Προπαγάνδα και κατά φαντασίαν «δεδικασμένα»

Προπαγάνδα και κατά φαντασίαν «δεδικασμένα»

Με καραμπινάτες ανακρίβειες προσπαθούν να... βρουν «δεδικασμένα» αγώνων και συγχέουν άρθρα του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. ΚΑΜΙΑ αναφορά σε αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα, για επεισόδια σε αγώνα Κυπέλλου (σε φάση ομίλων, όπου υπάρχει βαθμολόγηση). Τι προκύπτει από νομικούς-αντιπάλους του Ολυμπιακού και (ανεπίσημα) από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Στα δικαστήρια. Εκεί όπου θα παιχτεί ακόμη ένα σπουδαίο ντέρμπι τις επόμενες ημέρες. Με τον Ολυμπιακό να είναι -επί της ουσίας- το θύμα. Τα όσα απίθανα συνέβησαν στην Πάτρα, με τους άνδρες των ΜΑΤ να μπουκάρουν στην εξέδρα των οπαδών των Πειραιωτών, δίχως σοβαρό λόγο, να χρησιμοποιούν βία, να ρίχνουν δακρυγόνα, είναι μία ακόμη υπόθεση που θα… κοσμήσει τα αθλητικά δικαστήρια της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή to10.gr, κόντρα στις άναρθρες κραυγές εκείνων που θέλουν-επιδιώκουν με κάθε τρόπο την τιμωρία του Ολυμπιακού και εκείνων που φωνάζουν ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να τιμωρηθεί, απάντησε με ρεπορτάζ και με σωστή «ανάγνωση» της υπόθεσης. Διότι όταν υπάρχουν θέματα που ακουμπούν σε κανονισμούς που βρίθουν ανακριβειών και ακροβασιών, τότε θα πρέπει να λειτουργεί η αντιληπτική σου ικανότητα και να μην σε παρασύρει το συναίσθημα και να μπορείς να αξιολογήσεις τα δεδομένα και τις περιπτώσεις. Εξάλλου οι δικαστές δικάζουν με νόμους, κανονισμούς, γεγονότα και όχι με εικασίες, φωνές και κατασκευασμένα, σαθρά επιχειρήματα.

Κρατάμε ως «σοβαρή πιθανότητα» να κληθεί ο Ολυμπιακός σε απολογία για επεισόδια που θα έχουν την ταμπέλα της «βιαιοπραγίας», με φθορές και (πιθανό) τραυματισμό, αυτομάτως τίθεται θέμα αφαίρεσης 3 βαθμών, βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα. Όπως συνέβη με την ΑΕΚ (και όχι με τον ΠΑΟΚ).

Όπως ήδη έχει αποκαλύψει to10.gr, το ξεκάθαρο κενό που υπάρχει στον Πειθαρχικό Κώδικα, όπου ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ για επεισόδια σε αγώνα Κυπέλλου, αναμένεται να δικαιώσει τον Ολυμπιακό ως προς τη διοργάνωση στην οποία θα/μπορεί να εκτίσει την (πιθανή) ποινή της αφαίρεσης βαθμών η ομάδα του Πειραιά. Και αυτή η διοργάνωση δεν είναι άλλη από το Κύπελλο. Καθώς κόντρα σε όσα απίθανα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες από τις γνωστές πηγές παραπληροφόρησης, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ που να αφορά στην περίπτωση του αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Της Πέμπτης Μέσο εθισμένο στην ηθελημένη, σκαιά, ακραία παραπληροφόρηση, ταγμένο «όργανο» του ΠΑΟΚ, που παλαιότερα υπηρετούσε (τυφλά, πιστά) τα συμφέροντα της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη και ακόμη παλαιότερα, είχε υπαλληλική σχέση με τον Αλαφούζο, αποφάσισε (όχι τυχαία ή από άγνοια, αλλά ενσυνείδητα) να μπλέξει τέσσερις τελείως ανόμοιες υποθέσεις. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους εμπνευστές του δεν είναι η αλήθεια, αλλά η προπαγάνδα. Οσο πιο τραβηγμένα ψέματα και ανακρίβειες, τόσο καλύτερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο Ολυμπιακός δεν θα γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει δεδικασμένο από τρία παιχνίδια του Κυπέλλου, όπου έγιναν επεισόδια και οι βαθμοί αφαιρέθηκαν από το πρωτάθλημα. Παιχνίδια που όλως τυχαίως αφορούν στον ΠΑΟΚ. Ας δούμε, όμως, κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά, για να τελειώνουμε με τις ειδήσεις-αρβύλες.

1) 1ος Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (02/03/2016): Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ΔΙΕΚΟΨΑΝ με μεγάλης έκτασης επεισόδια, το παιχνίδι κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού και ο ΠΑΟΚ αφαιρέθηκε με πρόστιμο, κλείσιμο του γηπέδου και αφαίρεση 5 βαθμών (έγινε -3 στην έφεση).

2) 2ος Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (27/04/2016): Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη και τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 βαθμών για το επόμενο πρωτάθλημα, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ.

3) Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (06/05/2017): Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών, κλείσιμο γηπέδου και πρόστιμο για τις μαχαιριές στην αερογέφυρα του Βόλου και τα πρωτοφανή επεισόδια. Οι βαθμοί αφαιρέθηκαν από το πρωτάθλημα.

Ποια είναι η… μικρή διαφορά που προσπαθούν να αποσυνθέσουν οι εμπνευστές της προπαγάνδας με τα γυάλινα πόδια; Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν υπήρχε ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ μίνι πρωτάθλημα στο Κύπελλο. Σε καμία. Υπήρχαν μόνο νοκ άουτ παιχνίδια, στα οποία δεν υπάρχει ούτως ή άλλως βαθμολόγηση. Αντίθετα, στην περίπτωση του Ολυμπιακού, υπάρχει όμιλος, όπου οι ομάδες καλούνται να συγκεντρώσουν βαθμούς για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Φως φανάρι.

Με λίγα λόγια, τα περί δεδικασμένου είναι απλά ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και ξεκάθαρη προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης, αλλά και των… δικαστών (σ.σ. ειδικά αυτό, είναι της μόδας τώρα τελευταία). Επίσης, στο φοβερό επιχείρημα «δεν μπορεί να παίρνονται άλλες αποφάσεις για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ή τους ημιτελικούς, και άλλες για την φάση των ομίλων, από τη στιγμή που πρόκειται για τον ίδιο θεσμό», η απάντηση ήδη δόθηκε. Αλλά ας την κάνουμε και πενηνταράκια, μπας και σταματήσουν τα παραμύθια: Στα νοκ άουτ παιχνίδια του Κυπέλλου ή στον τελικό, δεν υπάρχουν βαθμοί. Στους ομίλους, υπάρχουν βαθμοί. Αρα, από τη στιγμή που η παράβαση (εν προκειμένω τα επεισόδια στο Πανχαϊκή-Ολυμπιακός) έγινε στο Κύπελλο και δεν υπάρχει αντίθετη αναφορά στον Πειθαρχικό Κώδικα ή στον ΚΑΠ, δεν τίθεται κανένα θέμα να μετακυληθεί η ποινή σε άλλη διοργάνωση. Για την ακρίβεια, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καραμπινάτη αυθαιρεσία.

ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Βεβαίως, εκεί που ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι προπαγανδιστές είναι με την αναφορά τους στον ΚΑΠ. Τι έκαναν; Πήραν την παράγραφο «4» του Άρθρου 43 (Αποχώρηση ομάδας – Διακοπή αγώνα – Παραίτηση – Ποινές ομάδων) και προσπάθησαν να βρουν πάτημα ότι δήθεν γίνεται σύνδεση του Κυπέλλου με το Πρωτάθλημα και τις ποινές. Ποια ήταν η… μικρή λεπτομέρεια που απλώς σημείωσαν ως «ασήμαντη»;

Η παράγραφος από το άρθρο του ΚΑΠ που επέλεξαν να δημοσιεύσουν ως σοβαρό στοιχείο ήταν αυτό που αναφέρεται σε… οριστική διακοπή του αγώνα! ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ. Διαβάστε τι λέει: «4. Ομάδα που, λόγω επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου ή του αγώνα Κυπέλλου πρωταθλητών (SUPER CUP) μεταξύ του πρωταθλητή της Α’ Εθνικής και του Κυπελλούχου Ελλάδος, εκτός από τις άλλες συνέπειες που υφίσταται σύμφωνα με το Φ.Α., τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει. Σε κάθε άλλη περίπτωση η υπαίτια διακοπής ομάδα τιμωρείται με τις ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 του παρόντος».

Διακοπή του αγώνα στην Πάτρα δεν υπήρξε. Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό νικητή. Γιατί χρησιμοποίησαν, λοιπόν, το συγκεκριμένο άρθρο; Διότι ΜΟΝΟ σε αυτό και σε καμία άλλη διάταξη του ΚΑΠ ή του Πειθαρχικού Κώδικα δεν γίνεται σύνδεση μεταξύ των αγώνων Κυπέλλου και Πρωταθλήματος. Μόνο τη ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ αφορά.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΟΜΑΔΩΝ

To10.gr αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τα όσα έγιναν στην Πάτρα και για αυτόν τον λόγο επέλεξε να αφήσει στην άκρη κάθε εμπάθεια, συμπάθεια ή την άποψη του καθενός. Εάν τελικά ο Ολυμπιακός κληθεί σε απολογία με το άρθρο 14 β του Πειθαρχικού Κώδικα, κατά 99% θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου. Διότι ΠΟΥΘΕΝΑ και σε κανένα άρθρο, εδάφιο, υποεδάφιο, πρόταση δεν αναφέρεται το αντίθετο. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτει ότι από τη στιγμή που υπάρχει ενεργή βαθμολογία στον θεσμό του Κυπέλλου και βρίσκονται σε εξέλιξη αγώνες ομίλων με σύστημα βαθμολόγησης για την πρόκριση, η ποινή θα… πάρει μεταγραφή για το πρωτάθλημα.

Έγκριτοι και έμπειροι νομικοί αντίπαλων ομάδων του Ολυμπιακού και άριστοι γνώστες του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ, επιβεβαιώνουν ότι ο σύλλογος του Πειραιά είναι σχεδόν απίθανο να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα. Πολύ απλά, επειδή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, το ίδιο φέρεται να προκύπτει και ανεπίσημα από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, που όλο και κάτι παραπάνω γνωρίζει σχετικά με τους… δικούς της νόμους και κανόνες. Ολοι προβλέπουν πως η τιμωρία (εάν και εφόσον υπάρξει κλήση), θα αφορά στη βαθμολογία του Κυπέλλου. Και όχι σε αυτή του Πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ