Πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού

Πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε ΠΑΜΨΗΦΕΙ τον Ολυμπιακό και επέβαλλε πρόστιμο 60.000 ευρώ στους ερυθρόλευκους για την υπόθεση του αγώνα με την Παναχαϊκή στο Κύπελλο. Η έμμεση παραδοχή περί προβοκάτσιας και ο συσχετισμός με τα όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ-Αρης. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ (UPDATE)

Απόλυτη δικαίωση για τον Ολυμπιακό στην υπόθεση του αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, καθώς όπως έγινε γνωστό η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τους ερυθρόλευκους με πρόστιμο 60.000 ευρώ. Δεν πέρασε η προσπάθεια για αφαίρεση βαθμών από την ομάδα του Πειραιά και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η απόφαση λήφθηκε παμψηφεί. Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, κάτι που έλεγαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξ αρχής τονίσει πως η προβοκατόρικη προσπάθεια για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός δεν γίνονταν να περάσει και απέδειξαν με την υπερασπιστική τους γραμμή, αυτό που είδαν όλοι. Ότι μια προβοκάτσια προκάλεσε την ένταση στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν και χρήση δακρυγόνων στην κερκίδα που βρίσκονταν και μικρά παιδιά. Όλοι άλλωστε θυμούνται τις εικόνες με τις οικογένειες ν’ αποχωρούν από τις εξέδρες του Σταδίου μετά την αναίτια χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαρχής τονίσει πως θα ήταν πολύ άδικο να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών, όπως επιθυμούσαν πολλοί και διάφοροι και φυσικά στο μεγάλο λιμάνι είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι, στο άκουσμα της απόφασης. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε απόλυτα τα όσα υποστήριξαν οι ερυθρόλευκοι από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού είχαν καταγγείλει την προβοκάτσια πριν καν τελειώσει ο αγώνας με την Παναχαϊκή. Όλο αυτό το διάστημα οι πειραιώτες επέμειναν για την ορθότητα των θέσεων τους και έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι, με την απόφαση που έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ένα στοιχείο που δεν πρέπει φυσικά να περάσει απαρατήρητο έχει να κάνει και με την απόφαση που είχε πάρει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στην υπόθεση του αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Τούμπα. Θυμίζουμε ότι και τότε είχε επιβληθεί πρόστιμο.

UPDATE (16:44): Πριν από λίγο η ΕΠΟ ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την υπόθεση του Ολυμπιακού, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ. για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ