ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος 1-1

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ με τον Κρίζμαν, όμως ο Ντουρμισάι απάντησε για τους φιλοξενούμενους με εύστοχο πέναλτι, δέκα λεπτά αργότερα.

Πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε ο Πανιώνιος στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 22 Ιανουαρίου η ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη, με τους κυανέρυθρους να έχουν το πάνω χέρι πλέον.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ, απάντησε στο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος

Παρά το βαρύ γήπεδο είδαμε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος. Μπορεί να μην υπήρχαν οι πολλές κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με τη μπάλα να φτάνει συχνά στα καρέ των δυο ομάδων. Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή ενώ ο Πανιώνιος έπαιζε κυρίως με αντεπιθέσεις.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 12’ όταν ο Κούρντι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βελλίδη, αλλά πλάσαρε άουτ. Το σκορ άνοιξε στο… καπάκι όταν στο 13’ ο Γιάκος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κρίζμαν προ κενής εστίας από κοντά άνοιξε το σκορ.

Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα για τους κυανέρυθρους, καθώς στο 23’ ο Τσιλούλης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα (αντίκρισε την κίτρινη) και ο διαιτητής Φωτιάς υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ετσι ο Ντουρμισάι που ανέλαβε την εκτέλεση από το 11 βήματα δεν λάθεψε κάνοντας το 1-1.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο, εκτός από κάποια σουτ και από τις δύο ομάδες.

Κακός ρυθμός, κράτησαν άνετα οι φιλοξενούμενοι

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν κακό και σχεδόν χωρίς καθόλου φάσεις. Ο Πανιώνιος έδειξε να βολεύεται στην ισοπαλία με γκολ που είχε εξασφαλίσει και έτσι γύρισε πιο πίσω. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ που είχε και πάλι την κατοχή, προσπαθούσε, αλλά δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός και να φτιάξει φάσεις.

Ουσιαστικά κάθε επιθετική του προσπάθεια εξουδετερωνόταν εύκολα από την κυανέρυθρη άμυνα. Ετσι το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να παίρνει θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού ματς.

Τέλος να πούμε ότι στο 47’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ωστόσο δεν υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Κούρντι καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων έδιωξε σωστά. Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι και στο 90+3′ όμως και πάλι δεν είχε δίκιο, καθώς το σουτ του Γιάκου βρήκε αρχικά στο πόδι του Κούτρντι και στη συνέχεια στο στήθος του Μίκο.

ΓΚΟΛ: 13’ Κριζμάν – 23’πεν. Ντουρμισάι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23’ Μπουκουβάλας – 41’ Κούρντι

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς (64’λ.τ. Νάουμετς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Παμλίδης (77’ Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν, Αθανασιάδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανόιλοβιτς, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Λουίς Γκουστάβο, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σιντί Αλί, Οικονομίδης (78’ Μακρύλλος), Τσιλούλης (88’ Μίκο Αντόνιο), Ντουρμισάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ