Απόλλωνας Πόντου – Λεβαδειακός 1 – 2

Απόλλωνας Πόντου – Λεβαδειακός 1 – 2

Μπορεί να αγχώθηκε καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ο Λεβαδειακός με σούπερ Μπελγκαζουανί κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου (1-2) και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

«Ίδρωσε» αλλά τελικά τα κατάφερε ο Λεβαδειακός. Ο Σαμαράς έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα Πόντου στο 55’ με κεφαλιά, αλλά οι Βοιωτοί ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπελγκαζουανί και με τον Νιάσε πήραν τη νίκη (2-1) – πρόκριση.

Στο πρώτο μέρος υπήρξαν τρεις καλές ευκαιρίες δύο για τους φιλοξενούμενους και μία για τους γηπεδούχους. Στο 11’ ο Καλογεράκης έδιωξε δύσκολα την μπάλα, ο Τόνι Σίλβα όμως από εξαιρετική θέση αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στην συνέχεια της φάσης ο Απόλλωνας Πόντου παραλίγο να σκοράρει. Ο Συμελίδης από πλάγια θέση σούταρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Καλογεράκης έσωσε και πάλι την ομάδα του. Ο Μπελγκαζουανί σούταρε δυνατά και εκείνος πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας Πόντου μπήκε αποφασισμένος να κυνηγήσει την πρόκριση και να σκοράρει. Ο Σαμαράς με κεφαλιά νίκησε τον Επασί, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός είχε απάντηση. Ο Ιωαννίδης κέρδισε το πέναλτι ο Μπελγκαζουανί το εκτέλεσε για το 1-1. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν, πίεζαν αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Έτσι οι Βοιωτοί βρήκαν χώρους και με κούρσα του Μπελγκαζουανί και πλασέ από τον Νιάσε, πήραν τη νίκη-πρόκριση.

Το κλειδί: Η φάση του πέναλτι. Ο Καλογεράκης ανέτρεψε τον Ιωαννίδη και ο Μπελγκαζουανί έστειλε από την άσπρη βούλα την μπάλα στα δίχτυα σε κομβικό σημείο.

10αρι: Ο Μπελγκαζουανί πέτυχε την ισοφάριση από την άσπρη βούλα, έδωσε την ασίστ στον Νιάσε για το 2-1 και οδήγησε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Στον πάγκο: Η αντίδραση του Απόλλωνα Πόντου. Μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Δεν θωράκισε την άμυνά του και τελικά υπέστη την ανατροπή και τον αποκλεισμό.

Γιατί κόουτς: Ο Λεβαδειακός μπήκε χαλαρός, έπαιξε με τη φωτιά, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε. Οι Βοιωτοί αποφάσισαν να παίξουν, αφού έμειναν πίσω στο σκορ αλλά τελικά δικαιώθηκαν και πήραν την πρόκριση.

Απόλλωνας Πόντου – Λεβαδειακός

Γήπεδο: Καλαμαριάς
Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Κωτούλας, Ζιγκερίδης
Τέταρτος: Δραγούσης
Γκολ: 55’ Σαμαράς, 70’ Μπελγκαζουανί, 87′ Νιάσε
Κίτρινες κάρτες: 24′ Αμαραντίδης, 30′ Καλογέρης, 43′ Φαβάρο. 68’ Ιωαννίδης. 80’ Ν’ Λουντούλου

Απόλλωνα Καλαμαριάς (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης (61’ Λιόνης), Συμελίδης, Ν’ Λουντούλου, Καλογέρης, Καπίας, Κυβελίδης (75’ Ντούκα), Βεργώνης, Χασομέρης, Σαμαράς

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Καραχάλιος, Ζαραδούκας, Φαβάρο, Αντιλεού, Μεντί, Ομπιόρα, Νιάσε, Μπελγκαζουανί, Καθάριος (62’ Γιουσούφ), Τόνι Σίλβα (52’ Ιωαννίδης)

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ