Το… καροτσάκι της Εξυγίανσης (vids)

Το… καροτσάκι της Εξυγίανσης (vids)

Το 2019 η «Εξυγίανση» έχει χτυπήσει… κίτρινο. Το φάουλ που «βάφτισε» πέναλτι ο Σιδηρόπουλος στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, το αντικανονικό γκολ του Μάνταλου στον αγώνα με τον Πανιώνιο και τα σωρηδόν πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος με την τραγική διαιτησία του στον αγώνα του Ατρομήτου με την ΑΕΚ έγραψε μια ακόμα σελίδα στο «μαύρο» βιβλίο της… εξυγίανσης.

Ο «κορυφαίος», όπως ήθελαν να μας πλασάρουν οι… ειδικοί, στο πρώτο ημίχρονο δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χουλτ.

Μια φάση, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του ακραίου αμυντικού της Ενωσης, μετά την προσπάθεια του Χατζησαΐα, αλλά ο νησιώτης ρέφερι δεν συγκινήθηκε.

Αυτό ήταν το πρώτο από τα δύο πολύ μεγάλα λάθη που έκανε ο διεθνής ρέφερι στην αναμέτρηση, στην οποία αναμφίβολα ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Το κρεσέντο του Δωδεκανήσιου ρέφερι συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν «βάφτισε» πέναλτι το φάουλ που έκανε ξεκάθαρα εκτός περιοχής ο Καρασαλίδης στον Αλμπάνη. Ολη η Ελλάδα είδε ότι το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής, αλλά ο… κορυφαίος είχε διαφορετική άποψη.

Η διαιτησία του Σιδηρόπουλου προκάλεσε την οργή του Νταμίρ Κάναντι και των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, οι οποίοι είδαν τον νησιώτη ρέφερι να τους φράζει προκλητικά τον δρόμο και να χαρίζει στην ΑΕΚ μια τεράστια νίκη. Το… καροτσάκι της Εξυγίανσης «εμφανίστηκε» και στο Περιστέρι και οδήγησε εκ του ασφαλούς την Ενωση σε μια ακόμα νίκη μέσα στο 2019. Οι Κιτρινόμαυροι από τότε που μπήκε η νέα χρονιά έχουν ευνοηθεί στα περισσότερα παιχνίδια τους.

Το αποψινό παιχνίδι στο Περιστέρι διαδέχθηκε το ματς στη Νέα Σμύρνη, όπου η ΑΕΚ στις 26 Ιανουαρίου είχε επικρατήσει με 2-0 του Πανιωνίου, σε έναν αγώνα που είχε ανοίξει το σκορ με αντικανονικό γκολ του Μάνταλου! Στο 14’ ο Πόνσε είχε δώσει πάσα στον αρχηγό της Ενωσης, αυτός είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι και είχε εκτελέσει τον Μανοΐλοβιτς για το 1-0. Ένα γκολ που δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει. Ο διαιτητής Ευαγγέλου, ωστόσο, έκλεισε προκλητικά τα μάτια και έδωσε την ευκαιρία στον Μάνταλο να σκοράρει.

Η ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό είναι μόνιμα ευνοημένη. Στο πρώτο παιχνίδι της στη Σούπερ Λίγκα για το 2019, η Ενωση αγωνίστηκε στην Ηπειρο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο εν λόγω ματς οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 4-0, αλλά το πρώτο γκολ προήλθε από πέναλτι. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κουμπαράκης έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου πάνω στον Πόνσε, με τους Κιτρινόμαυρους να ανοίγουν πολύ νωρίς το σκορ και να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη.

Πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ δόθηκε και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο δεύτερο ματς της Ενωσης για το πρωτάθλημα μέσα στο 2019. Ο Βασίλης Φωτιάς έδειξε την άσπρη βούλα στο μαρκάρισμα του Μουνάφο πάνω στον Μάνταλο, με τον Πόνσε να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 3-0 στον αγώνα με τους Αρκάδες.

https://youtu.be/8qSNrGh-0U4?t=56

Η Εξυγίανση πηγαίνει «τρένο» την ΑΕΚ, με τους διαιτητές να σφυρίζουν την Ενωση σαν την… Μπαρτσελόνα. Διαιτησίες για γέλια και για κλάματα, όπως η αποψινή του Σιδηρόπουλου στο Περιστέρι. Διαιτησίες που πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάνουν τον Περέιρα να… καμαρώνει. Ο Πορτογάλος, που «χρυσώνουμε» με χιλιάδες ευρώ για να βλέπουμε σφυρίγματα τύπου Σιδηρόπουλου, Ευαγγέλου κτλ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ