Για τον Λουτσέσκου είναι ο 7ος τελικός της καριέρας του

Για τον Λουτσέσκου είναι ο 7ος τελικός της καριέρας του

Ο Ρουμάνος έχει τρεις κατακτήσεις, δύο με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και μία με τον ΠΑΟΚ, πέρυσι απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τον 20ο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας του και τον 3ο συνεχόμενο, στον οποίο θα αντιμετωπίσει ξανά την ΑΕΚ, όπως το 2017 (που την κέρδισε στον Βόλο) και το 2018 (που την κέρδισε στο ΟΑΚΑ).

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα βρεθεί στον έβδομο τελικό της προπονητικής του καριέρας.

Ως τεχνικός του ΠΑΟΚ θα είναι για δεύτερη φορά σε τελικό, με τον οποίο κατέκτησε τον περσινό τίτλο κερδίζοντας την ΑΕΚ με 2-0 μέσα στην έδρα της, στο ΟΑΚΑ.

Ο 50χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ, έχει δώσει το παρών σε τέσσερις τελικούς ως προπονητής της Ραπίντ Βουκουρεστίου, κατακτώντας δύο τρόπαια (2006 και 2007), ενώ την πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, τη σεζόν 2014-15 είχε οδηγήσει στον τελικό την Ξάνθη χάνοντας από τον Ολυμπιακό με 3-1.

Το πρώτο τρόπαιο στην προπονητική καριέρα του Λουτσέσκου, ήταν την σεζόν 2005-2006, όταν σε νεαρή ηλικία (37 ετών) οδήγησε τη Ραπίντ Βουκουρεστίου στην κατάκτηση του ρουμανικού Κυπέλλου, κερδίζοντας με 1-0 την Προγκρεσούλ (τότε Νασιονάλ Βουκουρεστίου).

Την επόμενη σεζόν (2006-07), ο Λουτσέσκου οδήγησε την Ραπίντ Βουκουρεστίου ξανά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αυτή τη φορά απέναντι στην Πόλι Τιμισοάρα, της οποίας επικράτησε με 2-0.

Το 3ο Κύπελλο για τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν το περσινό που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο οδήγησε στην άνετη επικράτηση επί της ΑΕΚ με 2-0 μέσα στην έδρα της στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ