείας και εγγύησης. Έτσι, οι μισοί φίλαθλοι θα κάθονται στις τηλεοπτικές τους οθόνες και οι άλλοι μισοί θα βρίσκονται στο γήπεδο, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια άλλωστε.

Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο θεαματικό ματς στο γήπεδο.

Εγώ παρακολουθώ την πορεία και των δύο ομάδων, αλλά ψυχικά ανήκω στον ΠΑΟΚ γιατί σε αυτόν ουσιαστικά ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, μεγάλωσα, πρωτόπαιξα ποδόσφαιρο στα 17 μου χρόνια και νιώθω πως είμαι κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ