Τα σενάρια για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στη Λαμία

Τα σενάρια για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στη Λαμία

Το πιθανότερο είναι το «τριφύλλι» να παίξει με τρεις στην άμυνα. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να δούμε σχήμα με τρεις χαφ, για να ελέγξει ο ΠΑΟ τη μεσαία γραμμή σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

Ο Γιώργος Δώνης ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε και βρίσκεται στον δρόμο για τη Λαμία, όπου το απόγευμα (19.30) ο Παναθηναϊκός θ’ αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου.

Ο 49χρονος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει σε βασικά και σημαντικά στελέχη, όπως ο φορ Μακέντα, ο μεσοεπιθετικός Μπουζούκης, ενώ αποφάσισε να ξεκουράσει τον φορμαρισμένο Κάτσε (είχε κι αυτός ίωση, αλλά σε πιο ήπια μορφή), επειδή στο ματς με την Ξάνθη θα λείψει ο τιμωρημένος Κουρμπέλης και ο Αλβανός διεθνής μέσος θα πρέπει να είναι φρέσκος. Επίσης, είναι εκτός και ο βασικός στόπερ Μαυρομμάτης, αλλά και ο αναπληρωματικός φορ έως τώρα ο Καμπετσής.

Θα γίνουν, λοιπόν, αρκετές αλλαγές και τα σενάρια για την ενδεκάδα είναι δύο. Το πρώτο κι επικρατέστερο είναι να δούμε το «τριφύλλι» σε σχηματισμό με τρεις στην άμυνα. Με 3-4-2-1 ή γιατί όχι και 3-5-2. Στο 3-4-2-1 ο Διούδης θα είναι στο τέρμα και τριάδα στα μετόπισθεν οι Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας. Στα χαφ οι Κουρμπέλης, Τζανδάρης στα άκρα οι Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης και ο Βέργος στην κορυφή της επίθεσης. Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο να δούμε το 3-5-2. Να πάει δηλαδή ο Τζανδάρης σε ρόλο κόφτη, οι Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης πιο μπροστά και ο Χατζηγιοβάνης δίπλα στον Βέργο.

Μην ξεχνάμε ότι ο αγώνας θα γίνει σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, αφού τις προηγούμενες μέρες το γήπεδο καλύφθηκε από χιόνι και στη συνέχεια ακολούθησε βροχή. Είναι πιθανό, λοιπόν, να θέλει ο Δώνης περισσότερα άτομα στον άξονα. Στο 3-5-2 μπορεί να δούμε πάντως και τον Εμμανουηλίδη δίπλα στον Βέργο και τον Χαζηγιοβάνη πιο πίσω. Στο 4-3-3 θα μείνει εκτός μάλλον ο Κουλιμπαλί, στα χαφ θα είναι οι Κουρμπέλης, Τζανδάρης κι ένας εκ των Χατζηθεοδωρίδη, Δώνη (ο τελευταίος, ωστόσο, έχασε ορισμένες προπονήσεις λόγω της ίωσης) και οι Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης θα πλαισιώσουν τον Βέργο.

Δύσκολα θα μείνουν εκτός οι Ινσούα, Γιόχανσον. Ο Αργεντινός, άλλωστε, θα ξεκουραστεί την επόμενη αγωνιστική, αφού έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο ίδιο γήπεδο για το ματς πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό ματς είναι δύσκολο με όσα αντιμετωπίζει το «τριφύλλι» εδώ και μία εβδομάδα, ενώ ακολουθεί η Ξάνθη την Κυριακή. Και οι ακρίτες έχουν δύο περισσότερες μέρες ξεκούρασης, αφού έπαιξαν την Τρίτη με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ