To… flash back του Τοροσίδη: Επιστρέφει εκεί που γεννήθηκε ο μύθος του

To… flash back του Τοροσίδη: Επιστρέφει εκεί που γεννήθηκε ο μύθος του

Ο Αρης Αβάτου υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τον Βασίλη Τοροσίδη να επιστρέφει στην ιστορική έδρα του ΑΟΞ, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Μεγάλη στιγμή για το καμάρι της Ξάνθης, που ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό και κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξάνθη, Ολυμπιακός, Ρόμα, Μπολόνια και πάλι Ολυμπιακός. Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Βασίλη Τοροσίδη είναι βγαλμένο από όνειρο. Ο «Τόρο» γεννήθηκε στις 10/6/1985 στον Πετεινό, ένα μικρό χωριό λίγο έξω από την Ξάνθη και ως στόχο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το σπουδαίο ταλέντο του, το πείσμα και το πάθος του τον έκαναν αμέσως να ξεχωρίσει. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στους Νέους της Ξάνθης και το 2002 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα.

Το ντεμπούτο του στην τότε Α’ Εθνική έγινε στις 19 Απριλίου του 2003 σε αγώνα της Ξάνθης με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο». Οι Ακρίτες μπορεί να ηττήθηκαν με 2-0, αλλά είχαν κερδίσει τον Τοροσίδη. Δύο εβδομάδες αργότερα το καμάρι της Ξάνθης αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στην πόλη του. Μπροστά στους δικούς του ανθρώπους. Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς με την Καλλιθέα ο τότε τεχνικός της ακριτικής ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου, έδωσε στον 18χρονο Βασίλη την ευκαιρία να «αποκαλυφθεί» μπροστά στο κοινό του.

Το 2007 ο «Τόρο» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας στην πλάτη τέσσερα χρόνια εμπειρίας από τη μεγάλη κατηγορία, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε μέχρι το 2013. Εξι χρόνια ήταν αρκετά για να δείξει τη σπουδαία του κλάση και να αγαπηθεί όσο λίγοι από τον κόσμο των Πειραιωτών. Με την ερυθρόλευκη φανέλα κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ, ενώ μάλιστα τη σεζόν 2009-2010 αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής.

Επόμενος σταθμός, το επόμενο ακόμα μεγάλο βήμα στην καριέρα του ήταν η Ρόμα, με τους Τζιαλορόσι να αποτελούν μόνιμη στέγη του μέχρι το 2016, όταν ο Βασίλης αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει παραστάσεις. Η Μπολόνια τον υποδέχθηκε με ανοιχτές τις αγκάλες και ο Τοροσίδης πέρασε δύο χρόνια ως Τζιαλομπλού. Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η ώρα της επιστροφής στο μεγάλο λιμάνι, όπου λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο κόσμος των Πειραιωτών τον υποδέχθηκε όπως του άξιζε. Με αγάπη, αποθέωση και υπόκλιση. Σήμερα, ο Τοροσίδης επιστρέφει σε ένα ακόμα μέρος το οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Αρη Αβάτου στην Ξάνθη για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Το παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά για τον Ολυμπιακό, αλλά για τον Τοροσίδη είναι όλη του η ζωή. Το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στην ιστορική έδρα της Ξάνθης, το στάδιο του ΑΟΞ. Εκεί όπου ο διεθνής μπακ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Η τοπική Σκόντα χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο γήπεδο μέχρι το 2004, όταν μετακόμισε στα Πηγάδια. Το γήπεδο του ΑΟΞ το χρησιμοποιεί πλέον ο Ορφέας. Το χρησιμοποιεί όμως και ο Άρης Αβάτου. Ο Τοροσίδης σήμερα επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος μετά από 5707 ημέρες! Στο γήπεδο που έγινε επαγγελματίας και οι συγχωριανοί του ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν όπως του αξίζει. Με τιμές ήρωα. Οι άνθρωποι του Αρη Αβάτου πριν την έναρξη του αγώνα θα απονείμουν στον Τοροσίδη τιμητική πλακέτα για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, ακαδημία ποδοσφαίρου του χωριού του θα συνοδεύει τους Ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Η ακαδημία που φέρει το όνομα του αείμνηστου πατέρα του Στάθη, ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην τοπική κοινωνία. Ο κόσμος της Ξάνθης δεν τον ξεχνάει, όπως δεν ξεχνάει και την προσφορά του Βασίλη. Ενας ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια διαφήμιζε την Ελλάδα και την Ξάνθη, μέσα από τις εμφανίσεις στην Ιταλία. Για όλα αυτά που έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα όσα θα προσφέρει τα επόμενα χρόνια. Μια βαθιά υπόκλιση από τους συγχωριανούς του, που γεμίζουν με περηφάνια κάθε φορά που ο «Τόρο» πατάει το χορτάρι με τη γαλανόλευκη φανέλα και φοράει στον ώμο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ