Για αυτό γράφουν ιστορία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ…

Για αυτό γράφουν ιστορία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ…

Το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου φαίνεται πως θα είναι το ίδιο για τρίτη διαδοχική σεζόν, κάτι που θα σημειωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έκαναν το πρώτο βήμα για να βρεθούν στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος, αφού επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 κόντρα σε Λαμία και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

Όλα συνηγορούν, πως οι δυο δικέφαλοι θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι στον τελικό Κυπέλλου για τρίτη διαδοχή φορά, κάτι που αν τελικά επιτευχθεί θα αποτελέσει πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, κανένας άλλος τελικός δεν διεξήχθη με τις ίδιες ομάδες για τρεις σερί χρονιές, πράγμα που πλέον είναι πολύ πιθανό να συμβεί για πρώτη φορά από το μακρινό 1931 και την έναρξη του θεσμού.

Πάντως, δύο φορές κατά το παρελθόν υπήρξε ίδιο ζευγάρι σε δύο συνεχόμενες σεζόν. Αρχικά, το 1958 και το 1959, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε ισάριθμες φορές την Δόξα Δράμας με 5-1 και 2-1, αντίστοιχα.

Ακολούθησαν οι διπλές μάχες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ το 1994 και το 1995 όταν το τριφύλλι κατάφερε να κάνει το repeat κόντρα στην «Ένωση»  (3-3 στην παράταση και 4-2 στα πέναλτι το ’94, 1-0 το ’95).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν με τη σειρά τους την ευκαιρία να βρεθούν σε τελικό για τέσσερις σερί χρονιές, κάτι που στο παρελθόν έχει επιτευχθεί μόνο από τους εκείνους την περίοδο 1994 – 1997.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ