Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0

Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να «καθαρίσει» την πρόκριση στα Πηγάδια, είχε δύο δοκάρια στην Ξάνθη με τον Φορτούνη, αλλά κόλλησε στο 0-0 και θα παίξει για την πρόκριση στο Καραϊσκάκη. Ντεμπούτο Μασούρα, επιστροφή Μεριά για τους Ερυθρόλευκους.

Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, η τύχη του Ολυμπιακού… προσέκρουσε στα δοκάρια του γηπέδου των Πηγαδιών. Οι Ερυθρόλευκοι, αν και εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τη σχεδόν 20ήμερη αποχή από τους αγώνες, είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν νίκη-μισή πρόκριση στην Ξάνθη, αλλά ο Φορτούνης σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια του Ζίφκοβιτς, το 0-0 έμεινε έως το τέλος και πλέον η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου θα κριθεί στον επαναληπτικό του Γεώργιος Καραϊσκάκης (22-24/01).

Τα διπλά παιχνίδια του Κυπέλλου πάντα κρύβουν εκλήξεις. Συχνά… δυσάρεστες. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποφύγει το «ατύχημα» στην Ξάνθη. Παρότι χρειάστηκε σχεδόν ένα ημίχρονο έως ότου πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι, παρότι η Ξάνθη ήταν για ακόμη μία φορά ψυχωμένη και αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτε στους φιλοξενούμενος. Οι Πειραιώτες, με τον Μεριά να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα μετά από σχεδόν 2,5 μήνες και τον Γιώργο Μασούρα να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, δεν έπαιξαν το ποδόσφαιρο που μας έχουν συνηθίσει, ελλείψει ρυθμού, αλλά πήραν ένα αποτέλεσμα που τους διατηρεί στη θέση του οδηγού, σχετικά με την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τους παίκτες του να μπαίνουν σοβαρά και με συγκέντρωση στο παιχνίδι. Η κυκλοφορία ήταν υποφερτή και οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο στο 11′ μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς. Στη μεγαλύτερη φάση όλου του πρώτου ημιχρόνου, η οποία ωστόσο αφύπνισε τους γηπεδούχους.

Από το 20′ και μετά, ωστόσο και έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχασαν τον έλεγχο του αγώνα. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, πίεσε ψηλά και ανάγκασε τους Ερυθρόλευκους σε αρκετά λάθη στο πρώτο μισό. Κάτι που αποτυπώνεται και στα 6 κόρνερ που εκτέλεσαν οι ακρίτες, την ώρα που οι Πειραιώτες δεν είχαν κανένα σε αυτό το διάστημα. Διάστημα στο οποίο η Ξάνθη είδε τον Ζοσέ Σα να τις στερεί το γκολ σε σουτ των Καμαρά, Μπρίτο, ενώ στο 23′ της ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κάστρο, καθώς ο Μπρίτο, που του έδωσε την πάσα, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Οι Ερυθρόλευκοι βελτιώθηκαν, πήραν την μπάλα στα πόδια τους (62-38% η κατοχή) και με τον Φορτούνη να είναι πολύ κινητικός και να κινείται περισσότερο στα αριστερά, για να βρει περισσότερους χώρους, άρχισαν να αυξάνουν την πίεση. Πίεση, ωστόσο, που δεν μετουσιώθηκε σε τελικές προσπάθειες, καθώς η Ξάνθη αμύνθηκε μαζικά, ενώ επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν είχε την κίνηση που μας έχει συνηθίσει φέτος. Με την έλλειψη ρυθμού να είναι εμφανής και στις δύο ομάδες.

Στο 58′, ωστόσο, η τύχη του Ολυμπιακού πάλι χτύπησε στο… δοκάρι του. Ο Τοροσίδης με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Φορτούνη στην περιοχή της Ξάνθης, ο Ελληνας επιτελικός μέσος έπιασε εντυπωσιακή φαλτσαριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ζίφκοβιτς, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της, ανήμπορος να αντιδράσει.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός συνέχισε να ανεβάζει την πίεση, η είσοδος των Μασούρα (αντί Φετφατζίδη), Νάτχο (αντί Καμαρά) και Χασάν (αντί Γκερέρο), βελτίωσε τη φρεσκάδα και την ένταση της πίεσης. Αλλά όχι και την αποτελεσματικότητα. Με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει έως το τέλος, παρά τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από εκτελέσεις κόρνερ των Κούτρη και Ναουέλ.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό, που θα διεξαχθεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σε δύο εβδομάδες. Με τους Ερυθρόλευκους να έχουν το προβάδισμα, αλλά με το 0-0 να παραμένει ένα εξαιρετικά πονηρό…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: Πηγάδια
Γκολ: –
Κίτρινες: 16′ Κοβάσεβιτς, 25′ Καντά, 52′ Καμαρά – 50′ Μεριά, 84′ Νάτχο
Κόκκινες:
Δοκάρια: 11′, 58′ Φορτούνης
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Γιώργος Χρηστάκογλου (Χαλκιδικής)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (92′ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59′ Μπαριέντος), Μπρίτο (84′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (68′ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61′ Μασούρας), Γκερέρο (74′ Χασάν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ