Ξάνθη – ΟΦΗ 0-0

Ξάνθη – ΟΦΗ 0-0

Ο άνεμος έκανε εξαιρετικά δύσκολο το έργο των Ξάνθη και ΟΦΗ στα Πηγάδια, με τις δύο ομάδες να μένουν στο απόλυτο μηδέν και να μοιράζονται από ένα βαθμό στην πρεμιέρα τους στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας (0-0). Στο 1-1 έμειναν οι Αήττητος Σπατών και Εργοτέλης στο άλλο ματς των 16:30.

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το ματς που προηγήθηκε με την Ξάνθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστική της Superleague (3-0 υπέρ των Ακριτών), ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει «τρίποντο» στην πρεμιέρα του στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου βρίσκονται επίσης η Κέρκυρα και η Νίκη Βόλου. Αυτή τη φορά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, σ’ ένα παιχνίδι που ο δυνατός άνεμος δυσκόλεψε ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η καλύτερη στιγμή των Κρητικών προήλθε από μία απίθανη φάση. Αρχικά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Ζίβκοβιτς, έκανε το βολέ για να και είδε την μπάλα να καταλήγει κόρνερ υπέρ των φιλοξενούμενων (!) και κατά την εκτέλεση ο αέρας έδωσε κατεύθυνση στην μπάλα προς την εστία, με αποτέλεσμα να οι Ακρίτες να υποχρεωθούν σε υπερπροσπάθεια για να αποσοβήσουν το γκολ.

Γενικότερα, η κάθε ομάδα είχε από ένα καλό ημίχρονο. Ο ΟΦΗ το πρώτο, με πρωταγωνιστές τους Σασί και Νέιρα, με τον τελευταίο να ξεκινά σήμερα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον, και η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς το δεύτερο μέρος, κατά το οποίο επιχείρησε να μετατρέψει τον αέρα σε πλεονέκτημα μέσω των στημένων φάσεων, ωστόσο δίχως κάποια προσπάθειά της να στεφθεί επιτυχημένη. Ο Κάστρο ήταν θετικός ως αντικαταστάτης του Γέντρισεκ στην ενδεκάδα, όμως ο Αργεντινός σπατάλησε τη μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μόλις στο 5ο λεπτό να βάλει μπροστά την ομάδα του, όταν αστόχησε σε κεφαλιά προ κενής εστίας.

Όσο για το άλλο ματς, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, όπου δηλώνουν «παρών» οι ΠΑΟΚ και Άρης, ο Εργοτέλης προηγήθηκε με κοντινό τελείωμα του Καπνίδη στο 42′, όμως ισοφαρίστηκε από σέντρα – σουτ του Γροντή στο 80′, έτσι ο Αήττητος Σπατών απέσπασε το βαθμό κόντρα στην ομάδα της Κρήτης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Θιμιάνης, Κίκε (65′ Σαρπόνγκ), Φλίσκας, Σουλεϊμάν (75′ Γέντρισεκ), Μελιόπουλος (58′ Κοβάσεβιτς).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Νάστος, Ντίνας (84′ Πλατέλλας), Αραβίδης (70′ Βουό), Μιχόγεβιτς, Σασί, Μεγιάδο (62′ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μπολάκης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1

Αήττητος Σπατών (Σούλης Παπαδόπουλος): Κοκκαλάς, Μουστάκης, Κολλαράς, Χριστοφιλέας, Μάγκας, Χαντί (60′ Χατζηιωαννίδης), Ηρακλής, Κασνέτση (67′ Κασνέτση), Ματσούκας (84′ Σταματάκης), Γροντής, Μαρουκάκης

Εργοτέλης: (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μπρους, Τσέλιος, Μπουτσάκης (73′ Κοζορώνης), Ιατρούδης, Καπνίδης (85′ Ροβίθης), Έφορντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ