ΑΕΚ: Οι «ψημένοι» στις κατακτήσεις κυπέλλου που κυνηγούν το… δεύτερο

ΑΕΚ: Οι «ψημένοι» στις κατακτήσεις κυπέλλου που κυνηγούν το… δεύτερο

Οι… παλιοί Χιμένεθ, Λυμπερόπουλος και η «φουρνιά» του 2016 που έφυγαν με το τρόπαιο στα χέρια από έναν τελικό, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στην σταθερή πρωταγωνίστρια του κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση θα δώσει το Σάββατο τον τέταρτο τελικό της στην τελευταία τετραετία, με το παραπάνω στοιχεία να δείχνει αναμφίβολα πολλά. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν δημιουργήσει τη δική τους παράδοση στον θεσμό τα τελευταία χρόνια και φιλοδοξούν να φτάσουν και στη δεύτερη κατάκτηση, σε αυτό το διάστημα.

Στις τάξεις της Ένωσης υπάρχουν άλλωστε πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ένας τελικός κυπέλλου και τι απαιτείται για να τους βρει το φινάλε του αγώνα με το τρόπαιο στα χέρια.

Πρώτος και καλύτερος ο Μανόλο Χιμένεθ, που το 2011 επανέφερε την ΑΕΚ στους τίτλους, μιας και ήταν στον πάγκο της ομάδας στη νίκη επί του Ατρόμητου με 3-0. Ένας τίτλος που σήμαινε πολλά για την Ένωση, μιας και την έβγαλε από μια μακρά περίοδο «ανομβρίας».

Τότε, ο Χιμένεθ είχε στο ρόστερ του και τον νυν τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος όχι μόνο είχε ξεκινήσει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, αλλά ήταν και εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, σκοράροντας το πρώτο γκολ της Ένωσης.

Χιμένεθ και «Λύμπε» ήταν εκ των πρωταγωνιστών σε εκείνον τον τελικό, όμως στις τάξεις της Ένωσης υπάρχουν και τωρινοί ποδοσφαιριστές που έχουν στεφθεί κυπελλούχοι και μάλιστα στο ΟΑΚΑ, με τα κιτρινόμαυρα. Οι πέντε παίκτες της ΑΕΚ που ήταν στην ομάδα στον νικηφόρο τελικό του 2016 με τον Ολυμπιακό είναι οι Πέτρος Μάνταλος, Αντρέ Σιμόες, Μιχάλης Μπακάκης, Ροντρίγκο Γκάλο, αλλά και ο Κώστας Γαλανόπουλος. Που είχε συμπεριληφθεί ως… μικρός στην αποστολή, από τον τότε προπονητή του Δικεφάλου, Στέλιο Μανωλά. Ενώ στον πάγκο βρισκόταν και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, που ωστόσο δεν θα είναι στους «18» του μεθαυριανού τελικού, μιας και εδώ και καιρό είναι εκτός αγωνιστικών πλάνων.

Το παραπάνω «γκρουπ» Κιτρινόμαυρων δίνει στην ΑΕΚ την εμπειρία που απαιτούν αυτά τα παιχνίδια, που είναι άλλωστε «ειδικών» συνθηκών.  Μιας και η Ένωση έχει στο δυναμικό της, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών γραμμών, πρόσωπα που ξέρουν από κατακτήσεις κυπέλλου και που φιλοδοξούν να προσθέσουν το δεύτερο τρόπαιο, στην προσωπική συλλογή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ