Αποκάλυψη: Ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός κληθεί για -3, η ποινή θα αφορά στο Κύπελλο και όχι στο Πρωτάθλημα

Αποκάλυψη: Ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός κληθεί για -3, η ποινή θα αφορά στο Κύπελλο και όχι στο Πρωτάθλημα

Ο Πειθαρχικός Κώδικας δεν αναφέρει αφαίρεση βαθμών «στο πρωτάθλημα» και από τη στιγμή που το Κύπελλο βρίσκεται σε φάση όπου υπάρχει βαθμολογία, ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να δεχθεί -3 βαθμούς για τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου, εάν κληθεί με άρθρο περί «βιαιοπραγίας».

Η αστυνομία έκανε πάλι το… θαύμα της και στέλνει τον Ολυμπιακό στο σκαμνί της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αντιμέτωπο με βαριά τιμωρία. Οι Ερυθρόλευκοι εφόσον στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνα ή της αστυνομίας, γίνεται γίνει λόγος για «βιαιοπραγία», τότε κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία να σημειωθεί είναι ότι δεν είναι καθόλου απίθανο η ενδεχόμενη τιμωρία του Ολυμπιακού να μην αφορά στο Πρωτάθλημα, αλλά στο Κύπελλο. Δεν αποκλείεται δηλαδή ένα ενδεχόμενο -3 να ισχύσει στο Κύπελλο Ελλάδας, από τη στιγμή που ο αγώνας με τον Παναχαϊκή είναι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, άρα υπάρχει κανονικά βαθμολογία και δεν βρισκόμαστε σε φάση νοκ άουτ αγώνων.

Αυτό, βεβαίως, δεν προκύπτει αυθαίρετα. Ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει «σκέτο» -3 για την ομάδα που καλείται σε απολογία για επεισόδια και δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εάν αυτό συμβεί, τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει 3 από τους 6 βαθμούς που έχει αυτή τη στιγμή στον 5ο όμιλο του Κυπέλλου και θα πρέπει να νικήσει την τελευταία αγωνιστική των ομίλων τον Αρη Αβάτου.

Το παράδοξο είναι ότι η τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που οι φίλοι των Ερυθρόλευκων έχουν προκληθεί ή έχουν δεχθεί επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Όπως συνέβη στο Παμπελοποννησιακό, με την ακατανόητη είσοδο των ΜΑΤ στην εξέδρα των οπαδών. Είναι και αυτό ένα από τα… μαργαριτάρια στον Πειθαρχικό Κώδικα από την ΕΠΟ της εξυγίανσης. Όλα θα εξαρτηθούν λοιπόν, από τα γραφόμενα στις εκθέσεις.

Από εκεί και πέρα, εφόσον, υπάρχουν σημαντικές φθορές περιουσίας, η προβλεπόμενη ποινή είναι 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ.

Το ντέρμπι πάντως, με τον Παναθηναϊκό, που έχει οριστεί για την Κυριακή 11/11, θα γίνει κανονικά με κόσμο. Για να εκτίσει ενδεχόμενη τιμωρία ο Ολυμπιακός, θα πρέπει η απόφαση να έχει βγει μέχρι και τη Δευτέρα 5/11 κάτι που πολύ απλά δεν γίνεται αφού η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη. Αν συνεδριάσει την Δευτέρα 5/11 και βγάλει απόφαση αυθημερόν θα είναι το σκάνδαλο του αιώνα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ