Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του τελικού»

Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του τελικού»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ, παρότι θα αγωνιστεί χωρίς τον Αντρέ Βιερίνια στον αποψινό τελικό.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου σε συνέντευξή του στη «Live Sport».

Ο πρώην άσος του Δικεφάλου στάθηκε στην ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ το καθώς θεωρεί πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

«Είναι ένας τελικός που έχει καθιερωθεί. πλέον. Είναι ο τρίτος στη σειρά. Απ’ όλες τις απόψεις θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί.

Και σε ψυχολογικό επίπεδο. Στο υποσυνείδητο των παικτών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τελικών, κάτι που λειτουργεί θετικά στους παίκτες του ΠΑΟΚ και αντιστοίχως αρνητικά στους παίκτες της ΑΕΚ

Επίσης, ο ΠΑΟΚ και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αντλεί καλύτερη ψυχολογία, αλλά και από την αγωνιστική του εικόνα δείχνει πιο ολοκληρωμένη ομάδα σε σχέση με την ΑΕΚ.

0 ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα, αλλά ένας τελικός είναι πάντα αμφίρροπος, όσον αφορά το τελικό του αποτέλεσμα, γιατί ουσιαστικά είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες που έχουν την ποιότητα να κοντραριστούν στα ίσια».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση είπε: «Είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ και μπορεί να κριθεί από πάρα πολλούς παράγοντες. Επομένως δεν μπορούμε να γίνουμε προφήτες. Το μόνο που μπορείς να πεις πριν από το ματς είναι ότι το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ. χωρίς αυτό να προδικάζει και το τελικό αποτέλεσμα»

Για τα ατού του ΠΑΟΚ είπε: «Η ομάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με την ΑΕΚ καταφέρνει να έχει τον έλεγχο ενός αγώνα. Διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, έχουν την δυνατότητα να αποφασίζουν αστοί, χωρίς να τρέχουν για να την ανακτήσουν. Αυτό από μόνο του είναι ένα πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ.

Το δυνατό χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει την ποιότητα των παικτών για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες, να βγάλουν μία καθαρή πάσα στο επιθετικό κομμάτι που θα φέρει την ομάδα κοντά στο γκολ.

Είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα ο ΠΑΟΚ. η οποία και αμυντικά και επιθετικά έχει την ποιότητα, γι’ αυτό και είναι το φαβορί για να κατακτήσει και το Κύπελλο».

Για την απώλεια του Βιεϊρίνια και πως μπορεί να καλυφθεί είπε: «Δεν είναι μόνο η απώλεια του Βιεϊρίνια. ο ΠΑΟΚ έχει κι άλλες απώλειες, λόγω τραυματισμών. Είναι μία πληγή για την ομάδα και η απουσία του Βιεϊρίνια, αλλά έχει βάθος ο ΠΑΟΚ και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν επάξια και να καταστήσουν το’ ΠΑΟΚ φαβορί και χωρίς τον Βιεϊρίνια για τον τελικό του Κυπέλλου».

Για το αν λείπει το κίνητρο από τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος είπε: «Το κίνητρο κατάκτησης του νταμπλ είναι το πιο δυνατό κίνητρο που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Το ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του νταμπλ, δεν είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις «άδειος». Αντίθετα, σε κάνει να νιώθεις «πεινασμένος”»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ