ΠΑΟΚ: Μετά από 30 χρόνια πανηγύρισε πρόκριση με ανατροπή στην παράταση

ΠΑΟΚ: Μετά από 30 χρόνια πανηγύρισε πρόκριση με ανατροπή στην παράταση

Ο Δικέφαλος, δυσκολεύεται αρκετά στο κύπελλο, όταν το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση. Από τις εννιά φορές που αναγκάστηκε να παίξει παράταση, πανηγύρισε μόλις τις τέσσερις.

Ο ΠΑΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε ως βασικό στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου, ακόμα και στα πρώτα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη. Οι Ασπρόμαυροι στο συγκεκριμένο θεσμό αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες καθώς είχαν υποστεί στο παρελθόν ντροπιαστικές ήττες από ομάδες μικρότερες. Η παράδοση δεν είναι με το μέρος του επίσης όταν ένα παιχνίδι οδηγείται στην παράταση Από τις εννιά φορές που έπαιξε παιχνίδι 120 λεπτών πανηγύρισε μόνο τις τέσσερις τα τελευταία 30χρόνια.

Παρόμοια ανατροπή στην παράταση, όπως αυτή με τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ξαναπετύχει από το 1989 και μετά. Ο πιο πρόσφατος αγώνας Κυπέλλου των Ασπρόμαυρων που είχε οδηγηθεί στην παράταση, ήταν με τον Ατρόμητο, τον Ιανουάριο του 2012.
Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα θυμηθούμε τον αποκλεισμό από τον Αγροτικό Αστέρα, τον Οκτώβριο του 2005, με 5-4 στα πέναλτι.

Τον Δεκέμβριο του 1993 ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό, με 4-5 στα πέναλτι. Υπάρχουν βέβαια και μεγάλες βραδιές όπως αυτή στο Βικελίδης. Η κανονική διάρκεια, αλλά και η παράταση δεν είχε κάποιο γκολ. Στη διαδικασία των πέναλτι δεν αστοχεί κανείς μέχρι το 8-9. Σε εκείνο το σημείο, ο Καράμπελας στέλνει τη μπάλα άουτ και χαρίζει την πρόκριση στον Δικέφαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ